За тези, които четат любовни романи № 48

• 45 122
  • 397
  •   2
Отговори
# 345
Моля за помощ! Чета поредицата на Дж. Т. Гайсингер "Кралици и чудовища" и съм на книга 3 и правят нещо като обобщение на първата книга, но исках да попитам първата книга завършва ли с т.нар "cliffhanger" или файла, който четох е непълен?
Благодаря ви!
Скрит текст:
СПОЙЛЕР  В смисъл главната героиня разбира нещо ключово за главния и така да завърши книгата или файла е бил съкратен?? 

# 346
  • В къщурката на хълма на феите
божееееее аз тия младежи съвсем по друг начин си ги представям Animal See No Evil

# 347
И аз ...

# 348
Тези дни имах повече време за четене и прочетох  "Ледена жар" на любимите ми Илона Андрюс. Този път съм много по-доволна от книгата, превода не беше дразнещ и беше в пъти по-добър от този на първата книга. Нямам търпение да излезе третата и много се надявам "Ера" да успеят да я издадат до края на годината.

След нея разнообразих фентъзито и прочетох "Ускорение" на Лорън Ашър. Не беше лоша история, става за убиване на време, няма драма, а и в книгата става въпрос за един от най-любимите ми спортове, така че бих казала харесва ми. Бих и дала 3,5 звезди.

След това се върнах към фентъзито с "Фантазма"  на Кейли Смит. Много приятна готическа атмосфера, интересни герои, динамичен сюжет. Много ми хареса, макар че бих я определила като "Каравал" за възрастни. Смятам скоро да видя и книгата за Женевиев. Давам й 4 звезди.

И след това започнах едно истинско бижу, за което си казах, че ще видя само началото и преди да се усетя минах 200 стр. - "Роза в окови" на Джули Сото. На половината от книгата съм, нямам много време за четене, а в главата ми е постоянно тя. Отдавна не ми се беше случвало, така да се запаля по книга. Много се надявам и нататък да задържи това ниво.

# 349
  • Варна

Любов и предателства между смъртни и богове.
Миша губи всичко, когато насила е превърната във вампир – дома, човешкото у себе си и най-вече любовта на бога на слънцето, на когото е посветила живота си. А сега е осъдена за убийството на своя похитител и изкуплението изглежда невъзможно.

Когато обаче я спасява Асар, незаконният принц на Дома на сянката, тя е принудена да поеме на пагубна мисия в подземния свят, за да възкреси самия бог на смъртта.

И все пак наказанието на Миша може да се окаже ключът към нейното спасение, защото богът на слънцето тайно й нарежда да помогне на Асар… само за да го предаде и да убие бога на смъртта.

И докато гневните богове стават все по-неспокойни, а Миша е все по-привлечена от опасния чар на Асар, тя ще се изправи пред труден избор – избор, което ще й спечели изкуплението на слънцето или завинаги ще й навлече проклятието на мрака.

„Пойната птичка и сърцето от камък“ е третата книга от поредицата „Короните на Наяксия“.
09.09.2025

ЧУДОВИЩЕТО ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ПОСЕЧЕНО.

Имоджен Нел се крие. Крие се от жестоко кралство, което вярва, че сирените са чудовищни, кръвожадни същества. Крие се от крал и неговия капитан, които свирепо преследват нейния вид. Крие се от собствените си съблазнителни способности. Като стои далеч от морето, кръвожадността на Имоджен бива притъпена и черните ѝ криле остават скрити под кожата ѝ.

Когато съседен крал идва на посещение, Имоджен вече не може да се крие. Той знае точно какво представлява и вярва, че именно тя може да спаси и двете им кралства от още по-голяма заплаха. Когато силата на Имоджен е напът да избухне, двамата сключват кръвна връзка, която да ги защити. След което избягват заедно, прекосявайки води, гъмжащи от немъртви.

Докато границите между дълга към народите им и желанието им един за друг започват да се размиват, Имоджен започва да се съмнява, че собствените ѝ наследствени сили може да не са достатъчни, за да убие това, което ги преследва. Може би единственият начин да победи чудовище е самата тя да стане такова.
Планираната дата на издаване е 30 август 2025.

