За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 383
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 24 311
Ето и моите без яйца, използвах банан. По рецептата на Морена са, но ги правя със суха мая и вместо яйца сложих банан.
В момента се пекат.

Не умея да плета, моля не се смейте.😄🤣🤣

# 631
  • Мнения: 5 408
Няма да е същото, но ще се получат - аз съм замествала яйце с 1/2 банан.

# 632
  • Мнения: 24 311
Няма да е, но заради детенцето.
Аз първоначално мислех чия да използвам, но си викам да се допитам до вас най-добре.
Ще ги снимам и изпечени.

# 633
  • Мнения: 5 408
Предполагам сложи лимон за аромат в козунаците и ги меси с достатъчно масло?
С вода от накиснато ленено семе също може да се замести яйце в рецепти, но аз лично не съм пробвала.

# 634
  • Мнения: 24 311
Сложих настъргана кора от лимон и портокал и ванилия.
Използвах масло 40 гр. + 40 гр. зехтин, нямам слънчогледово олио за 500 гр. брашно, наложи се да добавя още около 80 гр. брашно. Знам със сигурност, защото аз всичко меря, така съм свикнала.

Ето ги, мисля че станаха, ухаят много добре. Дано съм ги докарала и на вкус.



Срам ме е да ги показвам като съм виждала вие какво умеете, но съм с две леви ръце. Обожавам да меся и да правя кроасани, питки и т.н., но оформянето ми е мъка, никога нямат хубав вид, но за сметка на това са вкусни.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 17:39 от Ивекс

# 635
  • Мнения: 24 547
Че супер са си на вид, какво не им харесваш? Когато има така плънка на богато, няма как да си запазят форма и всичко както примерно питка оформена по същия начин. Подозирам че в някаква степен и затова са толкова популярни някакви по-едри поръски Grinning Цели ядки, филирани бадеми и прочие, под тях не личи толкова и да се поразвали малко фасонът Grinning

# 636
  • Мнения: 43 374
Много са хубави козунаците без яйце! Браво!
Хубава рецепта за агнешки котлети търся.

# 637
  • София
  • Мнения: 12 216
Много са хубави козунаците без яйце! Браво!
Хубава рецепта за агнешки котлети търся.
Не нсъм качвала рецепта за агнешките котлетчета, затова ще ти я напиша, как ги правя аз. Подправям ги със сол и смлян черен пипер и от двете страни.
Намазвам реброван чугунен тиган с масло и капка олио, загрявам го. Подреждам едно до друго котлетките и започва готвенето им. В началото пускат повече вода, оставям да изври , а след това оставям  да се запече всяко котлетче, обръщам ги. вадя ги,

# 638
  • Мнения: 43 374
А-хааа. Бързо готвене предлагаш, а не във фурна. Благодаря.

# 639
  • In transit
  • Мнения: 14 186
Мари, и аз ги правя на тиган. Само, че ги запечатвам първо на силен огън, след това ги заливам с малко бяло вино, оставям да се поизпари, намалявам да покъкрят (зависи от това колко е крехко месото) заедно със стрък пресен розмарин и сервирам. Ако искаш да не изглеждат, като варени, може да отделиш сосчето и накрая пак да ги оставиш да се запекат на сухо за минута.
И агнешки шишчета правя по същия начин

# 640
  • Мнения: 2 869
Много добре ми се получиха козунаците с брашното за пица 👍🏻
И май за пръв път са на конци 😀
Скрит текст:

Пък аз щях да се изказвам, че няма да станат ‘щото брашното … глутена … а то! Браво!

Браво и на жената с козунаците без яйце, че положи толкова труд и старание за детето!

# 641
  • Sofia
  • Мнения: 22 556
Много добре ми се получиха козунаците с брашното за пица 👍🏻
И май за пръв път са на конци 😀
Скрит текст:

Само да не мислиш, че от брашното са ти конците. Simple Smile

# 642
  • Sofia
  • Мнения: 29 068
Не,не мисля че са само от него,но преди не ми са се получавали 😏
Правих ги по една рецепта от тик ток,уж без месене,но аз много леко ги попремесвах с масло на всеки час от втасването/около 3пъти/ и ги “удрях”около 50 😀
Много се одобриха вкъщи и искат още 👍🏻

# 643
  • Мнения: 24 311
Може ли рецепта?

# 644
  • Sofia
  • Мнения: 22 556
Не,не мисля че са само от него,но преди не ми са се получавали 😏
Изобщо даже не са от него, само от оптимални измесване (ама добро измесване, не като хлебно тесто)  и втасване. 

Ползвай които и да е съставки (които до сега си ползвала), само след смесването им прави това, което Доли написа.

Общи условия

Активация на акаунт