СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 645
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • Стара Загора

Абе моето дете разписва достатъчно подробно, щом на пробен в школата по МАТ на втори модул ѝ отнемат по 2-3 точки, ама честно казано не ми се вярва да искат да се пишат подобни неща. Възможно е и аз да не съм запозната, защото не следя какво точно учат и затова искрено се учудих.
Преди пет години, когато големият беше 7-ми клас, на НВО по Математика беше решил две от трите задачи от втори модул, но не бяха описани и разписани им казват май....и му бяха дали по 2т от задача. Той така и не свикна да ги обяснява...пише едни числа..мисли и накрая изръси един отговор. Та трябва да се изписват. По-добре подробно, отколкото стиснато като големия Simple Smile)))

# 406
нашият учител по мат, слава Богу, се е амбицирал и е почнал да им мели всеки час как да описват. Изважда и по някое дете на дъската и стъпка по стъпка разписват. Дано нещо и влезе в главата, защото е много разпиляна. Може би добре, че в Регалия я срязаха, защото в СМГ учители са и приели едно доста лаконично решение, ясно е, но много лаконично.
Все я оправдавам, че е уморена по бел, много ги юркат по литература,  много трудно изкарват шест, изпитват ги доста гадно,  почти цялата и енергия е там, да изкара тая пуста шестица
Веднъж да мине това , да си отдъхнем всички от това бележкарство

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 11:03 от Априлски душ

# 407
  • София
Преди пет години, когато големият беше 7-ми клас, на НВО по Математика беше решил две от трите задачи от втори модул, но не бяха описани и разписани им казват май....и му бяха дали по 2т от задача. Той така и не свикна да ги обяснява...пише едни числа..мисли и накрая изръси един отговор. Та трябва да се изписват. По-добре подробно, отколкото стиснато като големия Simple Smile)))

Хер, Рали от 3-ти клас разписва задачи Simple Smile Тя се явяваше на състезанията по математика за мат. гимназии. Там има разписване на задачи. Сега на олимпиадата по химия пак се разписват, т.е. тя знае как. Мен ме втрещи глупостта да отнемат точки за незаписани очевидни велични. Не мисля, че е нормално да запишеш, че времето или разстоянието е положителна величина. Ако това вземем за пример. Иначе е ясно, че ако имаш неравенство трябва да ограничиш някакви стойности и ще ти отнемат точки ако не го направиш. Аз затова и попитах какви величини, та да съм подготвена да разпитвам детето Simple Smile

# 408
Тематично:    GrinGrinGrinGrinGrinGrin

# 409
Питах миналогодишния седмокласник дали знае задължително ли се разписват тия прословути допустими стойности, той директно каза "даааа, взема се 1 точка ако не се пишат". Колко е така или не е, подчертали са им го дебело миналата година.

# 410
Мила Атова, благодаря за споделеното. Щерката ще ходи този месец на математика и през май също, а на БЕЛ ще отиде през април. Чакам и МГ - то да си обявят датите - знам че са по-трудни, но тъй като никога не се знае какво ще се падне в действителност си мисля, че няма лошо да се опита.

МГ обявиха следното:
https://omg-bg.com/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%80-%D0%BF%D … gIo8bJo7HRKQH94mg

# 411
  • София
Питах миналогодишния седмокласник дали знае задължително ли се разписват тия прословути допустими стойности, той директно каза "даааа, взема се 1 точка ако не се пишат". Колко е така или не е, подчертали са им го дебело миналата година.
Благодаря! Значи ще ѝ го кажа да внимава.

# 412
Micheline_961, този турнир съм го подминала. Видях, че в секцията пробни изпити са премахнали инфото от миналата година и чакам таз годишната. Те правиха и БЕЛ. Да не би, да са се отказали?

# 413
Относно практикумът на Регалия! Полезен е според мен, има обощена таблица за всички произведения по литература. По МАТ има сборник, отново с всички теми!

Има и тестове, които се решават за определено време!

Но от училище, допълнителни уроци и борба за оценки ( при нас много трудно се изкарват 6 по бел и мат), време не остава за още и още тестове!

Синът ми вече е преуморен, а предстои най-важното!

Наблюдавате ли симпоми на изтощение при вашите деца?

# 414
  • София
Да, моят юнак доста се поизтощи Януари и Февруари, затова Март доста поотпуснах. Беше на сноуборд училище на 1,2,3 и 8ми Март, на 9ти на киноакадемия и сега му предстои на 16ти да завърши сноуборда. Съкратих единия сборник по математика, понеже реши,че отново иска да тренира карате, и то 3 пъти седмично. Геометрията му е относително лесна, с малки изключения като например темата за симетрала. Българският в момента нямаме занимания, понеже бяхме напред с материала заради областния кръг на олимпиадата, но предстои и там да включа отново занимания. А пък ако вземе, че се класира за националния кръг, изобщо няма да има време за подготовка. Но пък каквото, такова. Подали сме документи за кандидатстване в АК, но с наближаването на изпита все повече се разколебава младежа за там, да видим дали изобщо ще се яви на приемния изпит.

# 415
  • София
Децата казват каквото им кажат преподавателите, не знаят реално какво се случва.
На школите ги учат да се разписва, защото така се прави. Но как ще се проверява, няма как да знаем. Много си зависи и от проверителите.
Ако от двама проверители единият вземе точка, а другият- не, разликата ще е половин точка в оценката и няма да отиде на арбитър. Така че съветвайте децата да пишат подробно.

А да решиш задачите от втори модул и да ти дадат само по 2 точки, значи си пропуснал много от самите решения.
Точки се дават на етап от решението.

# 416
  • София
Моят човек няма никакво време за допълнителни упражнения. От две седмици съм подготвила един пробен изпит  на Регалия от миналата година, тъй като на тазгодишния не си разпредели изобщо добре времето и не му беше стигнало, но не успявам да го вмъкна. Има нужда да работи за време, но не знам кога ще стане. Бях го предвидила за неделя, но реших да отидем на ски малко да си проветри главата, защото е преуморен и след това направо му се стъжни с учене и домашни. Тази седмица има всеки ден контролни- химия, биология, физика, история, плюс домашните към школите. Геометрията му е трудна и е доста бавен, задачите за домашно от курса с доказване и описване му отнемат над 2 часа всеки ден, после домашни за училище, учене за контролни и време за друго не остава. Отделно от училище им пуска за домашно по един първи модул на няколко седмици с краен срок, още не е стигнал до него, а е за тази седмица. Много ми се иска да го видя този практикум на Регалия, но не мисля, че ще стигнем изобщо дотам. Има достатъчно пробни изпити от предишни години, материали да иска човек.
Надявам се наистина да отпуснат малко натиска в училище април-май и да имат повече свободно време за упражнения.

# 417
  • София
Практикумът на Регалия е хубав, ако ще се ползва. Едно помагало ще свърши същата работа.

# 418
Моят хубавец пък е бърз като стрела,  толкова бърз, че няма време ни да разпише, ни да докаже, а даже и да прочете условието като хората:(

Например на пробния в Регалия, намерил лице а се търсело периметър!

Геометрията хич не е лесна, защото трябва да знаят наизуст всички признаци и теореми, за да могат да докажат решението!  Поне моите наблюдения са такива...

# 419
Като моето малкото. Излиза от изпит и вика:
- Всичко реших!
- А задачоте чете ли?
- Не!

Общи условия

Активация на акаунт