СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 562
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • В Страната на чудесата
Да  речем, че съм започнала подготовка на отрочето още от пренатална възраст, само и само да попадне в математическа гимназия  от 5 до 7 клас...и какво, пак ще трябва да взима уроци по БЕЛ, а понякога и по МАТ, за да остане! 

Колкото и да си говорим, истината е че няма държавно училище, в което подготовката да е на НИВО, достатъчно да се премине през НВО с добри резултати!

ПП: с уточнението, че не отглеждам гений!

С уточнението, че също не отглеждам гений, детето ми изкара чудесни резултати само с наученото в редовните уч. часове в СМГ - говоря не само за математиката, но и за БЕЛ. Форматът на НВО се упражнява достатъчно и в училище. Всичко друго е родителска презастраховка. И то не заради абсурдните доводи за родителски амбиции, а защото самите деца искат да си останат в училището.
На курсове и школи, ако се ходи, то те са за подготовка за състезания, а не НВО.

# 631
Да, и моята дилема е къде да прекара детето последните 5 години в смислена среда - но не откривам!

На пръсти се броят силните училища и това, че децата ни са поставени в тази ситуация ( пък и ние като родители) е пълно извращение!
НВО единственият изпит, който няма алтернатива. Е как да понесат това натоварване - психическо, емоционално и умствено. ( да, зная за втората дата, но тя е при много извънредни ситуации)

И дори и да попадне моето дете в добро училище, дали отново няма да се нуждае от уроци - по чужд език, по профил и т.н!

Във втори гимназиален етап се почват уроци за кандидатстудентски изпити, има и покриване на ДЗИ...пак уроци и школи!

И това ми било безплатно образование!

ПП: имам познат, който си изучи детето вкъщи, то се явяваше на изпити като частен ученик! Жалко, че нямам тази смелост и време!

# 632
Мога да кажа като родетел и на дванайсетокласник в елитно училище - ходи на частни уроци и сега. Училищното образование не е достатъчно. При 4 часа седмично БЕЛ / с ИУЧ / и то от осми клас, не виждам как да стане.

# 633
  • София
Леле, прочетох последните страници и се напрегнах сериозно. Stuck Out Tongue Winking Eye Май не системата е виновна за този стрес, а самите ние, родителите. Пък великото СМГ, пък ако не продължи там, ми отиде не знам си къде, ще свърши света в 7 клас направо. Мъжът ми е завършил там и какво. Има двама самоубили се съученици в по-късна възраст и един починал от наркотици. Май мегаелитът гаранции за безоблачен живот не дава. Да са живи и здрави децата и спокойни. Колкото повече наближава, толкова повече гледам да не ми пука и да всявам напрежение. Нямам намерение да си психирам детето, те достатъчно сами себе си пресират, все едно не усещат тази психопатия върху тях. Искам да израстне здрав и достоен мъж, човек, глава на семейство някой ден, с професия. Нищо от тези неща не зависи от НВО в 7 клас.

# 634
  • София
Оххх😹😹😹😹, реших, че те стяга сутиенът … че дали от критическата или от нерви, но ме обливат едни вълни, та първоначално си казах “ още една посестрима”
🤣🤣🤣🤣 посестрима, да!
Рядко добра комбинация критика, пубертет и НВО. 😂И ние живеем вече втора година с нея

Само да кажа, че когато НВО беше с матурите около 20 май, НЕ беше върху целия материал. По литература не влизаха някои произведения. За МАТ не го твърдя със сигурност, но мисля и там. Също така беше само върху 7 клас и нямаше безмислените задачи с лихви

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 00:16 от Vache

# 635
  • у дома
Качих в пощата НВО-то по математика,което е проведено на допълнителната дата .

# 636
  • София
Дай някакъв кратък анализ. Съпоставимо ли е с изпита от редовната дата?

# 637
  • у дома
Дай някакъв кратък анализ. Съпоставимо ли е с изпита от редовната дата?
Различен тип задачи са,но са  съпоставими като трудност-всичко си се учи в училище по програма ...

# 638
  • София
Успех на децата на изпита за АК утре!

# 639
Стискам палци за утре, всички деца да се представят по-възможно най-добрия начин на изпита в АК:)

# 640
Ейййй, ако някой ми каже как да накарам девойката да си визуализира в главата геометричните задачи, направо ще го позлатя. Тя реве, аз рева, не става и не става. Ще я погубят. Цял ден вика - няма да направя нищо на НВО, няма да мога да вляза в мечтаното училище, и рев и сълзи. 😥😥😥
Даже и виното не ми помага.

# 641
С много решаване на задачи, само така ще стане. Правете хубави чертежи, поне по 10 задачи на ден и ще почне да визуализира. Моята девойка също гледаше геометрията като теле в началото, но като изяде 2-3 сборника с кориците, сега трудно може да и се опре задача. До скоро решавахме много заедно, сега вече е по-самостоятелна. Геометрията не е сложна, но иска много решаване, не я оставяйте да се откаже, с оправданието "не мога, не разбирам".

# 642
Големи чертежи и използване на различни  цветни моливи за еднакви стени и ъгли.

# 643
Големи чертежи и използване на различни  цветни моливи за еднакви стени и ъгли.

И аз само това повтарям, все едни дребни ги чертае. Рекох, не пестим от място в тетрадките.....ама, на! Овен инатлив, не мога да изляза наглава с него....

# 644
  • Бургас
Аз снощи реших да ѝ погледна УТ по математика, в която задачите са решени, госпожата се е подписала за проверка на домашно, а се оказа, че на доста места не е доказвала нищо, преписвала е даденото. Госпожата е видяла пълнеж и дотам. Геометрията грам не ми е сила, явно и на девойката, затова си платих абонамент в домашнобг и започнахме да пререшаваме наред всички задачи от раздела. Минахме снощи няколко урока, днес ще има нова порция подвикване и рев. Направо ме е страх да ѝ поискам и материалите от школата.

Общи условия

Активация на акаунт