СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 616
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Големите школи си имат собствени издадени помагала и вървят по тях, без значение преподавателя. Групите са големи и си е като в училище.

Малките школи ползват помагалата на големите школи, групите са малки и децата не са толкова страхливи да питат, ако не разберат.

Успеваемостта зависи от самото дете, а не от школата. Само в школа със цедка на входа (има такива) може да се твърди, че децата успяват в голям %.

# 226
В никоя школа не наливат акъл с фуния. Още не са го измислили. Успеваемостта зависи от ученика. Съвсем неизвестна школа/учител може да има ученик със сто точки.

# 227
  • Варна
  Така е. Но зависи и от учителя, как предава материала, как поощрява, как подхожда и т.н. Наблюдавах много пъти онлайн уч. часове. При един нещата вървят , при друг - монотонно, скучно ( децата, пардон, тийновете зяпат клипчета и си пишат ) , а при трети задават въпроси и получават нужните отговори.

# 228
Основната роля на учителя никой не я отрича. Въпросът обаче беше зададен в коя школа да запиша детето, за да съм сигурна за 100 точки. Имаше и още безумни изисквания.
Уважаеми г-н (предполагам, но и ви съжалявам, ако е така) Динчо, безумно, безочливо и грубо е включването ви и отношението ви, а интерпретацията ви е жалка.

А вие дори не разбирате колко абсурдни са изискванията ви.....
Никой мъж няма да си сложи такъв аватар 😆

# 229
Метлата мина....

# 230
  • София
Аз не виждам нищо лошо родители на шестокласници да се вълнуват за матурите. Като са с първо дете още не са минали по тоя път и наистина не знаят.

Който цели ТОП 10, записва и школа, и частни уроци, има такива случаи около мен.

# 231
За мен тези изисквания се връзват с посещаване на частни уроци, не на школа.

# 232
И няма време за самосроятелна работа от толкова уроци. Най-важна е самостоятелната работа. Учителят трябва само да помага за донаучаване или при колебания, да дава обратна връзка кое как да се подобри. Ако искате 100 т  това е ключът.

# 233
Да, математиката никога няма да тръгне, ако детето не си поблъска главата само върху сборниците. За целта е нужно и да се помисли за свободно време. А че е важен учителят, важен е и още как. Има такива, които разпалват децата и ги вдъхновяват, а има и такива чукове, които биха отвратили и Ван Гог от рисуването, и Моцарт от музиката. Голям късмет е когато попаднеш на добър. В школите, обаче, са ги подхванали малко като на конвейер и там разлика между учителите много-много няма, но покриват материала, дават домашни, обясняват ако някой пита, горе-долу всички се стараят, но на децата им е досадно, уморени са и подтиснати, няма как да кипи ентусиазъм в тази ситуация на принуда.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 19:49 от Априлски душ

# 234
Никога не е ясно кое е "ключът". При някои деца действа едно, при други - друго. Може да си е супер с материала и всичко и да се панира на изпита. Може пък и обратното, някои деца просто имат късмет и играят на тото.

# 235
Идеята е да се учи методично през трите години, а не да се закърпи нещо в последния момент. Ако детето си е учило систематично 5,6,7 клас няма големи драми.

# 236
Идеята е да се учи методично през трите години....
Така е, обаче при нас например нито веднъж за 3 години по БЕЛ не са събирани писмени работи за проверка. За мен това е абсурд, защото точно в този период се затърждават всички правописни правила и ако сега не се коригират грешки и пропуски, не знам кога по-натам това ще се случи.

# 237
  • София
Оф, дойде най-сетне и по МАТ от Междучасие:

ВТОРИ ПРОБЕН ИЗПИТ по МАТ:

Ако детето НЕ посещава курсовете на Образователен център “Междучасие”, можете да получите работата му от офиса на бул. Дондуков 77, ет. 3 от 06.03 (четвъртък) от 10:30 - 17:30 ч.

Кратка статистика на проверените работи до момента:

Първа част - статистика:

- среден резултат - 40/65 т.

- най-нисък резултат - 0/65 т.

- най-висок резултат - 65/65 т.

Втора част - статистика:

- среден резултат - 13/35 т.

- най-нисък резултат - 0/35 т.

- най-висок резултат - 35/35 т.

# 238
При мен вчера дойде БЕЛ, бяха го объркали с математиката та пак пращаха.

# 239
  • София
Добре де, тази статистика каква работа ви върши? За мен полезната статистика е да знам колко деца има пред моето. Иначе това с максимален резултат как работи?

Общи условия

Активация на акаунт