СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 651
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Мила Атова, благодаря за споделеното. Щерката ще ходи този месец на математика и през май също, а на БЕЛ ще отиде през април. Чакам и МГ - то да си обявят датите - знам че са по-трудни, но тъй като никога не се знае какво ще се падне в действителност си мисля, че няма лошо да се опита.

# 391
  • София
Моята дъщеря ходи на ПИ в Образователни технологии и също ѝ бяха отнели точки за допустимите стойности. Също така ѝ бяха взели точки и за мерните единици, че не ги е посочила в таблицата при решаване на задача от движение, макар накрая да ги беше написала в отговора. За мен е странно, че отнемат точки за такива неща и честно казано не го приемам. Перфектно решена задача, а накрая с отнети точки заради дреболии. Да, хубаво е, че ни обърнаха внимание, за да е подготвена за НВО, но смятам, че и на реалния изпит е безсмислено да го изискват. Мое мнение.
И нещо друго - обърнаха ни внимание, че на модул 2 дават само 2 листа, а не по 2 листа на задача. Кое е вярно? Не трябвало да се излиза от полето на листа - има едни черни черти отстрани и специално ни го акцентираха.
Хем на изпита ще искат подробно решени задачи, хем дават малко листи. Моята дъщеря пише доста широко и колкото и да сбие текста, пак мястото е недостатъчно.

# 392
  • София
Колкото и да е подробно решението, мястото е достатъчно.

# 393
  • София
И нещо друго - обърнаха ни внимание, че на модул 2 дават само 2 листа, а не по 2 листа на задача. Кое е вярно? Не трябвало да се излиза от полето на листа - има едни черни черти отстрани и специално ни го акцентираха.
Хем на изпита ще искат подробно решени задачи, хем дават малко листи. Моята дъщеря пише доста широко и колкото и да сбие текста, пак мястото е недостатъчно.
2 страници, а не 2 листа на задача. Видно е в комплекта, който пуснах -по-рано. Няма как да са 2 листа общо, най-малкото защото всяка една от трите задачи е на отделен лист. 2 листа /четири страници/ са за втори модул по БЕЛ - за преразказа. От черните черти не трябва да се излиза заради сканирането.

# 394
  • В Страната на чудесата
В Междучасие не се взират толкова и не искат да си Мара подробната
Къде може да видим някакви критерии за описване, би ми било интересно.
За пропуснатата дименсия съм съгласна да взимат, но за допустима стойност, което няма отношение към решението, а е чиста теория защо?

Като майка на настоящ осмокласник мога да споделя, че миналата година със сигурност не са отнемали точки за пропуснати ДС. Класната беше писала след НВО-то, за да не се паникьосват децата излишно за дреболии. На практика наистина имаше деца със 100 точки, които не бяха записали тази подробност.

# 395
Ralralral, това е друга полза от пробните. Детето да се напасне към общите изисквания, а не общите изисквания да се напаснат към конкретното дете.
За всички са еднакви и са поставени при сравнително равни условия. Изключваме местата с подсказващи квестори

# 396
Не знам какво да кажа за високопарно звучащите допустими стойности, което на човешки език означава детето да обясни, че няма отрицателно време или отрицателна работа, освен ако има задача, в която единият майстор разваля на другия плочките. Ако майсторите не си развалят един на друг плочките или не си източват басейните, аз не разбирам защо е тази гавра.
Прилича ми на бел, където трябва да знаят кой каква брада има и кой на кого е намигнал в трета глава и с кое око, на Рада Госпожина как точно и е вързана престилката и дали е на цветенца.
Това сега математика ли е, или някаква подигравка. Изобщо не бива да има шаблон за описване на задача, това им беше предимството на математиците досега, че оценяваха логически и със здрав разум и разбиране за възрастта им, описани от децата задачи. Стигаме пак до идиотията в четвърти клас, пожарникарят професия ли е, или не е, и ако детето не напише, че е професия, не знае какво е пожарникар.
Нямам думи, това не е изпит, на който да покажеш знания, а блато, което да прецапаш някак.
Не се учудвам вече, че повечето деца са неграмотни у нас. Когато се набляга на глупостите, важните неща винаги се изплъзват

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 18:36 от Априлски душ

# 397
  • София
Здравейте,
от Регалия ми пратиха код за отстъпка за практикумите в размер на 50 лв. Аз съм  купила практикума отдавна и няма да  ползвам кода, но мога да го преотстъпя, пише изрично, че може. Та ако някой прояви интерес, моля да ми пише лично съобщения, за да му го пратя. Предполагам, че става само веднъж, затова няма да го пусна тук.

# 398
Заслужават ли си тези практикуми или са още едно поредно помагало. Аз също получих код са отстъпка и се чудя дали има смисъл да я тормозя моята, че и без това сме си обтегнали отношенията покрай това нво

# 399
  • София
Имате ли впечатления от училища с паралелка по готварство в София?

# 400
  • София
Би трябвало в гимназията по туризъм до Лъвов мост да има такава паралелка.

Моят син го викат на 5-дневен лагер на национален отбор, разширен състав. Есента също беше, но не стига до основен състав на този етап. От една страна е приятно, че го оценяват, но от друга ще изпусне 3 часа БЕЛ, 3 часа математика и два часа физика плюс частните уроци. Той не се натиска особено, но няма как да откаже. Пролетната ваканция пък са на турнир в Истанбул. Доста се притеснявам как ще навакса. Викам му, че тези работи трябваше да изчакат до наесен, тогава на драго сърце.

# 401
Maidenly,  страхотна възможност за сина ти. Радвай се, че са го оценили! Няма да пропусне кой знае колко за една седмица. Не се ядосвай предварително, ще навакса. Браво на детето!

# 402
  • София
Мейдънли, браво на младежа! Разбирам напълно какво те тревожи. Аз също ограничих някои изяви тази година, но аз можех да си позволя, докато при вас е на национално ниво и не че няма как да откажеш, ама после ще го мислиш.
Практикумите на Регалия и аз ги взех преди време. Прочетох, че били полезни особено накрая, ударно да се решават задачи за рутина. Моята само един път я приклещих да порешава, но е време да се увеличи натиска.

# 403
Maidenly, много хубаво е за детето, мисля, че си заслужава да изпусне малко училище. Ще навакса все някак, а ти се опитай да се отпуснеш и да не го мислиш толкова. Започвам да се хващам колко се напрягам, когато се налага да пропуска училище или занимания покрай тъпото НВО. Уж се опитвам да не го мисля толкова, но истината е, че подсъзнателно ми е като камък, който ме затиска.
А какво представляват тези практикуми на Регалия? Материал ли е или достъп до платформа за работа онлайн? Имам интерес, ако си заслужава, не може ли да се комбинират няколко човека, ако е материал, който може да се разпечата?

# 404
Генерират се тестове за време с рандъм задачи онлайн

Общи условия

Активация на акаунт