За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 371
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
  • Мнения: 29 054
Скрит текст:


# 646
  • София
  • Мнения: 4 948
Имам 3 л прясно мляко ...дайте идея какво може да се направи

# 647
  • под тепетата
  • Мнения: 11 121
Крем карамел, мляко с ориз или грис, а останалото го замрази.

# 648
  • Варна
  • Мнения: 925
Ако не измислиш какво да го правиш, замрази го в по-малки бутилки.

# 649
  • Мнения: 2 854
Имам 3 л прясно мляко ...дайте идея какво може да се направи
Крем карамел, макарони на фурна, в краен случай извара.

# 650
  • Мнения: 24 540
Бешамел също да добавя към идеите за прясното мляко, с него вече има различни неща. И най-баналното - кисело мляко с поне част от него  ако не и всичкото, ако не си харесате други идеи, то трае повечко.

# 651
  • Мнения: 5 612
Идеи как се поправя крем карамел, след като се оказва, че прясното мляко е започнало да се разваля... Т.е. вече готовия крем в какво може да се трансформира, да речем ако се смеси с натрошени бисквити да стане някакъв десерт?

# 652
  • Варна
  • Мнения: 2 117
 Готовият крем се е развалил? Хвърляй, ако не иска да си докараш стомашни проблеми.

# 653
  • Мнения: 5 612
Готовият крем се е развалил? Хвърляй, ако не иска да си докараш стомашни проблеми.

Да, има лек вкус на пресечено прясно мляко.

# 654
  • Мнения: 7 345
И аз бих го хвърлила - с каквото и да го смесиш, вкусът на пресечено мляко ще се запази и ще похабиш в крайна сметка и другите продукти, предназначени за "подобрението". 

# 655
  • Русе
  • Мнения: 6 134
Скрит текст:
И аз бих го хвърлила - с каквото и да го смесиш, вкусът на пресечено мляко ще се запази и ще похабиш в крайна сметка и другите продукти, предназначени за "подобрението". 

+1. Не става, нито на вкус, нито е здравословен /подготви се за стомашни проблеми/. С млякото и яйцата не си правя експерименти.

# 656
  • Мнения: 5 612
Благодаря Ви за мненията! Така ще направя.

# 657
  • София
  • Мнения: 4 948
Бешамел също да добавя към идеите за прясното мляко, с него вече има различни неща. И най-баналното - кисело мляко с поне част от него  ако не и всичкото, ако не си харесате други идеи, то трае повечко.
Благодаря на всички за отговорите
Сега въпроса ми е колко мога да го съхраня в хладилник като е сварено във вторник?

# 658
  • Мнения: 2 682
Здравейте.
Може ли идеи как да оправя сух печен свински бут. Добре изпечен е, не е жилав, но просто самото месо е сухо за нашия вкус. Благодаря.

# 659
  • Мнения: 7 345
Станислава5642, това мляко, ако още малко го почакаш, ще направиш само извара (което не е лошо, де).
Действай! Simple Smile


Frozenn, сухия бут освен да го вложиш в ястие, което е по-течно - кебап или подобно, та да поеме малко течност...Ако имаш възможност, сложи го да се досготви в пръстен гювеч.

Общи условия

Активация на акаунт