СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 554
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И аз я попълних. Аз съм вярваща, християнка, но отбелязах, че съм за изучаването на всички големи религии. Полезно е да ги познават. Не вярвам обаче нещо такова да се въведе като предмет. Много е необходимо обаче предмет като здравно образование, например за оказване на първа помощ, за оцеляване при екстремни условия, за информираност и избор при съвременни условия и технологии, как да се пазят да не стават жертви на дилъри, сводници, насилници и т.н.

# 181
  • Бургас
И аз я попълних! Отговорите ми няма да им харесат Simple Smile

Моите бяха вчера на пробен по МАТ в Образователни технолигии! Имат разминавания в отоговорите, но на коя са верни ще се разбере по- късно Grinning
В събота са по БЕЛ.

# 182
И аз я попълних! Отговорите ми няма да им харесат Simple Smile

И аз така. Тенденциозна е анкетата.

Какво пречи да си остане избираем предмет, който иска да си учи?

# 183
  • София
Ами то май с избираем предмет не учи което дете иска, а което училище прецени.

# 184
  • София
Въобще религията да не припарва до училището. В дг на сина ми имаха Вероучение, не го записах, но как се опитваха да ме притискат...

# 185
  • София
Коментирано е, че на Регалия са най-близки като трудност. В тази връзка моето май на Междучасие ще го запиша за някой. По БЕЛ на Регалия има ли кой да сподели?

Привет, пускам пробния по БЕЛ Регалия от 16.02, заедно с ключ:

Скрит текст:

# 186
  • София
И аз я попълних. Обаче не схванах какво би повлияло това в една или в друга посока Simple Smile Всякакви допитвания в тази държава нямат никакво значение. Но поне си казах мнението, че който е пропуснал часовете по физика в училище вярва в чудеса цял живот Wink Категорично не съм съгласна разни хора да пълнят главите на децата ми с глупости. Дори да бях религиозна пак не бих била съгласна, най-малкото защото няма да знам как ще бъде представена конкретната религия и от кого. Това са неща, които се учат или не се учат вкъщи или в неделните училища.

# 187
  • София
"Ако имате въпроси, свързани с анкетата, можете да се обърнете към Давид Кюранов, Асоциация Родители, тел. +359888714785, имейл: david.kiuranov@roditeli.org "

# 188
  • София
Синът ми посещаваше неделно училище.
Аз съм За светски беседи и тълкуване на пасажи от Библията.
Не е кръстен, вземаше причастие.

# 189
  • София
Но поне си казах мнението, че който е пропуснал часовете по физика в училище вярва в чудеса цял живот Wink

Хаха, Ваче, що сега така с лошо. 😄
Иначе е факт, че не знаем как би била поднесена и интерпретирана подобна информация.

# 190
С леко намигване - религията на днешните деца за да я разберат ще им я представят така

# 191
  • София
Но поне си казах мнението, че който е пропуснал часовете по физика в училище вярва в чудеса цял живот Wink

Хаха, Ваче, що сега така с лошо. 😄
Иначе е факт, че не знаем как би била поднесена и интерпретирана подобна информация.
Нали знаеш, че те обичам! Heart
Малко атеистичен хумор да вкарам Simple Smile
Все пак Рали учи в училище, в което на религията се обръща достатъчно внимание, тъй като е част от културата и историята Simple Smile Но, това не променя моето лично мнение. Между другото нашите деца (в нашето семейство имам предвид) са свободни да избират сами, но ние не се ограничаваме в изказване на мнението си по политически и религиозни въпроси. Накрая те ще се формират като личности на база на нашето възпитание и на влиянието на социалната среда.

# 192
Попълних я и аз...благодаря за линка.
Вярващи сме, християни, но не искам да учат задължително религия- нямам доверие какви учебни материали ще измислят, какви учители ще сложат и кой ще ги направлява в процеса. Това е много лично и не мисля, че трябва да има задължителен характер.

# 193
Благодаря за линка, попълних я и аз.
Нека го има като избираем, който иска да се записва. За мен налагането на религията е като да ти наложат да си веган. Въпрос на личен избор и осъзнатост е, никой не може да ти налага да се молиш всеки ден и да вярваш убедено... Не знам дали на някого ще трябват моито отговори, но определено като чета ми се струва, че се опитват пак да пробутат някаква тъпотия, дето никому не е нужна. Че малко неща имат в училище, та и религия сега.

Дъщеря ми има предмет Благонравие в училище и по мои наблюдения това е един от най-омразните часове, но пък е задължителен.

# 194
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благонравние - първата асоциация, която правя е с "Историята на прислужницата".

Общи условия

Активация на акаунт