Домашното насилие – тема №6

• 15 017
  • 224
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Аз като адвокат ще кажа, че имате вариант за защита. Обмислете нещата, но подгответе и почвата за евентуално дело за домашно насилие (свидетели, медицинско, сигнал до полицията). Жените получават положително решение почти във всички случаи, като може да се издаде ограничителна заповед още в началото и която действа докато приключи делото.
Обмислете как да разпределите задълженията покрай децата - запишете ги в квартална градина/ училище, на дейности в района. Имам познати самотни майки без книжка и се оправят. Всичко е въпрос на организация, желание и смелост във вашия случай.

# 76
За съжаление детето ми не може да посещава държавна детска градина и трябва да е на частна,която е на другия край на града

# 77
  • Mediterraneo
Какво медицинско, като никога не я е удрял. Какви свидетели, най- вероятно си показва пръсното лице само когато са сами.
Съжалявам, в този случай стоиш, защото искаш. Имаш жилище, изгони го. Детето не е малко, всички майки имат деца и работят, все отнякъде ще започнеш. Аз бих започнала с намирането на работа, после да вадя книжка. Детето на градина с градския транспорт. И т.н. докато се завъртят нещата. Най- важното е, че апартаментът е твой и не започваш от абсолютната нула.

# 78
Как така детето "не можело" да посещава държавна градина? Няма места ли, какво? Ти ходи ли да питаш в кварталната градина? Все пак не говорим за първа група и да участва в класиране. Може пък да имат свободно място, хора се местят и пр. Нищо на пречи да попиташ в две-три близки градини. Освен логистично, ще те облекчи и финансово, защото този най-вероятно няма да плаща частната градина ако се разделите.

# 79
  • Буркина Фасо
Какво медицинско, като никога не я е удрял. Какви свидетели, най- вероятно си показва пръсното лице само когато са сами.
там е тънкостта де. Smiley

# 80
Вероятно няма нужните ваксини.

# 81
Вероятно няма нужните ваксини.
Ако няма ваксини, не може в никоя градина, нито частна, нито държавна. Е,ако частната е лицензирана, разбира се.

# 82
  • Пловдив
там е тънкостта де. Smiley

Именно. Ще се намерят и свидетели и доказателства… както и да е.
При такъв човек е важно да има ограничителна заповед, за да няма тормоз докато дамата си стъпи на краката.

# 83
  • София
С цялото ми уважение, за какви ограничителни заповеди говорите? Обсъждания случай, дори не граничи с насилие. Авторката е легнала на портфейла на мъжа си и нищо не прави по цял ден, дори не си е изкарала шофьорския курс, не е ваксинирала детето, и не иска да се раздели с луксозния живот. Не прочетох и едно нещо, което да отива дори леко към каквото и да е насилие.

# 84
  • Буркина Фасо
а фалшиво?

# 85
Как така детето "не можело" да посещава държавна градина? Няма места ли, какво? Ти ходи ли да питаш в кварталната градина? Все пак не говорим за първа група и да участва в класиране. Може пък да имат свободно място, хора се местят и пр. Нищо на пречи да попиташ в две-три близки градини. Освен логистично, ще те облекчи и финансово, защото този най-вероятно няма да плаща частната градина ако се разделите.

За записване в дг, освен поставени ваксини, изискват и документ, че двамата родители работят.
Жената по цял ден си стои вкъщи и явно може да го гледа ако иска, затова не са класирали детето за държавна дг.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 09:43 от Medeaa

# 86
Никой не се интересува дали работя или не,детето е в предучилищна и е задължително посещаването на дг

# 87
От последните постове изводът е, че ако има само психическото насилие, то трудно се доказва и се неглижира. А психическото насилие също може да е много страшно.

Имах няколко колежки, които са ми разказвали, че са били подлагани на психическо насилие. Те не само, че работят, ами бяха и са много успешни в професията си. Ами били са жертви, дори и да не са яли юмруци. Някои се бяха развели, други са успяли да "укротят" насилника, т.е. да поставят граници. А да, в малко над половината от случаите мъжът е пиел много.

# 88
  • София
От последните постове изводът е, че ако има само психическото насилие, то трудно се доказва и се неглижира. А психическото насилие също може да е много страшно.

Имах няколко колежки, които са ми разказвали, че са били подлагани на психическо насилие. Те не само, че работят, ами бяха и са много успешни в професията си. Ами били са жертви, дори и да не са яли юмруци. Някои се бяха развели, други са успяли да "укротят" насилника, т.е. да поставят граници. А да, в малко над половината от случаите мъжът е пиел много.

Кое в случая е психическо насилие?
Иначе психическото насилие се изследва и доказва, но тук не виждам никъде белези на подобно нещо.

# 89
То самото съжителство с някого предполага психическо насилие от страна и на двамата.
Аз не познавам нито 1 човек (не само жена, но и мъж), който да не е бил жертва на психическо насилие в брака.

Общи условия

Активация на акаунт