За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 383
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
Ето и моите без яйца, използвах банан. По рецептата на Морена са, но ги правя със суха мая и вместо яйца сложих банан.
В момента се пекат.

Не умея да плета, моля не се смейте.😄🤣🤣

# 631
Няма да е същото, но ще се получат - аз съм замествала яйце с 1/2 банан.

# 632
Няма да е, но заради детенцето.
Аз първоначално мислех чия да използвам, но си викам да се допитам до вас най-добре.
Ще ги снимам и изпечени.

# 633
Предполагам сложи лимон за аромат в козунаците и ги меси с достатъчно масло?
С вода от накиснато ленено семе също може да се замести яйце в рецепти, но аз лично не съм пробвала.

# 634
Сложих настъргана кора от лимон и портокал и ванилия.
Използвах масло 40 гр. + 40 гр. зехтин, нямам слънчогледово олио за 500 гр. брашно, наложи се да добавя още около 80 гр. брашно. Знам със сигурност, защото аз всичко меря, така съм свикнала.

Ето ги, мисля че станаха, ухаят много добре. Дано съм ги докарала и на вкус.

Срам ме е да ги показвам като съм виждала вие какво умеете, но съм с две леви ръце. Обожавам да меся и да правя кроасани, питки и т.н., но оформянето ми е мъка, никога нямат хубав вид, но за сметка на това са вкусни.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 17:39 от Ивекс

# 635
Че супер са си на вид, какво не им харесваш? Когато има така плънка на богато, няма как да си запазят форма и всичко както примерно питка оформена по същия начин. Подозирам че в някаква степен и затова са толкова популярни някакви по-едри поръски Grinning Цели ядки, филирани бадеми и прочие, под тях не личи толкова и да се поразвали малко фасонът Grinning

# 636
Много са хубави козунаците без яйце! Браво!
Хубава рецепта за агнешки котлети търся.

# 637
  • София
Много са хубави козунаците без яйце! Браво!
Хубава рецепта за агнешки котлети търся.
Не нсъм качвала рецепта за агнешките котлетчета, затова ще ти я напиша, как ги правя аз. Подправям ги със сол и смлян черен пипер и от двете страни.
Намазвам реброван чугунен тиган с масло и капка олио, загрявам го. Подреждам едно до друго котлетките и започва готвенето им. В началото пускат повече вода, оставям да изври , а след това оставям  да се запече всяко котлетче, обръщам ги. вадя ги,

# 638
А-хааа. Бързо готвене предлагаш, а не във фурна. Благодаря.

# 639
  • In transit
Мари, и аз ги правя на тиган. Само, че ги запечатвам първо на силен огън, след това ги заливам с малко бяло вино, оставям да се поизпари, намалявам да покъкрят (зависи от това колко е крехко месото) заедно със стрък пресен розмарин и сервирам. Ако искаш да не изглеждат, като варени, може да отделиш сосчето и накрая пак да ги оставиш да се запекат на сухо за минута.
И агнешки шишчета правя по същия начин

# 640
Много добре ми се получиха козунаците с брашното за пица 👍🏻
И май за пръв път са на конци 😀
Скрит текст:

Пък аз щях да се изказвам, че няма да станат ‘щото брашното … глутена … а то! Браво!

Браво и на жената с козунаците без яйце, че положи толкова труд и старание за детето!

# 641
  • Sofia
Много добре ми се получиха козунаците с брашното за пица 👍🏻
И май за пръв път са на конци 😀
Скрит текст:

Само да не мислиш, че от брашното са ти конците. Simple Smile

# 642
  • Sofia
Не,не мисля че са само от него,но преди не ми са се получавали 😏
Правих ги по една рецепта от тик ток,уж без месене,но аз много леко ги попремесвах с масло на всеки час от втасването/около 3пъти/ и ги “удрях”около 50 😀
Много се одобриха вкъщи и искат още 👍🏻

# 643
Може ли рецепта?

# 644
  • Sofia
Не,не мисля че са само от него,но преди не ми са се получавали 😏
Изобщо даже не са от него, само от оптимални измесване (ама добро измесване, не като хлебно тесто)  и втасване. 

Ползвай които и да е съставки (които до сега си ползвала), само след смесването им прави това, което Доли написа.

Общи условия

Активация на акаунт