# 350
  • Враца
До скоро препрочитах стари книги, но сега завърших Denim & Diamonds. Хареса ми, реалистична история.

След това подхванах Wasted Love Series. Давам и 3.45 звездички, но с уговорката, че изобщо не ми беше романтична. Иначе беше интересна, имаше загадъчност и ме държа пред четеца.

# 351
  • Варна

Постапокалиптична. Провокативна. Невъзможна за оставяне.

Да, светът свърши, но петима мъже са твърде много… нали?

Справям се чудесно след края на Последната война. Имам си удобна пещера, китна зеленчукова градинка, прекрасни гледки… и, да, може би понякога самотата стиска болезнено сърцето ми, но книгите ми правят компания.

Поне докато група мъже не намират дома ми, не ме подгонват и не се озовавам право в ръцете на петима мускулести бивши рейнджъри. А тези главорези имат нахалството да ми предложат най-непристойното споразумение, което някога съм чувала. Ще ме защитават в замяна на тялото ми. Цялото нещо е абсурдно. Скандално. Дори перверзно. А дори само мисълта да го правя с петима различни мъже е… е…

Съгласявам се.

Добре, може и да ги намирам за неприлично привлекателни, но тези мъже имат своето минало и тайни, толкова заплетени, че не съм сигурна дали ще мога да ги разнищя… или, че изобщо ще ми позволят да го направя.

Не, моите главорези ясно показват къде е мястото ми – под тях, между тях, коленичеща пред тях… но не и рамо до рамо с тях. Не мисля, че това ще се получи…

Не се препоръчва за лица под 18 години.

В тази книга ще откриете следните теми, които могат да са чувствителни за някои читатели:

⏺ Множество нецензурирани сексуални сцени :

⏺ Подробно описание на BDSM сцени и фантазии;

⏺ Обсъждане на депресия и помисли за самоубийство;

⏺ Обсъждане на глобална война, масово изтребление и последствията им;

⏺ Ситуации на борба за оцеляване и недостиг на храна;

⏺ Ситуации със заплаха от изнасилване;

⏺ Подробни описания на насилие и смърт;

⏺ Нецензурен език;

⏺ ЛГБТ герои и сцени.
09.09.25

# 352
Моля за помощ! Чета поредицата на Дж. Т. Гайсингер "Кралици и чудовища" и съм на книга 3 и правят нещо като обобщение на първата книга, но исках да попитам първата книга завършва ли с т.нар "cliffhanger" или файла, който четох е непълен?
Благодаря ви!
Скрит текст:
СПОЙЛЕР  В смисъл главната героиня разбира нещо ключово за главния и така да завърши книгата или файла е бил съкратен?? 
Май завършваше с отвличането. Доста отдавна я четох, но мисля че това беше края.

# 353
  • Разпиляна във въображението
Набързо прочетох Better Than the Movies на Lynn Painter - https://www.goodreads.com/book/show/55710822-better-than-the-movies

Много приятна тийн история с препратки към романтични филми и музика за всяка ситуация Simple Smile

# 354
Приключих с "Роза в окови" и идвам да кажа, колко много, ама много ми хареса. Наистина едно от най-добрите роментъзита, които съм чела през тази година. Обаче финала си е отворен, а goodreads ми казва, че втората книга излиза чак през декември 2026 г. и много ще си почакам за нея.

# 355
  • Варна

Еми Райдър имаше план – да завърши колеж, да стане родео състезателка и да се измъкне от малкия град, в който е израснала. Мястото, където сега се завръща. Причината? Инцидент, който я оставя страдаща от паникатаки и неспособна да язди. Единственото, което ѝ остава, е да събере вещите си и да се върне в ранчото на баща си. Там я очаква той. Лошото момче на малкия град. Онзи, който ще ѝ помогне да се изправи и да изтупа прахта.

Люк има славата на женкар, но когато тя влиза в бара му, не може да откъсне поглед от нея. Нито да я извади от мислите си. Еми – малката сестра на най-добрия му приятел. Единствената жена в целия град, която не бива да има. Онази, която желае с цялото си същество.

