СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 632
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Миналата година учиха какво е трапец, формула за лице на трапец, еднакви лица на триъгълници в трапец. Да не се шашкат децата от фигурата, а да я свеждат до нещо познато. Като пуснеш диагонал и ето ти два триъгълника, а триъгълници са учили

# 436
  • София
Децат  познават трапец като фигура, но основни свойства се изучават в 8. клас.

# 437
Micheline_961, този турнир съм го подминала. Видях, че в секцията пробни изпити са премахнали инфото от миналата година и чакам таз годишната. Те правиха и БЕЛ. Да не би, да са се отказали?

rire, явно МГ са се отказали от БЕЛ. И аз следях секцията за пробни изпити. А тази новина излезе от Фейсбук страницата им.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 08:59 от Micheline_961

# 438
Хммм, ще прегледам подробно въпросния тест, значи...

# 439
  • София
Тази седмица изпринтих НВО-та по БЕЛ от предходните години. Направи тестовете от 2024 и 2023, без преразказите, и каза, че били по-лесни от пробните.
Мдаа, и моята така твърди. Но вкъщи е друго. На ПИ си има стрес и това се вижда от резултатите, основно по математика

# 440
  • Бургас
И моите не ги виждам да учат- нито за училище, нито за курсовете и уроците! Утре са на курс, от миналата събота досега не съм ги видяла да пипнат нищо! Днес следобед, ще напишат всичко! Пришка ми излезе на езика, да повтарям, че тези анализи трябва да се четат и след курса.... но, НЕ! Сигурно ще им дойде настроението месец Май, дано само не е късно!
Иначе, неучебните им ангажименти си вървят с пълна сила! Другата седмица едната е на участие и ще пропусне курсове и уроци! Но, аз определено съм на мнение, че прекаленото вторачване в НВО може да им изиграе лоша шега! Другият момент, че в Бургас опредено е доста по- лесно и не е чак така драма, ако не изкарат близък до максималния резултат.

# 441
Моят седмокласник решава задачи с триъгълници от школата, дали са им 290 броя за един месец. Тези десет задачи на ден според учителя се решавали за час, сина ми ги прави цял следобяд и пак не успява. Снощи в 9 се сети, че имал домашно по български и писа доста до късно. Не можем да стигнем до пробните засега. Мисля си, че стреса е в повече и часовете в деня не стигат. Затова май ще поотпуснем малко. Сигурно има деца доста по-организирани, моето не е така. Ако не му напомням постоянно, ще си пропилява цялото време. Вероятно е преуморен, защото дава заето. А каква контра е на всяко нещо... да не казвам. Уморявам се от разговори и убеждаване.

# 442
  • София
Моят седмокласник решава задачи с триъгълници от школата, дали са им 290 броя за един месец. Тези десет задачи на ден според учителя се решавали за час, сина ми ги прави цял следобяд и пак не успява. Снощи в 9 се сети, че имал домашно по български и писа доста до късно. Не можем да стигнем до пробните засега. Мисля си, че стреса е в повече и часовете в деня не стигат. Затова май ще поотпуснем малко. Сигурно има деца доста по-организирани, моето не е така. Ако не му напомням постоянно, ще си пропилява цялото време. Вероятно е преуморен, защото дава заето. А каква контра е на всяко нещо... да не казвам. Уморявам се от разговори и убеждаване.

Абсолютно същата работа. Все се налага да напомням, да я питам дали си е написала домашното. И винаги казва, че всичко си е написала и всичко си знае, обаче аз не виждам да пише и да решава. Питам я дали си е решила задачите за урока и тя "е, то има много време дотогава". И един ден преди урока се сеща да започне с решаването. Много ме ядосва това.

Ами то зависи и колко е голямо домашното Simple Smile)

Да, абсолютно. Имам чувството, че госпожата ѝ дава много малко за решаване. Не знам аз ли имам други очаквания, но смятам, че 10-15 задачи за една седмица са доста малко. Сега има за домашно една пробна матура, но би следвало да я направи за време. Пак ми се струва малко.

На вашите деца колко е голямо домашното по мат.?

# 443
Всяка седмица от школата има по една пробна матура и 3-5 задачи допълнително. И на мен ми се струват недостатъчно, но пък от училище имат задължително десетина задачи всеки ден за домашно, така че сумарно смятам прилично количество задачи се получават.

# 444
  • София
Всяка седмица от школата има по една пробна матура и 3-5 задачи допълнително. И на мен ми се струват недостатъчно, но пък от училище имат задължително десетина задачи всеки ден за домашно, така че сумарно смятам прилично количество задачи се получават.

от училище не им дават домашно напоследък или ако дадат е само 1-2 задачи. Това за геометрията. Преди като бяха на уравнения, цели изрази, многочлени им даваха доволно количество задачи. Работят по учебника на Архимед

# 445
  • София
Към 35 задачи средно има за домашно по мат от уроците. И по бел така. Или 25 и преразказ.

# 446
Зависи какви са задачите, не толкова количеството. Една по-трудна геометрична или за работа се равнява на десетина тъпи обикновени задачи, които сигурно вече са им втръснали

# 447
Така е, обаче за цял един клас, дори за група в школа, различен тип задачи са трудни. Със сигурност има деца, за които и обикновените задачи са сложни, така че е трудно да се намери баланс, особено в училище. В тази връзка един пробен тест ми се струва добър вариант за домашно, пък на който докъдето му стигнат силите. Не всички гонят максимален резултат, не са малко и тези които целят по-добро представяне.

# 448
  • София
С техническо питане съм: в указанията от Примерно ми написаха да носи само черен химикал. А линийка, транспортир? Как ще ги чертае геометричните задачи?

# 449
  • София
300 задачи не са толкова много.
Най-вероятно половината са чертежи, на които са се изразят ъгли и отсечки.
То и няма толкова материал за 300 трудни геометрични.

Общи условия

Активация на акаунт