СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 591
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Строителният е в ремонт и учениците учат в УАСГ и пушат горе на терасата на 11 етаж, заключена им е, но слагат стол и излизат през прозореца.  Като цяло са си екстра
Не вярвам изобщо да има отворени врати

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 14:13 от Априлски душ

# 541
  • София
Момичета, знаете ли кои оценки от дипломата за завършен 7 клас участват в балообразуването освен БЕЛ и Математика?

# 542
Момичета, знаете ли кои оценки от дипломата за завършен 7 клас участват в балообразуването освен БЕЛ и Математика?
Зависи от училището и паралелката. В сайтовете на училищата в секция Прием ги пише обикновено.
Вероятно в справочника, който още не е излязъл ще ги пише също.

# 543
  • София
Балообразуването е в зависимост от профила на паралелката. Може да участват биология и химия, ако профила е природни науки, ИТ - ако профила е с програмиране и т.н.
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%B1%D0%B0%D0%BB/
Тук има детайлна информация.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 11:03 от Ивалета

# 544
  • София
Благодаря много! Четох сутринта един документ от страницата на РУО и там пишеше следното:

Цитат
При класиране учениците с равен бал се приемат, дори ако надхвърлят максималния брой ученици за паралелката. Съгласно чл. 59 от същата наредба обаче, балът се счита за равен, когато са абсолютно равни следните показатели:
- сбора от резултатите от националното външно оценяване;
- сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки;
- средноаритметичната оценка от оценките по учебни предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план – български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизации, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, превърнати по скала в точки.

т.е. и останалите изучавани предмети оказват влияние за приема. Аз мислех, че дипломата изобщо не играе роля Sad

# 545
Това ме изненада жектоко! И аз си мислех, че дипломата няма значение😬

# 546
  • София
Средният успех от дипломата има значение, само ако всичко друго е еднакво, балът ако е еднакъв и трябва да се избере от две или повече деца, тогава е класиране според успеха по всички предмети. Ако обаче и този компонент е еднакъв, би трябвало да приемат всичките тези деца. Не ми е ясно обаче успехът от 7ми клас само или от 5-7ми клас.

# 547
Според мен шансът за равен бал и борба за последно място е доста минимален

# 548
Миналогодишния е този план прием.
Тази година може да има някои разлики.

# 549
  • София
Средният успех от дипломата има значение, само ако всичко друго е еднакво, балът ако е еднакъв и трябва да се избере от две или повече деца, тогава е класиране според успеха по всички предмети. Ако обаче и този компонент е еднакъв, би трябвало да приемат всичките тези деца. Не ми е ясно обаче успехът от 7ми клас само или от 5-7ми клас.
Само оценките от 7-ми клас. И този критерий се прилага само, ако за последното място в дадена паралелка има деца с еднакъв бал и то само, ако и сборът от точките им на двете НВО е еднакъв, както и оценките по двата балообразуващи предмета от дипломата.

# 550
  • София
Миналогодишния е този план прием.
Тази година може да има някои разлики.
Да, това е ясно, но е някакъв ориентир.

# 551
  • Бургас
След училищната борса в Бургас от тези дни, качвам тук брошури на Английска, ГРЕ и Строителния. Имах и на Търговската, но не я откривам. За там балообразуващи от дипломата са оценките по история и география.
Скрит текст:

# 552
Чета си ви редовно аз, така някак се нормализира действителността в главата ми.
За втори път ще се минава през седмокласно НВО, но за разлика от първия път, вторият ще ми излезне през носа. Струва ми се, че девойката въобще не знае какво точно иска и през 5 минути имаме ново 20. Има си тя някакви свои представи в главата, ама те не кореспондират особено акуратно с действителността. Аз търся прилично училище с нормална среда и на учители, и на ученици, тя търси да покрива нейните интереси. Допирни точки не съм открила.
В тази връзка бих се радвала, ако разполагате с информация, да споделите мнения и впечатления за паралелките по графичен дизайн и рекламна графика в 51-о и "Елисавета Вазова".
От няколко дни сравнявам учебни планове, сграден фонд, изисквания на училищата....
Първо искаше да учи физика, след 1 година занимания по физика се отказа, реши, че иска да учи биология, като я гледам не е много сигурна и в това, защото много обича да рисува, отделя много време да рисува и от няколко дни ѝ е влязла мухата в главата за графичен дизайн.
Добре че в България не е позволена масовата употреба на оръжие, иначе до сега да съм се гръмнала.

П.П. А! пропуснах, че и немски език иска да учи...
(Последният да затвори вратата. Човек ще каже, че имам много ученолюбиво дете, но истината е, че го мързи, та го боли.)

# 553
Имам много добри отзиви за 51-во от познати, чиито деца са там. А и е в топ 10 по успех.
П.С. Завиждам ви, че детето има интереси и освен това явно сте в позиция да може да избира училище. Моето не само не знае какво иска, но и днес ми угасна надеждата да има 6-ца за годината по БЕЛ. Първо го овиках, че пак има 5-ца на контролното, после ми даде контролното да го видя и му се извиних. Изобщо не беше за 5-ца според мен, за мен учителката много ги е порязала. И денонощно да учи ако и на следващите контролни така им реже оценките няма да има повече от 5. Много ми е тъжно, всички усилия отиват в кошчето.

# 554
Много добри отзиви има за него. И специалностите са хубави.

Общи условия

Активация на акаунт