Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 897
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Емилова специално кани безплатно известни личности. Като отслабнат пише и разказва за тях. Но повечето си връщат килограмите после.
Аз не бих си причинила такъв режим. Гладът е стрес за тялото, отразява се зле на надбъбречните и щитовидната.

# 226
Преди години отслабнах с около 10-12кг. с ограничено хранене и тренировки и след това ми започнаха проблемите с щитовидната. Аз също смятам, че по-скоро ще навреди, отколкото да помогне подобен режим.

# 227
При Хашимото има ли противопоказания да се пие Стаматин или Авирон?

# 228
При Хашимото има ли противопоказания да се пие Стаматин или Авирон?
При Хашимото всякакви имуностимуланти и имуномодулатори могат да се пият само след консултация с имунолог и негова категорична препоръка.

# 229
Гледах този уикенд здравното предаване на д-р Щонова, което беше на тема Хашимото. Доста интересни неща се казаха, но ме изуми края в който дадоха някакво интервю с Изабела Уенц, която горещо препоръчваше посещенито на сауна, защото хората с Хашимото не се изпотявали много и не можели да изчистят добре токсините. Аз в сауна не мога да издържа и 5 минути, веднага ми призлява. Вие какво мислите по въпроса?

# 230
Аааа, аз и без сауна се потя, когато хормоните не са оптимални. Майка ми, Бог да я прости, беше с Хашимото и също се потеше много.   Ако вляза в сауна, сигурно и на мен ще ми призлее след 5 минути. Който не се поти добре - да влиза в сауната, аз ще пасувам.

# 231
На мен и сауната, и студените басейни ми се отразяват страхотно. Особено ако ги правя заедно. Не знам научните аргументи дали са за или против, но тялото ми е доволно.

# 232
Аз и в сауна не се потя особено много, хи-хи. Joy

#BGMлоялнапрограма

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 17:02 от Гърне без похлупак

# 233
В сауна на 15 Мин краката са ми лед.

Момичета, днес си пуснах контролни и от Rt3 направо се изплаших.От седмица съм на 75 мгр Л тироксин.Преди това месец на 62,5. Нямам Хашимото.Голяма част от симптомите ми изчезнаха.

Какво мислите за това?

# 234
gyga, аз виждам, че хормоните ти още не са оптимални. Иначе реверсивния Т3 наистина е стряскащ, но не мога да кажа повече.

# 235
Здравейте!
Бих искала да помоля да коментирате тези резултати дали са в оптимални стойности - оплакването е задух и усещане сякаш сърцето ми бие в гърлото, а нямам в този момент ускорен пулс.

# 236
Някой има ли промяна в гласа? Понякога дрезгавост, друг път спадане на гласа, на моменти също докато говоря ми се загубва за секунда, две...Също и когато говоря легнала ми пада гласа...

# 237
Rusi_be, щитовидните не са добре, в хипофункция си. Но едва ли ще намериш лекар, който ще се съгласи да ти изпише хормон, ако това е целта ти.
Трябва сериозно да суплементираш Витамин D.

No fear..., аз съм си с по-плътен глас принципно. Нямам представа дали е свързано с щитовидната.

#BGMлоялнапрограма

# 238
Rusi_be, щитовидните не са добре, в хипофункция си. Но едва ли ще намериш лекар, който ще се съгласи да ти изпише хормон, ако това е целта ти.
Трябва сериозно да суплементираш Витамин D.

Доколкото прочетох тук, наистина така се оказва, че според повечето лекари щом е в референтни, значи всичко е наред.
На мен по-скоро на първо четене питането ми е дали оплакванията ми имат връзка с тези резултати?

# 239
  • Пловдив
Доколкото прочетох тук, наистина така се оказва, че според повечето лекари щом е в референтни, значи всичко е наред.
На мен по-скоро на първо четене питането ми е дали оплакванията ми имат връзка с тези резултати?

Задухът може да е също и от ниско желязо - проверявала ли си го?

Иначе за гласа - да, аз от години имам проблеми с падане на гласа, често го губя напълно. Откакто имам проблеми с щитовидната - съм с усещане за топка на шията и затруднено преглъщане. След като започнах да пия хормон (ноември 2024), болките в шията леко затихнаха.
 Миналата седмица обаче се разболях от някакъв вирус и отново се върна доста неприятното усещане, даже болки в щитовидната, чак се уплаших...

#BGMлоялнапрограма

Общи условия

Активация на акаунт