Моля за съвет

• 5 683
  • 203
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И още нещо. Човек трябва да е бил обичан, за да може да се почувства необичан. Необичания човек приема необичта за обич и всяко дете приема случващото се в семейството му за норма. Като възрастен може да види, че е бил необгрижен, дори необичан, но последното е много трудно за възприемане и децата на истински токсични родители изключително трудно го разбират, дори след терапия.

# 31
За адреса на съпруга ми е недостоверно? А къде другаде може да се регистрира без Договор за наем?

На другия коментар:
Нямам време да гледам тв и предавания. Имам си достатъчно отговорности и по-смислени неща, но благодаря за съвета.

И относно вниманието - абсолютно невярно, не търся внимание от никого. Просто попитах тук какво мислите относно такъв тип родители, защото на мен може да не ми изглеждат нормални, а всъщност да са. Повечето тук казвате, че не би трябвало да очаквам нищо от тях на тези години. Значи, това се приема за нормално, окей. И отново да кажа, не обвинявам никого. Някои избори не са били мои, но последствията са си за мен.

Да, бащата на детето ми помага много за него и сме в добри отношения, но това какво общо има в случая?

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 10:24 от Raspberry123456

# 32
Аз съм скандализирана, че някои характеризират, като нормално да живееш на квартира в жилище на родителите ти. За вас наистина ли това е ок, и вие наистина ли бихте взели наем от децата си? Не знам, тук има потребители, които просто обожават да уязвяват. Не го разбирам аз това нещо.
И какво обяснявате, че била на 35-6 години? Някои травми са до живот. Според мен обаче, ако човек не е преживял тежки моменти, не е бил отритнат от собственото си семейство, не е делен от тях, няма как да разбере.
Спрете да говорите глупости, моля ви! Има потребителки тук, които винаги са първа писта във всяка тема, и винаги е с цел да уязвят автора на дадена тема.

# 33
Да, точно, идеята ми беше защо ме третират цял живот като някаква вещ за употреба и това със заема им обяснява нещата. И аз мисля, че абсолютно не е нормално да искаш наем от децата си, при положение, че си бъкан с пари и имоти. Доста грозно.

# 34
Имате два варианта: или си продължавате по същата схема или намирате начин да живеете различно.Изборът е Ваш.
Тук каквото и да Ви кажем, ще е едно от двете.

# 35
  • Пловдив
Да, точно, идеята ми беше защо ме третират цял живот като някаква вещ за употреба и това със заема им обяснява нещата. И аз мисля, че абсолютно не е нормално да искаш наем от децата си, при положение, че си бъкан с пари и имоти. Доста грозно.

Ако приемем ,че получиш отговори на всичките ти въпроси от тях...........по какъв начин това ще ти промени мирогледа, наема , заема и другите неща, които имаш в живота ти???

# 36
Ами разбира се, че е грозно, и имате право да се чувствате по начина, по който се чувствате. И това, че тук се намират хора, които обясняват, че е нормално, говори само и единствено за техните виждания, разбирания, и характер.
За мен това е тежка травма, която едва ли ще забравите, но трябва да се опитате да я отработите (ако изобщо е възможно). Аз също се боря с травми, работя с терапевт, излекуването е трудно, но възможно!
Успех!

# 37
  • В древна страна на край света!!!
За семейните Ви отношения сте получила достатъчно мнения преди моето.
Включвам се във връзка с мъжа Ви чужденец. Бях дълги години омъжена за чужденец и живеехме в България. До последно той беше със статут на постоянно пребиваващ. За тези години смени няколко пъти личната си карта и в нея фигурираше адреса даден като постоянен, ако този адрес съвпада с адреса на родителите Ви, никой не може да го отпише от там. С договор за наем може да бъде регистриран за настоящ адрес, то това си е изискване и към българските граждани, но почти никой не го прави. Това няма никаква връзка с личната му карта.
По отношение на кредитите, банките отпускат такива на чужденци, но ако български гражданин е гарант. Това от личен опит го знам. Имам усещането, че за Вашия мъж тази ситуация му е удобна. Може сама да отидете до някоя банка и да проверите какви са им условията, а после да ги споделите с него. С тези общи доходи да плащате наем вместо заем е глупаво.

