СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 653
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
При нас на пробното са казали, че не може допълнителен лист и съответно 3-те задачи са сбутани на две страници. В същото време са орязани точки за недостатъчно подробно разписване. Не ми се стори логично, а и не виждам как би могъл да се събере и хубав чертеж на такова пространство.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 18:10 от Mur

# 361
  • София
Е, не, на реалното НВО мястото е достатъчно за всяка задача. Иначе допълнителни листове за белова не се дават, защото са с баркод.

# 362
И беловата е по две страници за всяка задача, така ли е?

# 363
  • София
Да. Ето как изглежда изпитният комплект https://drive.google.com/file/d/1Lc3mdY7HOh1qWp9DDrcTdZwxaL6iHYz … /view?usp=sharing Този е от 2022г., не намерих по-нов, но и сега е същият. Единствената разлика е, че вече последните задачи от първи модул са със затворен отговор и няма отделни полета за тях.

# 364
Много благодаря!

# 365
Чертожни комплекти могат ли да носят? Знам, че се дава лист с всички формули!

# 366
Естествено! Без транспортир

# 367
  • София
Дори и да носят транспортир, надали ще им го вземат.

# 368
Много трудно се описва на две страници от един лист, трябва да обръщаш. На моята също са и направили забележка в Регалия, че не описала подробно втората задача, при положение, че е на целите две страници. Също и за допустимите стойности, което, честно да си кажа, ми се струва безсмислено да го изискват за тази елементарна задача. Ясно е, че х е по-голямо от нула, след като се пълни басейн, профанизъм си е това. Взели са и половин точка за това, подразних се, това вече на литература взе да ми прилича. Половин точка има взета и за пропусната дименсия, не е написала см. след отговора. Оказа се, че все пак една точка се губи от втория модул, аз си мислех, че са и пълни 35.
В Междучасие не се взират толкова и не искат да си Мара подробната
Къде може да видим някакви критерии за описване, би ми било интересно.
За пропуснатата дименсия съм съгласна да взимат, но за допустима стойност, което няма отношение към решението, а е чиста теория защо?

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 21:55 от Априлски душ

# 369
И аз търся критериите, по които ще оценяват точно втори модул по МАТ!

На сина ми също от пробен на Регалия, са взети точки за непосочена допустима стойност и също за това, че не е посочил как достига до решението на последната задача! Според мен трябва подробно да опишат признак или теорема първо и след това да разписват решението!

Каза ми, че в училище не изискват  допустими стойности! Става голяма каша...

ПП: в Ния ще имат курс през априлската ваканция, точно върху вторите модули! Явно ще кажат изискванията - срещу 300 лв на предмет!

Ако някой се интересува, днес е последният ден за записнане за кандидатстване в ЧЕГ Иван Апостолов. Изпитът е на 15 март.

# 370
  • София
Добре правят Регалия, че санкционират за това. Така децата ще се научат да описват подробно.
Иначе с тия лесни задачи всички ще имат по 100т.

Мерните единици винаги са се писали в отговора, от първи клас още ги учат на това.

Моето пак ще ходи на пробни в училище. Тоя път ще имат и втори модул, че и с черни химикалки ги искат. Май това ще са му единствените пробни, на които го пращам.

# 371
Грета, шепа деца в национален мащаб имат високи точки, голям процент не могат да решат вярно първата част, какво остава да разпишат задачите. Лесни са може би за едно 10% от випуска.

# 372
  • София
Какви са тия допустими стойности?

# 373

Примерно се пита в задачата за колко време ще се напълни басейн и трябва да напишат, че t > 0, т.е. няма как да е отрицателно число или 0.

# 374
  • София

Примерно се пита в задачата за колко време ще се напълни басейн и трябва да напишат, че t > 0, т.е. няма как да е отрицателно число или 0.
Т.е. съвсем очевчидни неща, така ли? Аз си представих задачи, в които има някакво ограничение на стойностите, зададени например в неравенство. Ама ограничение на времето, което никога не може да е отрицателна стойност... Моето дете надали пише тия неща, трябва да я питам... освен на пробните, това санкционира ли се на реалното НВО? За мен това е безумно..

Общи условия

Активация на акаунт