СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 630
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Толкова е ленив и го мързи напоследък, че си мисля не е ли най-добре да отива в училище със среден бал и да се приключва. То и догодина ще трябва да се учи, все пак..

# 466
  • София
По темата за сборниците - много харесвам този на Коала прес. Харесва ми как са структурирани темите, има много интересни задачи и няма тази повтаряемост като при Архимед. А на някои задачи има доста пълни отговори, което и на мен ми помага, че съм позабравила някои неща. Отделно чат пат давам от генератора на Архимед, но там на няколко пъти хванат грешни отговори и вече не го ползваме.

# 467
Толкова е ленив и го мързи напоследък, че си мисля не е ли най-добре да отива в училище със среден бал и да се приключва. То и догодина ще трябва да се учи, все пак..

Среден, среден колко до е среден! Съдейки по миналата година баловете и в по-обикновените училища скочиха до небето.  Та и за там си трябва сериозно учене.
Направо не знам тази година каакво ще се случи, ако се запази тенденцията от миналата година. Така че....още 3 месеца мрънкане, бутане и сръдни, ще минат вси някак.

# 468
Ние също сме на фаза вече да минава някак. Моята нашляпала домашните по бел за курса с левия крак, върнати в червено от горе до долу, мазала, задрасквала, стрелки, недописано, абе личи си, че е правено насила, колкото да има там нещо. По мат и се гади само като чуе за задачи. Изобщо като пред буря е у нас, а чувам от колеги как децата им учат , ходят на по два-три курса, гарнирани с частен учител през седмицата, хфърчат като изтребители.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 12:27 от Априлски душ

# 469
  • София
Колкото и да се вдигнат баловете, детето все ще е на същото място спрямо останалите и ще си се класира там, където му стигат знанията. Ако се вдигне балът, ще за всички, не само за другите. Ако падне, пак така.

Понякога някое училище става модерно и си вдига бала, но статистически повечето училища си приемат деца със сходни балове.

# 470
Здравейте! Чета ви редовно, но рядко пиша.
При нас нещата са същите – дъщеря ми е съвестна с домашните, разпределя си ги сама. Все пак я следя и ѝ напомням, защото с толкова много задачи понякога може да забрави нещо – било то за училище или за школите. Натоварването от училище е голямо – изпитват ги редовно, тестовете са сложни, така че учене трябва.

Обадих се в школа „Ния“ относно курсовете през пролетната ваканция. Ако някой има интерес, те ще бъдат в рамките на три дни – от 2-ри до 4-ти.
По БЕЛ:
-Първи ден – въпросите от първия модул.
-Втори ден – теза.
-Трети ден – преразказ.

По математика:
-Първи ден – задачи от първи модул.
-Втори и трети ден – втори модул.
Сутрешните занятия ще са по БЕЛ, а от 11:50 до 14:40 ще бъде математиката.
Още се чудя дали да я запиша – със сигурност ще има и домашни от школите, а и вероятно ще трябва да учи и за училище. Надявам се все пак да успее да си почине и да събере сили за последния напън.

# 471
Към въпросите за брадите и очите от НВОто БЕЛ добавям още две - палтото на Македонски и Серафим, както и венците от "Опълченците.." и "На прощаване.."

# 472
Здравейте! В последно време се натрупаха много и неприятни служебни ангажименти, ръчкане на момата, в комбинация с "лош" пубертет и... ни ми се пише, ни нищо. Припознавам се в почти всички момичета - мързи я, не учи, трябва само да ръчкам, постоянно иска да излиза - мъка, мъка. Чета ви вечер преди да заспя.
Аз не знам дали натоварването в училище е голямо, обаче 110% не си разпределя времето, което води до избухвания и от моя, и от нейна страна. Математиката ни е ужас - тая геометрия ще ѝ разкаже играта.
За училища - реве ми се - така като гледам, даже и в среднобаловите училища няма да влезе / не че имаме такива /.
Отделно се разправям и с 12-класника ми - и там е шапка на тояга. Наблягам вече доста на бЕлото / за мое съжаление /. Искам да дойде 15 юли, да я записвам и да се ПРИКЛЮЧВА. Добре че нямам трето - щях да се гръмна.

# 473
Да, за третото се съгласих и най-накрая ми просветна кой е прекият виновник за демографския срив.

# 474
  • Варна
Ама аз нямах такива драми с първото и второто. Особено с първото дете. Голямата дъщеря се оправяше сама, сама ходеше, пишеше и се подготвяше. Синът го мързеше, ама след разни педагогически и не чак похвати правеше по нещо. Това тука пеперудено нещо само хвърка и се занимава със себе си. Не я интересува нещо. Нито училище, нито школи  признава. Едвам 50 точки на първия пробен по математика. Ще видим тоя месец как ще е.
И аз се замислям за по-ниско ниво училище. Ако продължава така няма шанс за това, за което се гласи.

# 475
Априлски душ, в десятката! JoyJoyJoy
Деспина, и ние така!

# 476
Относно сборниците по математика: ползваме на Архимед и съм доволна. Ще погледна и Коала прес.
Купих и примерни тестове за НВО по МАТ и БЕЛ на Бг учебник. И отделно заниманията извън училище...

Като гледам баловете от миналата година, направо ми призлява! За добро училище трябват по около 90 т.  от двете НВО!

Средно училище между 380 до 420 точки!

Голяма конкуренция, а като чета повечето ги помръзва и не могат да се организират.Бутаме, то е ясно...ама докога?
Силно се възхищавам на мотивирани деца, но ние не попадаме в тази група;).

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 17:06 от Compass

# 477
Добре, че моите ги родих преди първи клас на голямото, никога нямаше да бъдем с три.

# 478
Нас баткото ни подлъга, беше много самостоятелен, знаеше какво иска и си го постигна. Сега е втора година студент. Малкият нищо общо - мързел, липса на организация, не знае какво иска...  Та и аз така, да идва юни, да минават двата изпита, даже класиранията не ме интересуват. Там играем до второ и записваме. Каквото, такова.
За щерката не ми се мисли какво ще е, то е и много далече, да сме здрави. Но сега колко съм уморена...

# 479
Сега...малко ще ми се смеете сигурно, обаче..аз днес рязко се присетих, че трябва да запиша по-малкото ми дете на курс по БЕЛ догодина Wink. Ще бъде 6 клас 2025/2026, но както се казва - "не питай старили, питай патило" и като виждам какво става с брат й е задължително за нея по БЕЛ да ходи от 6 клас.
Та да попитам - има ли в темата деца, които са при Христемова? Много се колебая дали да не сменя за дъщеря ми учителя и това име беше другото, което съм набелязала по БЕЛ. В момента големият е при Йонова в Литера - т.е ще правя избор между Йонова и Христемова.
Прочела съм някои стари мнения - за Христемова плюсът е, че работи в малки групи и по-лично с учениците. При Йонова е масовка - никой не получава индивидуално отношение. Минусът е, че 6-ти клас при Христемова обучението май е онлайн, а за мен това не работи. Минусът на Йонова е, че децата ги е страх от нея. Ако не са разбрали нещо никога няма да питат. Надявам се в група от 6 деца както било при Христемова да има по-добър контакт учител-ученик.
Моля ако някой е имал или има дете при Христемова да сподели впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт