СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 455
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
На НВО по математика дават ли таблици с формули? Децата ми бяха вчера на пробен изпит и им бяха дали формули.
Дават

В какъв вид ги дават?
На лист А4 са им ги дали. И моят вчера беше на пробен по мат.

# 61
# 62
  • София
Благодаря, Ганис! А чертежът не е редно да е на ръка, така ли?

# 63
Аз може да съм задръстена и олдскул, ама от кога за чертеж се приема нещо, направено без чертожни инструменти?

# 64
С линия се чертае, много ясно. Само транспортир не е разрешен. И калкулатор, разбира се.

# 65
  • София
Благодаря, Ганис! А чертежът не е редно да е на ръка, така ли?
Не е редно, но съм виждала и много чертежи,  направени на ръка.

# 66
Сигурно ще ви шокирам, но моят момък точно така чертае в повечето случаи - на ръка. Постоянни забележки от учителките в училище и на частните уроци за това. Обеща, че на изпитите няма да прави така, да видим 😄

# 67
Моят пък чертае с химикал и няма сила на света, която да го убеди да чертае с молив. Не знам как ще се разправяме по въпроса....

# 68
  • ту тук, ту там
И моят философства, че ако чертежът си е само за него (в първи модул например), не е нужно да е прецизен. Ако се изисква по условие чертеж, тогава се правел с молив и чертожни инструменти. Мен много ме хваща яд, но имаме родителска среща скоро и ако се сетя, ще попитам учителката дали така им казват наистина.

# 69
И щерката е така - тя очи имала, не е нужно да е с линия, че да е ясно 🤐 Голям мързел, много усилие се изисква да се ползва линия и молив.

# 70
Моята чертае само на ръка и с химикал. Назрява голям скандал у нас

# 71
Записвам се в новата тема!
Имам да прочета поне 4 страници от предишната.
Имам чувството, че времето лети вече. Кога почна втория срок - ударно контролни, изпитания.
Моята госпожица съм я записала на ПИ през Април, но то и в нейната школа правят също в занятията.

# 72
  • София
Може и аз да ви шокирам, но детето вкъщи настоява да чертае с линия и молив всяка задача за домашна работа (както от училище, така и от школата), защото така искала госпожата. Аз споря с нея, че така губи страшно много време, и трябва да се научи да си чертае бърз чертеж на ръка, за да реши повече задачи вкъщи. За изпита не бях сигурна дали е задължително, та може и да съм я заблудила , че няма значение дали е на ръка или с чертожни инструменти.
Ако ми кажете, че има още някой, който вкъщи чертае домашни с линия и молив, няма да повярвам. 😁

# 73
  • София
Благодаря за новата тема.
Тези седмици нямам много време и съм изпуснала. Отивам да ви чета

# 74
Аз може да съм задръстена и олдскул, ама от кога за чертеж се приема нещо, направено без чертожни инструменти?
Моята дъщеря е в художествена паралелка. Ако ѝ покажа чертежите, всички учители по математика, които четат форума ще припаднат от ужас - тя ги рисува. Joy
Та вече ще трябва да се осъзнае и да започне да чертае. Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт