СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 568
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз имам молба за жокер за следната задача (знам, че има  група за задачи, но нали сега сме на тази вълна ):

Докажете, че ако височина на триъгълник разполовява неговия периметър,
то триъгълникът е равнобедрен.

П.П. редактирам, сети се човекът. Мерси за вниманието Rolling EyesSmile

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:34 от Niffi

# 196
Благонравние - първата асоциация, която правя е с "Историята на прислужницата".

Съгласих се веднага! И съдържанието е като името... Така е представена информацията, че умират от скука.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:40 от TheFuture

# 197
Е това Благонравие пък за пръв път го чувам, че и задължително.....

# 198
Е това Благонравие пък за пръв път го чувам, че и задължително.....
И аз се сблъсках за първи път, когато се оказа че имам да купувам учебник по този предмет Dizzy Face

# 199
  • София
Благонравие е 1 ,4 клас, може да се разгледат учебниците на сайта на издателството, по-късно ще пусна линк, на сайта на Патриаршията може да се разгледат други учебници, доколко знам има и учебници по ислям, избираема подготовка.

# 200
  • София
Ислям... избираема подготовка... NerdAstonished

# 201
  • София
Ужас. Добре че при сина ми няма такова нещо. Ни Благонравие, ни ислям искам.

# 202
Много странни са тези предмети, пък дори и избираеми. Освен ако не се намират в населени места с преобладаващо турско население (за исляма).

# 203
  • София
Ето и от 1 модул:

Скрит текст:

Много благодаря! Изключително полезна информация.
Някой може ли да сподели и ключ с верните отговори и точките, които носят?

Моята девойка ходи на пробен изпит в Образователни технологии. Това ѝ е първо ходене и изкара 71т. Аз очаквах повече, но след като видях грешките, се поуспокоих. Трябва да тренира решаване на задачи за време, защото решава доста бавно и оттам няма време за проверка. Общо взето грешките са много елементарни и от недоглеждане, дори госпожата се учуди, че е решила трудните задачи, а е допуснала грешки при лесните. Има 0т на зад. 22, за която моята девойка твърди, че не е изучавала материала ....

# 204
Коментирано е, че на Регалия са най-близки като трудност. В тази връзка моето май на Междучасие ще го запиша за някой. По БЕЛ на Регалия има ли кой да сподели?

Привет, пускам пробния по БЕЛ Регалия от 16.02, заедно с ключ:

Скрит текст:
Много благодаря!
Честно казано, отговорите на 24(подточка В) и 25 въпрос доста ме притесниха. Много абстрактно се очаква да им е мисленето на децата.

# 205
  • София
Коментирано е, че на Регалия са най-близки като трудност. В тази връзка моето май на Междучасие ще го запиша за някой. По БЕЛ на Регалия има ли кой да сподели?

Привет, пускам пробния по БЕЛ Регалия от 16.02, заедно с ключ:

Скрит текст:
Много благодаря!
Честно казано, отговорите на 24(подточка В) и 25 въпрос доста ме притесниха. Много абстрактно се очаква да им е мисленето на децата.

На 24 въпрос, подточка В е сгрешена и при нас, има уловка.
За тезата мисля, че  не е нужно да бъде точно така формулирано като в ключа. Струва ми се една от лесните тези, да се пише за любов, омраза и приемственост в борбата не е толкова трудно за децата. Друг е въпросът, че моят точно тази теза е омазал. Но той е драскал, повтарял, писал, че лирическият говорител искал да даде тон на бъдещите поколения😄. Не искаше да си я поглежда

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 20:16 от Niffi

# 206
А моя на тезата има 5т. , добра му е , но не е точно по техните ключови думи. Но на 13 въпрос за местоименията е открил верните + още една дума, която не е местоимение и има само 1 т. Може и да е недоглеждане от тяхна страна, защото както и на правописните грешки, грешни отговори не намаляват резултата. А на 16 въпрос е написал : надписът "Аполония" и не е зачетен за верен, а техния верен е Аполония 40.

# 207
Дано е така,  Niffi.  Моят на 24-в е писал "Художник".

# 208
  • София
А моя на тезата има 5т. , добра му е , но не е точно по техните ключови думи. Но на 13 въпрос за местоименията е открил верните + още една дума, която не е местоимение и има само 1 т. Може и да е недоглеждане от тяхна страна, защото както и на правописните грешки, грешни отговори не намаляват резултата. А на 16 въпрос е написал : надписът "Аполония" и не е зачетен за верен, а техния верен е Аполония 40.

Всъщност грешните отговори на останалите въпроси, извън редактирането, намаляват резултата. Изгледах видеото от Регалия с разяснения на учителката, която обясни за въпрос 15 например, че ако напишат отговори: красива, интересна и лятна, ще получат 1т от максималните 2т, въпреки че се съдържат верните отговори красива и интересна. Санкционират с 1т за думата лятна, което е грешен отговор. По същия начин вероятно са санкционирали и невярно местоимение.
За въпрос 16 - трябва да се съдъжра цифрата 40 заради юбилея, моят е написал само 40 и му е отчетено като вярно.

# 209
Това с предмета религия в училище е страшна глупост. Против съм и с двете ръце. Където трябва се разписвам. Омръзна ми политици, а сега и попове от всякакъв вид да изсипват помията си на главите на децата. Училището трябва да бъде светска институция без никаква връзка с каквито и да е религии и вероучения. На религията мястото и е в учебника по история. Има си църкви, джамии, синагоги, будистки храмове, харе Кришна свърталища, ашрами, където всеки може да си избере на коя кукла да се кланя и коя икона да целува.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 02:05 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт