СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 627
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Големият на едно състезание: 13та задача беше толкова лесна, че дори не я дочетох. Всичко му беше вярно, с изключение на нея, разбира се. А беше последната задача и с най-много точки.

Но това са си уроци за по-нататък.

# 421
В момента са на такава възраст, че, каквото и да им се каже, както и да им се обяснява, те ще си направят, каквото и както са си го решили.
Моят примерно отказва да чертае с молив, въпреки доводите, които му изтъквам. Заяви ми, че така му харесва (с химикал) и това е, няма да чертае с молив.

# 422
  • София
И моята е започнала да чертае с молив Simple Smile Преди драскаше с химикалка, нищо не се разбираше. Сега съм доволна, че се е осъзнала, обаче понякога се затруднява как точно да направи чертежа. Онзи ден решаваше една задача за четириъгълник, в която бяха дали пропорциите на ъглите. И два от ъглите излизаха прави - тя не съобрази първо да сметне ъглите и така да се ориентира за чертежа, загуби страшно много време.

Вашите деца всеки ден ли решават задачи вкъщи? Моята не решава всеки ден, а винаги в крайния срок преди урока. Казвам ѝ да си разпределя времето и дори от същия ден на домашното да започва със задачите, за да не се натоварва много в последния момент. Не, та не!

# 423
Моята също не чертае с молив и няма сила в природата, която да я накара. И тя е бърза като стрела, и поради тази причина често мерникът е крив.

# 424
Ами, отказах се да се боря с вятърни мелници. Да прави, каквото е решил. Ако иска да чертае, ако не иска, да не чертае, ако иска да разписва, ако не - не. Нервите ми и без това са изпилени до крайност.....

# 425
Наборът чертае с молив, понякога пише целите решения от домашното с молив. Разпределя си задачите през седмицата, но има моменти когато решава, че ще се инати като магаре и тогава комуникацията е сложна към неприятна Wink

# 426
Вашите деца всеки ден ли решават задачи вкъщи? Моята не решава всеки ден, а винаги в крайния срок преди урока. Казвам ѝ да си разпределя времето и дори от същия ден на домашното да започва със задачите, за да не се натоварва много в последния момент. Не, та не!

Как успява в 1 ден (даже половин ако е от понеделник до петък) да реши цялото домашно? Моят е бавен - абсурд да успее в 1/2 ден да направи всички задачи (не че са много според мен). Случвало се е да не е готов с домашното навреме защото се е заблял и го накарах да учи до 10-11 часа вечерта докато не реши всичко преди урока. Мисля че си взе поука и сега всеки ден прави по някаква част и по двата предмета.

# 427
На кое казвате "цялото домашно"?

# 428
Ами то зависи и колко е голямо домашното Simple Smile)

# 429
  • София
На кое казвате "цялото домашно"?
Моята пък все си е написала домашното.. научила си е... а реално не я виждам да прави нито едното, нито другото Satisfied

# 430
Благодаря ви за коментарите относно практикума- помогна ми да реша, че НЕ ни трябва Simple Smile Имам разпечатани задачи, тестове от интернет и това ще е. Давам тест да решава, оказва се, че вътре имало задача за трапец, който още не бил учен...А ги гледам уж периодите и пак не мога да предвидя всичко.
Наборът пише, учи, но гледам, че и доста свободно време му остава. Тестове трябва да давам по 2 пъти в седмицата, но нещо не ми се получава.

# 431
Купила съм на Регалия сборниците, те са по месеци. Примерно два-три теста са за март, следващите два-три за април и така. От тях ще решава.

# 432
Тази седмица изпринтих НВО-та по БЕЛ от предходните години. Направи тестовете от 2024 и 2023, без преразказите, и каза, че били по-лесни от пробните.

# 433
Благодаря ви за коментарите относно практикума- помогна ми да реша, че НЕ ни трябва Simple Smile Имам разпечатани задачи, тестове от интернет и това ще е. Давам тест да решава, оказва се, че вътре имало задача за трапец, който още не бил учен...А ги гледам уж периодите и пак не мога да предвидя всичко.
Наборът пише, учи, но гледам, че и доста свободно време му остава. Тестове трябва да давам по 2 пъти в седмицата, но нещо не ми се получава.

Литкат те Simple Smile Трапец учат в 5 клас.

# 434
  • София
Относно по- предишен пост, трапец от няколко години не се изучава в 7. клас.

Общи условия

Активация на акаунт