За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 193
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Скрит текст:
Момичета дали може да ми помогнете с някакви насоки по следният въпрос.
Близначките са абитуриентки тази година и за семейно отбелязване, в крайна сметка запазихме зала до нас.
От типа зала за празнуване на РД и тн. Съответно трябва да осигуря хапването.
Ще има възрастни и тийнове. Трябва тепърва да търся кетъринг за основното хапване най-вече, но преди да контактвам различни фирми се чудя изобщо какво ще е подходящо да искам да ми предложат.
Мислех си за пилешко като вариант,  които би бил подходящ за възрастните и за тийновете. Със сигурност и нещо вегетарианско ще ми е нужно.
Имате ли някакви насоки, кое ще е най-удачно за този вариант на отбелязване?
Залата съм я наела за 10 часа, събираме се в 6 вечерта, като в началото ще е по-официалната част със снимки и с хапването, после мисля да оставим тийновете да продължат да се забавляват сами.
Общо всички ще са около 40 гости.

Ако сте в по голям град вижте фирма за кетъринг. Те са в час с подходящата храна за малки и големи, вегетарианци и т.н. Може да отделите тийновете и възрастните. За младежите е подходящо пица, те са за купона. Докато за възрастните ще е необходимо по разнообразно меню.

# 346
  • In transit
За първи път купувам кафяв боб.
Как се приготвя?
Трябва ли да го накисвам и изхвърлям първата вода?
Има ли някакви ястия с него?
Както белия се готви. Просто вкусът му е малко по-ядков.

# 347
Здравейте, искам да направя торта със готови медни блатове  от берьозка. Какъв крем бихте препоръчали, със заквасена или течна сметана? Гледах няколко рецепти и не мога да преценя.

# 348
заквасена, но е въпрос на вкус все пак.

# 349
На мен на медените блатове повече ми пасва животинска сметана, а не заквасена, ама пък е и изцяло въпрос на предпочитания - някои предпочитат заквасена. Само да не улучиш като моята днешна - рядка, аха да ми провали крема (Олимпус). Със същата марка миналата седмица правих друга торта и ми направи впечатление, че е доста гъста, но днешната не е. Тортата ми е плодова обаче и на нея й върви еднакво заквасена и бита, та реших да е заквасена. 

# 350
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте, искам да направя торта със готови медни блатове  от берьозка. Какъв крем бихте препоръчали, със заквасена или течна сметана? Гледах няколко рецепти и не мога да преценя.

Това е рецепта за торта Медовик. Хвърли едно око на крема. Става и за готовите блатове от Берьозка.

# 351
Много благодаря!

# 352
Ауу, Пейч! Този крем ми е любим, обаче го слагам на Муравейник. Медовик не съм правила с него, ще ме караш да пробвам и аз сега...   

# 353
  • София
Кубратова, да не искаш да кажеш, че заквасената сметана не е животинска?

# 354
  • под тепетата
Аз я правя с маскарпоне и заквасена сметана.

# 355
Любимият ни крем за блатовете Медовик е този от масло и кондензирано мляко (375 г масло + 1 консерва сгущенное молоко + ванилия). Става като класическия маслен крем, но по-лесен и вкусен. Блатовете обаче ги сиропирам с прясно мляко и цялата торта поръсвам обилно с орехов крокан. Вкъщи от около 2 години ме карат да правя  само тази торта.

# 356
  • Русе
Торта Медовик е на второ място в класацията на торти в къщи. След торта Гараш.

# 357
  • In transit
Любимият ни крем за блатовете Медовик е този от масло и кондензирано мляко (375 г масло + 1 консерва сгущенное молоко + ванилия). Става като класическия маслен крем, но по-лесен и вкусен. Блатовете обаче ги сиропирам с прясно мляко и цялата торта поръсвам обилно с орехов крокан. Вкъщи от около 2 години ме карат да правя  само тази торта.
Потвърждавам, че този крем е много вкусен. Наскоро правих една тортичка с него, маслен е, но по-лек на вкус.

# 358
Медовика го правя или със сладкарски крем, или заквасена сметана + разбита сметана. Те са по-течни и овлажняват добре блатовете.
Масления крем с кондензирано мляко е супер за Рафаело торта и изобщо за всякакви пандишпанови торти.

# 359
Кубратова, да не искаш да кажеш, че заквасената сметана не е животинска?
Ох, така ли е излязло? Simple Smile
Не, разбира се, ама като бързах и се помъчих да вложа две мисли в едно изречение, накрая се е получила недомислица...
Исках да кажа, че или течна сметана (ама животинска, да не вземе растителна) или заквасена.

Общи условия

Активация на акаунт