СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 590
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Честита Баба Марта! Много здраве, усмивки и късмет да донесе на всички!

# 211
По повод предишната дискусия относно отпадащите гимназисти днес ми попадна тази статия - За входа и изхода на средното образование. Даже има статистическа извадка за пет области - Велико Търново, Сливен, Разград, Кюстендил и Враца - средно между 600 и 1000 ученика във всяка от тях се губят между 7. и 12. клас, което е много, според мен.
Сайтът на НСИ продължава да не е френдли с мен и не откривам тази информация, а ми е много любопитно положението за цялата страна.

# 212
Честита Баба Марта!

# 213
Предполагам който е купил практикума на Регалия вече има мнение дали си струва парите. От много време му се каня, но не мога да се реша още - да не се окаже поредното купено и неползвани. Днес донесе резултата по БЕЛ- 77.5 точки. Уж учи, а пак не е добре. Не знам вече какво да правя, за да помогна.

# 214
  • София
Здравейте! На 16.03 за първи път сина ми ще ходи на пробен присъствен изрит в Примерно (исках да са взели повечко материал). Тъй като за първи път се сблъсквам- писмената работа с верните отговори на мейл ли се получават?
Ще дам отзиви като мине. Вашите деца които са били на пробни изпити какво казват?
Усещам, че аз повече се вълнувам от него....

# 215
  • София
Получават се на мейл самият тест, верните отговори и коментар на работата на детето.

# 216
  • София
От кой учебник / сборник са тези задачи, някой разпознава ли?

# 217
Предполагам който е купил практикума на Регалия вече има мнение дали си струва парите. От много време му се каня, но не мога да се реша още - да не се окаже поредното купено и неползвани. Днес донесе резултата по БЕЛ- 77.5 точки. Уж учи, а пак не е добре. Не знам вече какво да правя, за да помогна.

Нищо не смятам да купувам повече. Имам десетки помагала и се убедих, че няма смисъл от тях, ако самото дете не седне и не прояви инициатива да попълва и да се упражнява.
Искам да попитам какво правите след получаването на резултатите от пробните изпити? Как процедирате вие и децата ви съответно? Пререшавате ли, давате задачи от сгрешения тип? И за двата предмета питам.
При нас - вижда си грешките, пререшават се в съответните школи и с това приключва процеса. Все си мисля, че е нужно затвърждаване на обърканото/пререшеното.

# 218
  • София
Разглеждам и обяснявам грешките. В нашия случай са относително малко, а и коментарът много помага. Ние се готвим у дома, така или иначе, та ако открия сериозни пропуски, издирвам упражнения по темата от някой сборник и се упражнява този материал съответно. Напоследък обаче почти няма нужда. Резултатите му са доста високи и се разминава с обяснение на някоя и друга грешка, ако е имал.

# 219
Нашите грешки по мат са само изчислителни, засега. По бел прави грешки основно по литературните въпроси, но и някои от тях са си доста двусмислени. На преразказа много задрасква, мърля и бърза и винаги и вземат точки за оформяне. На тезата криво-ляво е закрепила около 5 точки, явно вече е наизустила нужното количество клишета.
Но на изпита много неща са просто шанс. И да знаеш не е сигурно какъв ще е резултата

# 220
Грешки допуска от всякакво естество по математика и то, защото е изморена. Като си отпочине и пак погледне същата задача, сама си вижда грешката и си решава задачата.

# 221

Искам да попитам какво правите след получаването на резултатите от пробните изпити? Пререшавате ли, давате задачи от сгрешения тип?
По математика за втората пробна трябваше да пререши всички тестове, които са правили в школата до момента. Като видим резултатите, мисля да порешава допълнително от сгрешения тип задачи.
По БЕЛ, по същия начин. Имат много тетстове в електронна платформа и решава допълнително от този тип, където установим, че има затруднения.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 10:05 от Mur

# 222
Здравейте, дъщеря ми е в 6 клас и бих искала да помоля за вашето мнение и, по възможност, сравнение между курсовете по математика, които се предлагат от "Регалия" и "Веди" в София (спряла съм се на тези две школи).

Ако има някой, запознат и с двата варианта за 7 клас, може ли да сподели кой е по-удачен с оглед следните критерии:

1. Изпреварващо вземане на материала (в сравнение със стандартните училищни планове).
2. Добра и стриктна организация на учебния процес - да има график на занятията и почивните дни от самото начало на курса; редовни тренировъчни изпити; проверка на домашните; "бележник" на ученика и обратна връзка към родителите; евентуално - родителски срещи за обсъждане резултатите от пробните тестове.
3. Брой деца в група - разбрах, че и в двете школи са по около 12 - 13. Ако не е така, моля за коментар. Децата и на двете места се разделяли по групи на база входен изпит. Така ли е в действителност?
4. Следване на единна методология от всички учители в конкретната школа.
5. Коя школа подготвя  по-добре за НВО - има по-висока успеваемост (и на база субективна преценка).

Моля, споделете и по какви материали/ сборници се работи в двете школи.

Много благодаря предварително за помощта!

# 223
Привет, сега моите деца не са били в нито една. Но не познавам човек, който да плаща двойно, т.е за две паралелни школи, за да даде обосновано мнение защо едната е по-добра от другата. Всеки би дал само за една.

# 224
Привет, сега моите деца не са били в нито една. Но не познавам човек, който да плаща двойно, т.е за две паралелни школи, за да даде обосновано мнение защо едната е по-добра от другата. Всеки би дал само за една.
Най-вероятно е така, но може би има някой, на който едното дете е посещавало едната школа, а другото - втората. Или с дете, сменило школите при подготовката. Ако няма, здраве да е Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт