За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 196
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Лита, по тестото нищо няма да кажа, че все хубави теста дотук са дали майсторите (моето е сходно на тестото на Морена, само че е със зехтин вместо олио), но за печенето нещо да допълня - ако имаш режим "пица" на фурната, ползвай го - получава се фина хрупкава (но не твърда) долна коричка на пицата, дори и да не печеш върху камък.

# 331
  • Варна
 Ех, майстори на Пица!!!
А докато загрявате фурната слагате ли друга тавичка с ...гювеч, ориз, запеканка, плакия, сухарччета и др... ? Simple Smile

# 332
  • In transit
Joy Пеева, викаш да не става зян, да стои празна фурната? Joy

# 333
  • на последния етаж
Имам функция "пица", фурната ми е нова. Благодаря ви от сърце! ❤️

# 334
То тестото за пицата е съвсем просто тесто, много близко до хлебно, печенето е въпросът да се уцели. Т.е. да се приближи доколкото може до условията в пещ, а не както половината ми познати пекат уж пица, пък то накрая хляб минимум 1 пръст дебел и отгоре домати, салам и кашкавал...
Имаше по едно време цяла тема само за пиците, там май съм виждала да показват и някакви малки като фурничка точно за пица специализирани и май не бяха и някакви много фрапиращи цените на някои. Струва си и там да се погледне за съвети - и за тестото, и за печенето.

# 335
Аз не слагам, че само ще се въртя насам натам с тавите, освен ако по случайност не пека нещо друго преди пицата и фурната така или иначе си работи. Пускам на бързо загряване и за това време няма кога да се пече нещо друго, пък и без тази функция фурните ми пак загряват много бързо. 

# 336
  • Варна
Ами, ЕКО сме, уважаваме автентични рецепти, но се налага да импровизираме...

# 337
Ако съм си организирала работата така, че да се пече нещо  преди пицата, разбира се, че е удачно, но целево по време на самото загряване не слагам нищо - наистина загрява бързо и няма време да изпече друго, дори ядки.

# 338
  • София
Момичета дали може да ми помогнете с някакви насоки по следният въпрос.
Близначките са абитуриентки тази година и за семейно отбелязване, в крайна сметка запазихме зала до нас.
От типа зала за празнуване на РД и тн. Съответно трябва да осигуря хапването.
Ще има възрастни и тийнове. Трябва тепърва да търся кетъринг за основното хапване най-вече, но преди да контактвам различни фирми се чудя изобщо какво ще е подходящо да искам да ми предложат.
Мислех си за пилешко като вариант,  които би бил подходящ за възрастните и за тийновете. Със сигурност и нещо вегетарианско ще ми е нужно.
Имате ли някакви насоки, кое ще е най-удачно за този вариант на отбелязване?
Залата съм я наела за 10 часа, събираме се в 6 вечерта, като в началото ще е по-официалната част със снимки и с хапването, после мисля да оставим тийновете да продължат да се забавляват сами.
Общо всички ще са около 40 гости.

# 339
  • In transit
Миналата пролет бях на абитуриентска на близка приятелка, бяхме 30-40 човека с младежите. Беше поръчала кетъринг, предимно хапки, тарталети - сладки и солени, петифури, ядки...стандартните неща. Фирмите, които се занимават с това, предлагат доста опции сега. Ако ще сте на крак, не знам доколко е удачно да се яде пилешко, освен, ако не е приготвено за по една хапка.

# 340
  • София
Не има си маси и столове.
Залата е 300 квадрата, като има възможност за до 70 седящи човека.
Към нея има и 160 кв.м градинка.
Предпочитам предвид по-възрастните роднини и приятели, да е по-класическо основното хапване.

# 341
За първи път купувам кафяв боб.
Как се приготвя?
Трябва ли да го накисвам и изхвърлям първата вода?
Има ли някакви ястия с него?

# 342
Момичета и момче, да ударите едно рамо по бърз шоколадов въпрос?
Обичайно правя брауни като разбивам яйцата и захарта с миксер, после добавям разтопения шоколад с маслото, брашното и ядките.
Имам обаче една рецепта за брауни мъфини (приготвяла съм я, бяха сполучливи), в която яйцата със захарта не се разбиват, а се разтопяват шоколадът и маслото, към тях (докато още е гореща сместа) се добавят яйцата постепенно, после какао със захар и накрая брашното и ядките. Изкушавам се да ползвам тази технология (че е по-бърза и нямам много време, пък и днес правих торта и купата на миксера е в миялната, която още не съм пуснала, а с ръчния не ми се работи Simple Smile) за брауни във форма (не за мъфини), но дали би било проблемно?
Уж същото се получаваше с мъфините като вкус и консистенция, ама да питам все пак какво мислите.

# 343
  • Русе
Скрит текст:
Момичета и момче, да ударите едно рамо по бърз шоколадов въпрос?
Обичайно правя брауни като разбивам яйцата и захарта с миксер, после добавям разтопения шоколад с маслото, брашното и ядките.
Имам обаче една рецепта за брауни мъфини (приготвяла съм я, бяха сполучливи), в която яйцата със захарта не се разбиват, а се разтопяват шоколадът и маслото, към тях (докато още е гореща сместа) се добавят яйцата постепенно, после какао със захар и накрая брашното и ядките. Изкушавам се да ползвам тази технология (че е по-бърза и нямам много време, пък и днес правих торта и купата на миксера е в миялната, която още не съм пуснала, а с ръчния не ми се работи Simple Smile) за брауни във форма (не за мъфини), но дали би било проблемно?
Уж същото се получаваше с мъфините като вкус и консистенция, ама да питам все пак какво мислите.

Понякога така правя браунито. Като добавям ванилия и настъргани портокалови корички. Няма проблем.
Ето как изглежда. Но трябва в по малък съд да се пече и поне с дебелина 2-3 см тестото, защото когато не се разбиват отделно яйцата не бухва много.

# 344
Благодаря, Пейч!
И аз си мисля за формата да е по-малка. 

Общи условия

Активация на акаунт