Искрите, които прехвърчат между двамата, ще се превърнат в истински пожар, а страстта им ще изпепели всички задръжки.
02.09.2025

Финалист на наградите на „Гудрийдс“ за най-добър YA фентъзи роман

Избор на редакторите на „Амазон“ за най-добър YA роман

Едно магическо приключение. Мистерия, която може да коства живота ѝ. И чаровен млад мъж, на когото тя не бива да се доверява…

Инес Оливера е родом от Буенос Айрес – град, пропит от спомените за отдавна изчезнала древна магия. Навръх 19-ия си рожден ден младата жена получава вест, че родителите ѝ са изчезнали безследно по време на една от своите мисии из Египет, където прекарват почти цялото си време в търсене на магически артефакти и древни гробници. Инес, решена на всяка цена да разбере какво се е случило с тях, тайно отплава за Кайро.

Там я посреща млад мъж на име Уит, чиято задача е да отпрати Инес обратно в Аржентина. Но тя няма да се даде лесно – особено на наперения и влудяващо чаровен британец, който сякаш е решен да я изкара извън кожата ѝ. Египет на 19-и век крие множество загадки и там древната магия сякаш все още непокорно пулсира… Ще успее ли Инес да открие истината, затрупана под руините, заедно със своя ненадеен спътник?

„Майсторски написан сюжет, бурно приключение и изпепеляваща любов.“ – Стефани Гарбър, авторка на „Каравал”

„Романтично и пристрастяващо приключение.” – Ребека Рос, авторка на „Божествени съперници”

Блейз произхожда от една от най-могъщите фамилии, владеещи магията на огъня. Затова никой не подозира, че когато се роди, ще призове буря, носеща смърт и потоп. Буря, на която е способен само един Дъждовен песнопоец, считани за изчезнали.

В свят, в който короната не се наследява, а се печели, младото момиче е избрано от боговете да се включи в опасно състезание. Такова, което ще я сблъска с жестоки съперници и изпитания, които ще я накарат да се съмнява във волята и способностите ѝ.

Арената на тези изпитания е Златният дворец, където императорът властва над четирите елементални кралства. Там освен битки на живот и смърт, Блейз я очакват и немалко дворцови интриги, пищни балове и романтика. Нежният и очарователен принц бързо печели сърцето и доверието ѝ. А жестокият му и опасен брат успява да разпали неподозирани искри у нея.

На фона на ожесточеното съревнование за короните, Блейз научава погребани тайни за миналото на империята. Тайни, които ще предначертаят собственото ѝ бъдеще. А вероятно и това на цялата империя.
27.08.2025

# 356
  • София
Катарина Маура май няма да я издават в ел. вариант. Ще се наложи да се помъча на книжен носител. В 21 в.Smirk
Иначе съм в началото на "Play Аlong", надявам се да ми хареса.

# 357
Благодаря ви!
Скрит текст:
Май завършваше с отвличането. Доста отдавна я четох, но мисля че това беше края.

Така завършва.

# 358
  • Варна

Аз съм воайор – което означава, че обичам да гледам.

А в моята работа това си е дар от Бога.

Като един от четиримата собственици на Клуба на похотливите играчи нямам против да стоя в периферията. За това съм създаден, работя най-добре сам.

Всичко обаче се промени в деня, в който попаднах на приложение с уебкам модели, и по-конкретно на последното момиче, което би трябвало да гледам – а именно доведената ми сестра.

Има три огромни проблема в това.

Първо, двамата с Миа не можем да се понасяме.

Второ, тя няма идея, че аз стоя в другия край на видеочата.

И трето... направо съм пристрастен – към приложението и към нея.

Сега Миа ме кара да искам и върша неща, които съм се заклел да не правя повече. Като това да се разкрия или да се привържа. Влюбвам се в нея, тя обаче се влюбва в мистериозния непознат, на когото се преструвам.

Ако искам да постъпя правилно, трябва да сторя нещо повече от това просто да гледам.

Но докъде ще стигна, за да задържа интереса ѝ?

# 359
  • София
Абе, какви са тези моди- воайори, доминанти, собственици на бардаци, черни сили, подземни босове и пр.? Толкова ли много се харесват този тип романи, че ги издават на кг? Такива мъже ли са сега top of the top и най-желани?Thinking
Остарявам.Smirk

Общи условия

Активация на акаунт