За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 355
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Сместта за голямата скандинавска палачинка на фурна дали може да се разбърка 2-3ч по-рано и да престои в хладилник или е по-добре непосредствено преди печенето?

# 691
Не знам каква е точно скандинавската палачинка, но аз от обичайното тесто за палачинки съм си правила голяма на фурна и съм държала остатъка от тестото в хладилника поне 4-5 часа - така се наложи. Обаче след изваждане от хладилника трябва да го разбъркаш добре и ако се е посгъстило по твоя преценка, може да му капнеш още малко мляко. 

# 692
  • Варна
 Щом няма набухвател - може.

# 693
  • Sofia
Объркала съм се...датска палачинка,не скандинавска 😏
Благодаря за съветите 👍

# 694
Не си спомням кой готвач казваше, че тестото за палачинки е добре да престои, за да се разтвори брашното. Правила съм тесто за палачинки, сипвам в бутилка от мляко и го държа в хладилника по 2-3 дни. Когато реша, изпържвам пресни палачинки, колкото ми трябват.

# 695
  • Sofia
Аз забърквам и оставам сместа за палачинки (без набухвател) да престои 15-20мин., точно за да се хидратира брашното, но и да се отпусне глутенът, нищо че ползвам нископротеиново брашно за целта. След това коригирам гъстотата ако е нужно с леко разбъркване и ползвам.  Оставяла съм да стои в хладилника за 2-3дни.

# 696
  • Deutschland/HE
Аз съм оставяла и смес за вафли, за 2-3 дни в хладилника, а там има и набухвател.

# 697
Сместта за голямата скандинавска палачинка на фурна дали може да се разбърка 2-3ч по-рано и да престои в хладилник или е по-добре непосредствено преди печенето?
Слагай в хладилника и не бой се - тази палачинка е една от вариациите на йоркширски пудинг и подобни. За йоркширския даже много често я препоръчват тази стъпка с хладилника, та смятай дали му пречи.

# 698
  • София
Винаги я оставям в хладилника, по -хубави стават, независимо  коя рецепта работя

# 699
  • Русе
Скрит текст:

Няма проблем да престои в хладилника. Но преди печенето във фурната е хубаво да бъде на стайна температура сместа.

# 700
  • Sofia
Преседя около час/в хладилник и отвън/.
Стана много добре,изяде се 😋
Скрит текст:

# 701
  • Sofia
Хич даже не я знам като датска (или друга там) тази палчинка,  за мен е мързелива палачинка. Simple Smile
 И за руло с разни плънки е подходяща, като блат.

# 702
Аз пък ползвам веднага сместа за палачинките. Поне научих нещо ново, никога не е късно.
И аз харесвам тази палачинка , точно на руло я правя във всякакви вариации.

# 703
И аз я знам като Морена - мързелива палачинка. Открих я, когато синът ми беше малък (преди около 36 години) и нямах възможност дълго да се въртя около печката само с едно ястие.
Бях я позабравила, благодаря, Доли, че ме подсети!   

# 704
  • Sofia
С каква плънка я правите на руло?
Беше ми попадало клипче,но не го запазих,нито запомних какво сложиха вътре…

Общи условия

Активация на акаунт