Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) - 4

• 1 706
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте!
Майка съм на бебе на 7 месеца, имам и по-голямо дете. От известно време имам шум в ушите, който е като фонов писклив постоянен шум. Чувам го най-вече, когато съм в тихо помещение. Появява се и замаяност, не изключително силна, но в някои моменти е по-засилена. Още от дете имам проблеми с ушите, правя различни отити и дерматит, които трудно минават. Миналата седмица бях на УНГ, който е и отневролог и спомена, че проблемът с шума може да е от кръвното или шипове, но нямам високо кръвно. Следващата седмица ще ходя да ми правят епикутанно тестуване, за да се види какво провокира тези проблеми и възпаления на кожата на ушите, понеже най - вероятно става въпрос за реакция към боя за коса, или нещо друго. Както и да е, това което мен ме притеснява е този шум в ушите, съчетан със замаяност, защото се начетох на какви ли не страшни диагнози. По принцип хипохондрията си ме гони, но особено много се засили, когато преди 2 години загубих майка си от раково заболяване, което достигна до мозъка. Няма ден, в който да не се сещам за нея и да не ми липсва, много трудно преживявам тази липса и не знам дали някога ще успея. Сега ме е страх да не ме сполети нещо подобно и да не мога да си от гледам децата. Те сега ме крепят да продължавам напред. Та може и стресът да оказва влияние. Знам със сигурност, че не искам да правя скенери или Ямр, точно заради горното имам голям ужас от тях. Единствено рентген на шията мога да преживея, като се надявам да ми даде отговор на болежките и не е нищо притеснително...

# 16
Ако имаш схващания на врата, най-вероятно имаш шипове на врата. При мен са така нещата и моят шум най-вероятно е от това. Има на моменти в които много ме заболява врата, особено ако съм в неудобна поза или цял ден не съм бил в движение. И ако през деня съм бил по активен, врата не ми е схванат и бученето е изчезнало, лягам си и врата почва да ме боли и следователно и шума се засилва. Аз имам два вида шум, в едното ухо е бучене в другото пищене, забелязал съм че от кафето пищенето ми се увеличава, така че ако пиеш може да помислиш да го намалиш или спреш най-добре.

# 17
Благодаря, схващания нямам често, но ми се е случвало след сън да имам пареща болка ниско долу, където черепа се свързва с шията, явно заради неудобната поза за сън пък може и шипове да са. Определено не съм физически активна, нищо, че съм с две деца, не обикалям много с количката, а използвам да си почивам, когато бебето спи, защото нощем много се буди и често през деня нямам сили за нищо... Със сигурност, когато съм по-активна, се чувствам и по - добре и ще поработя върху това. Иначе кафе не пия, така и не свикнах с него и се отказах да се "уча". Отдавам го и на застоялия начин на живот и на психически фактор и тревожността, дано да не е нещо по-сериозно.

# 18
  • In the land of Never Never
Благодаря, схващания нямам често, но ми се е случвало след сън да имам пареща болка ниско долу, където черепа се свързва с шията, явно заради неудобната поза за сън пък може и шипове да са. Определено не съм физически активна, нищо, че съм с две деца, не обикалям много с количката, а използвам да си почивам, когато бебето спи, защото нощем много се буди и често през деня нямам сили за нищо... Със сигурност, когато съм по-активна, се чувствам и по - добре и ще поработя върху това. Иначе кафе не пия, така и не свикнах с него и се отказах да се "уча". Отдавам го и на застоялия начин на живот и на психически фактор и тревожността, дано да не е нещо по-сериозно.
Много са причините за шума, то за това е трудно, даже и за опитните отоневролози да кажат, от къде се е появил при вас. Притискане на кръвоносен съд, поради някакви проблеми с шийните прешлени, и нарушено кръвообращение в главата могат да го причинят също. Стоим много с наклонена напред глава, гледаме телефона, в краката си, клавиатура, и това е постоянно натоварване, което в един момент се отразява.
ЯМР, доколкото знам, не е вреден, ако нямате  някакви противопоказания, там няма облъчване. Гадно е, вкарват те в туба, и там започва едно тракане, но се издържа, то е кратко.
Но при мен нищо не даде, и многото изследвания не помагат обикновено за намиране на причина, но главно за успокоение, че не е нещо по-сериозно.

# 19
На мен ми изпсваха само добавки с гинко билоба и така… но мисля, че е много важно да се ограничи максимално стоенето със слушалки и на много шумни места да се носят тапи за уши. Доколкото знам след години намалява, ако се полагат нужните грижи…

# 20
На мен ми изпсваха само добавки с гинко билоба и така… но мисля, че е много важно да се ограничи максимално стоенето със слушалки и на много шумни места да се носят тапи за уши. Доколкото знам след години намалява, ако се полагат нужните грижи…
Ами така е, обикновено предписват съдоразширяващи добавки. Не знам дали шумът ще намалее с времето, по-скоро може да се промени, но и свикваш. Все пак, предпочитам да имам включен някакакъв звук край мен - говор, музика.

