СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 517
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Еми и аз тва казах по-нагоре

Май че беше - ако е с навършени 14 трябва да присъства, ако не е - може и без него. Но като се стигне до “присъстване” едно позвъняване в училището ще отговори на този въпрос

# 136
След 14 години по закон вече имат права, които са автономни от тези на родителите. Затова искат присъствие. Преди години не го спазваха и аз я записах моята неприсъствено, защото беше на лагер. Но последните години гледат сериозно. С дете "под наем" може и да не стане, защото искат лична карта. Трябва да намерите двойник.
Но ако детето няма 14 години не би трябвало да искат присъствие

# 137
  • Отвъд алеята зад шкафа
Еми и аз тва казах по-нагоре

Май че беше - ако е с навършени 14 трябва да присъства, ако не е - може и без него. Но като се стигне до “присъстване” едно позвъняване в училището ще отговори на този въпрос
Извинявай, не съм дочела.

Моята ще е на 13 г,  така че й запазвам почивка и ще ходя вместо нея.

# 138
Евентуално с някакво пълномощно сигурно ще може....знам ли....

# 139
  • София
Изпуснах Ви.
Да се впиша.

# 140
  • София
В пощата е качен пробният на Регалия по мат от 23.02  (зачистен колкото успях) заедно с ключ с верните отговори.

# 141
  • София
Я, аз да питам тогава в тоя ред на мисли... ако ученикът не желае да учи в училището, в което е приет какво се случва? Не го записват ли? Ами ако и на последнотo класиране откаже да се подпише, кой го задължава да учи, понеже все пак образованието до 10 клас е задължително. Това с присъствието на ученика е пълна глупост. Този, който навършва 14 г. през август няма право да избира това така важно нещо ли? Факт е, че заради тази глупост всички ще сме нащрек и ще си седим в градовете на училищата.
P.S. А за ЛГБТ и подобна пропагандата в училище не искат ни декларация от родител както за олимпиадите, ни подпис от родител, че може да я провеждат.

# 142
Да не я почваме тази тема за ЛГБТ че темата ще се изроди в нещо грозно

# 143
  • София
А, образованието е задължително до 7 клас включително. Аз на моя синковец все това повтарям с цел обратна психология. Засега работи.

# 144
  • София
Да не я почваме тази тема за ЛГБТ че темата ще се изроди в нещо грозно
Е, хайде сега. Ние няма да говорим, ама в гимназиите се скъсват да говорят. За това се сещам всеки път когато попълвам малоумната декларация за олимпиада.

Ивалета, права си! 7-ми клас - основно образование. Ами значи дечурлигата съвсем спокойно може да не се подпишат. Тия дето са родени първата половина на годината са късметлии Wink

# 145
Именно. Аз например не харесвам да им обясняват за корана, но още в началните класове се споменава. Друг не харесва Джоре дос, ама сигурно и внуците на внуците ще го дос-кат.
Затова предлагам да се фокусираме на кандидатстването и да не навлизаме в полярни теми.

# 146
  • София
Именно. Аз например не харесвам да им обясняват за корана, но още в началните класове се споменава. Друг не харесва Джоре дос, ама сигурно и внуците на внуците ще го дос-кат.
Затова предлагам да се фокусираме на кандидатстването и да не навлизаме в полярни теми.
Само ще кажа, без да желая нагнетяване на напрежението, че тази тема (въпреки, че пише седмокласна) е за набор 2011. В нея си обсъждаме всичко, за което се сетим, вкл. полярни теми Simple Smile Тя миналата година беше шестокласна, а догодина ще е осмокласна. Аз също не желая да ми натрапват не само корана, но и библията, защото ние сме атеисти Simple Smile

# 147
  • София
Скрит текст:
Я, аз да питам тогава в тоя ред на мисли... ако ученикът не желае да учи в училището, в което е приет какво се случва? Не го записват ли? Ами ако и на последнотo класиране откаже да се подпише, кой го задължава да учи, понеже все пак образованието до 10 клас е задължително. Това с присъствието на ученика е пълна глупост. Този, който навършва 14 г. през август няма право да избира това така важно нещо ли? Факт е, че заради тази глупост всички ще сме нащрек и ще си седим в градовете на училищата.
P.S. А за ЛГБТ и подобна пропагандата в училище не искат ни декларация от родител както за олимпиадите, ни подпис от родител, че може да я провеждат.
Завидях. При сина ми няма такива неща. Аз се опитвам да го възпитавам да не е като кон с капаци, но...

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 12:55 от milenaka

# 148
Образованието е задължително до 16 годишна възраст, без определена степен на завършеност (начално, основно, първи, втори гимназиален етап). Ако детето никъде не е записано, при започване на учебната година Екипите по обхват ще посетят родителя. Формално погледнато ако четиринайсетгодишен младеж не желае да положи подписа си за записване в училище трябва да е предвидена някаква заместваща формула - Заповед на РУО, съдебно решение или пр.

# 149
  • София
Ако не запишем детето в 8 клас, от РУО любезните чиновници ще ни го запишат там, където има свободни места. Дано никой не стига до такъв момент.

Общи условия

Активация на акаунт