# 38
Да, знам, че е глупаво да се плаща наем, вместо ипотека, не е нужно да ми казвате, че е глупаво, то е ясно. Но, както казах, той не желае да участва в ипотека. За адреса, не се ли изисква в "Миграция" след 5 години отново собственикът на имота, където е регистриран чужденецът, да направи нова Декларация, че е съгласен? А ако собственикът през това време се смени? Може би моят мъж чужденец не е същият случай като Вашия точно.

# 39
    Човек без травми от детството няма. От страни погледното - едни са по-сериозни, други по-маловажни, но  за травмирания човек неговата травма е най-голяма и най-дълбока.

Здравословното узряване на индивида е, да израсте детските си травми, и да организира живота си така, че миналото да не оказва влияние на бъдещите му решения.

Нездравословното е, да се вкопчиш в травмата, тя да осмисля целия ти живот, и вместо да се откопчиш от отровните взаимоотношения и да ги поставиш в определени граници, да затъваш все повече в тях.

Преди години по тези теми се не говореше, нямаше терапевти, ходенето на психолог или психиатър се смяташе за голям срам - и въпреки това много хора успяваха да се измъкнат, и да изградят живота си от нулата. Особено през деветдесетте, познавам много хора от първата емигрантска вълна, които искаха съвсем буквално да избягат от отровни родители и роднини  и лоши семейни модели. И както бяха скъпи телефонните разговори и комуникациите - получи им се Simple Smile

Сега, в 2025 година, при цялата информация по въпроса, при всички начини за само- и взаимопомощ, и за специализирана подкрепа - да вини човек родителите си и техните грешки за собствените си житейски неуспехи - несериозно е.

Рано или късно човек трябва да хване живота си в ръце, и да спре да обвинява другите.

# 40
    Ама тя живота си го е хванала в ръце.
    Защо да не разкаже травмата си? Някои хора са адаптивни, други не са. Нужно ли е да се напада човек, който има тежко минало? В крайна сметка не иска нищо от нас.
    И защо да не обвинява хората, които са ѝ го причинили, не разбирам?

# 41

Ами защото са лоши хора. не всички стават за родители, някои си тормозят и малтретират децата, теб са те неглижирали. Има хора тук, които са бити и обиждани. Единственото, което съм видяла да работи, да кажат, че сега са добре, е пълната дистанция. Някои не могат и още им вдигат кръвното бабички и старци, които са ги тормозили като деца, че са им вменили и чувство на вина и отговорност. Някои са останали сами.

Ти имаш дете и съпруг, с което си много напред. И пак не можеш да се отлепиш. Може би смяташ, че сега са длъжни с материални неща да си откупят вината към тебе като дете, като ти дадат да живееш в тяхното жилище и ви подпомагат, но едва ли ще стане. Те, ако бяха щедри и грижовни родители, нямаше да пишеш тая тема.

Освен ако смяташ, че можеш да ги накараш по някакъв начин, като ги засрамиш и им кажеш всичко, което написа тука за миналото. Надали ще проработи, но знам ли. Явно си много ядосана и търсиш реванш, само че вече си възрастен човек и едва ли ще го получиш, най-много да излезе, че ти си им длъжна.

# 42
    И да ги обвинява- няма да ги промени, нито миналото, може би иска възмездие, да ѝ кажат, че са сгрешили, което е нормално, но няма да го сторят.
    Затова човек в един момент трябва да успее да се съхрани, да прости(заради себе си) и да мине напред.Иначе миналото като котва ще го тегли и става порочен кръг.
    Аз съчувствам на жената и добре я разбирам, но няма да направя услуга ако кажа: правя си, дълбай в това и изисквай от тях да станат добри родители.

# 43
    • Пловдив
    Цитат
    В крайна сметка не иска нищо от нас.
    И защо да не обвинява хората, които са ѝ го причинили, не разбирам?

Цитат
    Моля ви, споделете своето мнение, след всичко казано дотук, мислите ли, че родителите ми всъщност НЕ СА искали да имат второ дете, но са искали да се възползват от тази финансова привилегия и затова са решили? Просто ще полудея от тази мисъл, искам да плача, да троша, бясна съм

Е иска мнение.
    Може да си ги обвинява колкото иска и докогато иска......само,че това не и помага.

# 44
    Да де, иска мнение. По конкретен въпрос.
    А не нападателни коментари, каквито са голяма част от написаните.

Общи условия

Активация на акаунт