# 21
Така е , аз през живота си доста съм седял на компютър, дори и сега работата ми е свързана с компютър. Като връщам времето на зад съм седял в много неудобни пози с изпънат врат на пред (пред компютъра, до като шофирам). Но освен гимнастика за врата и правилни позиции на тялото друг лек няма за съжаление. Иначе последно преди 2 месец пих Тебокан, след 1 седмица употреба започна да ми се вие свят и не можех да си фокусирам зрението, след спирането му за  2-3 дена ми се махната симптомите и вече не експериментирам със съдоразсширяващи.

# 22
Няма лек. Само облекчаване на симптомите. Сещам се за "Не мисли за Тинитус-а и той може да изчезне."

# 23
Недейте така минорно. Във англоезичния форум Реддит има хора, които съобщават за прекратяване на шума. Запомнила съм няколко случая на хора с дългогодишен тинитус, които са получили мечтаното облекчение. Кой с лекарства за алергии, кой с магнезий и цинк, имаше и няколко потребителя, които са успели с пилатес. Надежда има! Аз също имам тих ден когато преди това съм имала ден, изпълнен с много и бавно ходене или друго по-интензивно движение. За съжаление при мен общото психическо състояние, честото боледуване от какво ли не и затормозяващата работа на бюро доста ме връщат назад.

# 24
И аз съм имал тихи дни. Без видима причина. Моето обяснение е, че "забравям" че го имам. Обаче е само временно.
Всеки лекар, който с когото съм говорил ми е казвал, че засега лечение няма.
Имаше някаква статия дето гледах преди няколко месеца, където май имаше нещо, което се разработва, но това не е още одобрено и доказано лечение. Трябва да потърся пак статията, може да има развитие.

# 25
В допълнение на предходното ми мнение подчертавам дебело, че съм чела постовете на хора, които съобщават,че вече нямат тинитус, а не че е временно изчезнал. Ние за сега сме го докарали до временно изчезване. Още малко и ще стане пълно излекуване! Психосоматиката е от голямо значение. Когато се отчайваме и вярваме, че няма лечение, всъщност не си помагаме наистина.

# 26
В допълнение на предходното ми мнение подчертавам дебело, че съм чела постовете на хора, които съобщават,че вече нямат тинитус, а не че е временно изчезнал. Ние за сега сме го докарали до временно изчезване. Още малко и ще стане пълно излекуване! Психосоматиката е от голямо значение. Когато се отчайваме и вярваме, че няма лечение, всъщност не си помагаме наистина.
При мен пулсирането в едното ухо изчезна няколко месеца след като беше се появило. Престанах да се фиксирам върху него. Сега се появява от време на времею за кратко. Но пищенето в другото ми се струва че е хронично.

# 27
Здравейте!
Преди дни взех слухово апаратче за проба. Лявото ухо 👂 е доста глухо и на него го сложиха. Някакъв базов модел с батерия ми дадоха, но имам чувството, че няма кой знае каква разлика. В сряда съм на консултативния и си мисля, дали да не поискам друг вид апаратче.
Писъка в ушите отдавна не ми пречи, само понякога ме дразни. За съжаление него с нищо не мога да го облекча.
Ако някой има опит със слухов апарат, моля да сподели съвети.

# 28
Може да се изследваш за отосклероза, ако не си.

# 29
Здравейте!
Преди дни взех слухово апаратче за проба. Лявото ухо 👂 е доста глухо и на него го сложиха. Някакъв базов модел с батерия ми дадоха, но имам чувството, че няма кой знае каква разлика. В сряда съм на консултативния и си мисля, дали да не поискам друг вид апаратче.
Писъка в ушите отдавна не ми пречи, само понякога ме дразни. За съжаление него с нищо не мога да го облекча.
Ако някой има опит със слухов апарат, моля да сподели съвети.
Аз съм със слухови апаратчета от година и половина. Предложиха ми по-висок клас, а не базов и ми обясниха, че с бъзовия няма да имам търсеното подобрение. Доверих им се и не сбърках. Доволна съм. Имам и шум в ушите, който въпреки апаратчетата не изчезва, но се чувствам мног опо-комфортно с апаратчетата. Освен че чувам всичко наоколо и шума е на приемливо ниво. Пробвайте по-висок клас.

Общи условия

Активация на акаунт