СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 634
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
300 задачи не са толкова много.
Най-вероятно половината са чертежи, на които са се изразят ъгли и отсечки.
То и няма толкова материал за 300 трудни геометрични.

Любопитно ми е какви са задачите наистина като трудност.
Но задачи с няколко стъпки на доказателство може да отнемат и повечко време, ако детето не ги "вижда" лесно.

# 451
С техническо питане съм: в указанията от Примерно ми написаха да носи само черен химикал. А линийка, транспортир? Как ще ги чертае геометричните задачи?

Сега проверих за Регалия - искаха освен черен химикал, гума, молив и чертожни инструменти!

Нека да си вземе детето!

# 452
  • София
Какви да са, като в сборника на Архимед. Там всяка задача я има в пет варианта. Затова е толкова дебел.

# 453
Моята не го е пипала Архимед, каза ми че всички задачи са еднакви и нямало смисъл
Решава чат пат тестовете, които са накрая.

# 454
Точно за сборника на Архимед става дума. Някои са много лесни и се повтарят, но има други като се закучат и ги мисли по много време. Но това е моето дете, отплесва се и трябва постоянно да го ръчкам и напомням, че времето минава. Все се надявам да придобие малко тренинг до изпита и да се справя по-бързо. И да, ние не гоним максимален резултат, а по-добро представяне.

# 455
Решава чат пат тестовете, които са накрая.
Забравих, че накрая има тестове. Мерси! Blush
То едва ли ще се промени нещо, че я мързи, та я боли. Въобще вятър я вее на бял кон нея...

# 456
  • София
30 задачи средно има на седмица от геометричните, малко повече от половината обикновено са с по-висока трудност и е голяма мъка да ги реши всички за седмица. Не ги разпределя правилно, уж по 5 на ден, но първите дни 5те ги решава за час, а от последните само една му отнема над час и към края на седмицата идва големият зор. Може да цикли и два часа, ако накрая не го насоча какво изпуска. И винаги в петък вечерта преди курса в събота има някакви 5-6 задачи останали и пада едно висене до 10-11ч. Вместо да си улесни живота и да има някаква почивка петък вечер за всички.  Отлага се до последния възможен момент.

# 457
Здравейте,

включвам се и аз с един седмокласник.Припознавам доста от нещата, които и вие споделяте при вашите деца. Борим се заедно, решаваме заедно задачи. Посещава курс по мат и бел в Образователни технологии. На пробните изпити по математика изкара 54 точки ,а знанията са му доста, просто не може да се съсредоточи...вкъщи като се прибере ги решава без проблем, допуска тъпи грешки. По Бел нещата са по-добре, около   75 точки и нагоре.
Благодаря, че споделяте полезни неща. Може ли да споделите  подробности относно пощата, за която се споменава назад в групата. може и на ЛС. Благодаря ви предварително:)

# 458
  • у дома
На 1 стр. от темата пише подробности за пощата.

# 459
Откакто реших да проследя какво точно знае моят по български, все едно се вкарах в "Стани богат". Долу-горе така изключва въпросите, докато дойде на 50:50, и след това залага 😃
Имаме и бисер за НВО-колекцията 😅 ама няма да го пускам в оригинал, че не се знае кой чете тук. Накратко,
"Откъсът от творбата внушава, че братята са като брат си"....

# 460
Ооо, бисери да искаш...При нас, тест по Бел на тема Немили-недраги, трябва да се свържат героите - хъшове с цитат, който включва думи на съответния хъш. Срещу един цитат записал ,, сигурно някой хъш"Simple Smile еми няма как да обърка!

Но пък на мен това наизустяване кой какво казал, кога го е казал и кой как възприема я родно пространство, я Дунава...ми идва в повече! Това не е знание и граматност,а наизустяване на материята🙄

# 461
Аз приключих с бел след като прочетох въпрос кой от героите е с лукави очи. На един тест преди това  срещнах въпрос за брадите на героите и реших, че е изключение, колко съм грешала.
Сега се опитвам да запазя някакво спокойствие, докато мине бедствието

# 462
А, да...брадите на Хъшовете са от изключителна важност! Двама от хъшовене са бледи, единият с жълтеникав оттенък, другият бледолик! Измършавели до еднаквост, но разликата е че брадата на единия е проскубана! Абе...нямам нерви!!!  

Горките ни деца!

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 17:03 от Compass

# 463
На пощата е качен пробен по БЕЛ ОТ Бургас, любезно предоставен от selleste, за което благодарим! Gift Heart

# 464
Аз приключих с бел след като прочетох въпрос кой от героите е с лукави очи. На един тест преди това  срещнах въпрос за брадите на героите и реших, че е изключение, колко съм грешала.
Сега се опитвам да запазя някакво спокойствие, докато мине бедствието
Е, как да не знаеш кой е с лукави очи?
По-готино е Какви са очите на Пенка?

Общи условия

Активация на акаунт