СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 621
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Добре де, тази статистика каква работа ви върши? За мен полезната статистика е да знам колко деца има пред моето. Иначе това с максимален резултат как работи?

Никак. Оправдават си 60те лева. Плюс това  как точно върши работа статистика на "проверени до момента". Ако моето е петото проверено е едно, ако е петдесетото е друго....

# 241

Никой от междучасие не кара насила някого да се записва на пробните им. Има и други школи с други пробни и с друг вид статистики
Никога не са давали друг вид статистика освен такава. Знам, щото това ми е трето в школата.

# 242
  • София
Ето част от статистиката на Ния.
Скрит текст:

second, просто попитах каква работа вършат тия статистики, независимо от школата Simple Smile Не съм казала, че е задължително "Междучасие". Когато моето дете ходеше там дори нямаше статистика Simple Smile (ако става въпрос кой, колко и кога е ходил в тази школа). Не съм го написала, за да засегна когото и да било на тема "любимата школа" Laughing

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 09:15 от Vache

# 243
Оо изобщо не ми е любима. И отговорих на Soul, не на теб.
Просто ходят там заради учител, не заради начин по който си организират пробните. Или си пращат резултатите ( че понякога и изобщо не ги пращат)
За мен всяка една статистика е без какъвто и да е грандиозен смисъл.
Защо - защото извадката е изначално изкривена- в школите ходят предимно деца, които са над средното ниво. При Симеонов е пълно със смгта и нпмгта. В този смисъл, какво значение има колко броя деца има пред моето, след като моя фокус изобщо не е нито едно от тези училища.
Аз гледам средния резултат и това ми стига. Ако се движим над него, съм доволна. Бройката е важна- колкото повече са децата, толкова картината би могла да е по-близка до някаква реалност.

# 244
Е, и на мен да си отговорила, щях да напиша същото като Ваче. Все тая, всеки си ходи в която школа прецени.

Няма какво да се засягаш и да ми обясняваш как имало други школи.

Сто пъти по-добре (независимо коя школа е) е да се напише кратко резюме за работата на детето, отколкото безмислени статистики. И сама мога да преценя, че 97 точки е супер, а 67 не е, още по-малко 37, да речем....

# 245
  • София
Аз гледам средния резултат и това ми стига. Ако се движим над него, съм доволна. Бройката е важна- колкото повече са децата, толкова картината би могла да е по-близка до някаква реалност.
Абсолютно е така! И си права за децата при Симеонов. Те "изкривяват" резултата съотносим към реалното НВО.

Сто пъти по-добре (независимо коя школа е) е да се напише кратко резюме за работата на детето, отколкото безмислени статистики. И сама мога да преценя, че 97 точки е супер, а 67 не е, още по-малко 37, да речем....
Без изобщо да правя реклама на НИЯ, най-малкото защото сега за първи път чух за тази школа и изпитите ѝ. Обаче там правят резюме и препоръка за всяко дете. Аз съм я пускала на два пробни досега. И на двата получих коментари за работата ѝ и на какво да наблегне. Беше разцъкано по точки. Тестовете са близки до реалното НВО. На мен това ми трябваше и това съм търсила.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 09:45 от Vache

# 246
  • София
Аз още нищо не съм получила.

Пък на когото статистиката не му върши, да я прескача. За мен е ориентир.

# 247
Ами аз имам проверените работи и ги виждам. Какво резюме? Таблица за преразказа имам с разбивка, както е скалата за оценяване - там се вижда къде губи точки и къде има повече, грешките са отбелязани. Под работата има няколко думи.
По математика също се вижда къде губи, то не че не знам..

# 248
  • Бургас
В Образователни технологии-Бургас няма статистика. За мен би било интересно, как са спрямо средния резултат и колко деца има с по- висок от техния резултат. Иначе съм доволна, защото има пълни решения на задачите от втори модул.
Резултатите на моите са добри, имайки впредвид глупавите дребни грешки, които са направили.

# 249
  • София
Регалия, за мен, са най- добре със статистиката, имаш среден резултат, както и колко общо и от същия пол са пред теб. При явили се над 800 деца, добра база за сравнение е.
Ния и ОТ също дават добра обратна връзка за самото дете, къде да наблегне

# 250
И аз съм доволна от обратната връзка на Ния ( беше на БЕЛ там) и сега е записан и на още 2 . Като цяло съм доволна и от това,че винаги звънят , обясняват ти нормално как се случват нещата , за такива като мен дето все са пропуснали нещо. Сега даже и го записах на някакъв курс за 3 дни по БЕЛ там. За математиката все имам надежда да се справи сам , задачите ги може , знае ...обаче толкова много грешки прави от бързане и недочитане ...че май СМГ ще си остане химера ( надявам се правилно съм го използвала,че и на мен българският език не ми е сила Simple Smile ) .
Нищо , ще си намери мястото все някъде - аз съм обнадеждена ,че ако не СМГ , то НПМГ , ТУЕС, Джон Атанасов или някоя езикова, евентуално  ...
Някой беше споменал , за някакви особености при кандидатстването в НПМГ - има ли шанс , ако не се е явявал на никакви олимпиади? Ще ходя да чета , някой ден ..ама ако на някой му се пише и е проучил вече .

# 251
  • София
В НПМГ имат състезание, което се провежда в началото на Юни месец. То е балообразуващо и с по-ниска трудност от областния кръг на олимпиадата, който също е балообразуващ. Ползва се по-благоприятния резултат от двата.

# 252
  • София
Тия статистики, освен да са интересни, не служат за нищо. Децата, които са пълни отличници в училище, имат шанс за Топ 10 училищата, останалите ще се наместят според възможностите си. Това е положението като за набор от 10 000 ученика, без да броим околните селища.

Моето е на вълна физика и професионални гимназии, не иска в езикова. Разбира се, скоро ще обсъди с други приятели положението и може да иска да учи за космонавт.

# 253
  • София
Но се използва само за съответните паралелки. Ако искаш паралелка с география- участва резултатът по география от олимпиада/състезание. Ако искаш паралелка с профил математика/информатика - ползват само НВО. Нали не греша?

# 254
Пълен отличник нищо не значи. Шестица по физическо, КМИТ, рисуване, история, музика не означава добър резултат на НВО. Като знам как пишат шестици по бел и мат в някои училища, се хващам за главата. При нас детето трябва да се скъса, буквално, от учене по бел, да има една до две грешки на тест с отворени въпроси с максимално точкуване 30, за да има шест. А има училища, за участие, дигане на ръка, домашно, проект, където шестиците ги лепят като гербови марки. Законът така е направен, че учителят преценява оценката на ученика, точно в духа на времето, и се получава, че в едно училище деца с резултати над 80 по бел имат петици в училище, а други с резултати 60-70 точки са със шестици.

Общи условия

Активация на акаунт