За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 369
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Половината вече е изпито
Остава другата половина и мисля да направя утре макарони на фурна та затова питам дали ще изкара и утре?

# 661
  • Sofia
Сварено прясно мляко издържа около 3дни, стига да е прибрано по-топло в хладилника/ да не престоява много на стайна Т и после като се ползва, също да се прибира бързо.

Според мен сухо месо все ще си стои сухо, дори да е  в сос. Wink

# 662
Сварено прясно мляко издържа около 3дни, стига да е прибрано по-топло в хладилника/ да не престоява много на стайна Т и после като се ползва, също да се прибира бързо.

Според мен сухо месо все ще си стои сухо, дори да е  в сос. Wink
Има такова нещо, да. И все пак, ако не е много препечено, може до известна степен да се подобри, достатъчно, че да се изяде, инак го чака кофата.

# 663
  • Варна
Ами, на пастет със сметана , подправки...

# 664
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте.
Може ли идеи как да оправя сух печен свински бут. Добре изпечен е, не е жилав, но просто самото месо е сухо за нашия вкус. Благодаря.

Не е уточнено за какво количество месо става въпрос. Можете да го нарежете на парчета /филии/ и на умерен огън залеете с червено вино, като сложите и нарязана глава лук. За около 20 минути след завиране на течността. Месото, ако не се покрива с течността, често трябва да го разбърквате. Ще поомекне, но дали ще е според Вашия вкус, сама ще прецените.

Станислава5642, ако свареното прясно мляко е било в затворен съд и няма мирис на вкиснато можеш да го ползваш. Но, първо го загрей и ако не се пресече, го ползвай по назначение.

# 665
  • Sofia
Аз веднъж, едни много препечени свински пържоли на скара, доста сухи, ги сложих да поврат в тенджерка с кисело мляко, горчица, соев сос и малко сос чили. Поомекнаха. не е каквото да го направиш с прясно сурово месо, но все пак се ядеше.

# 666
  • под тепетата
Аз отливам в чашка малко мляко, загрявам до кипене в МВ-то и ако не се пресече, значи е читаво.

# 667
Здравейте. Искам да замразя сурови кюфтета за печене на фурна. Има ли някакви особености? Може ли да сложа яйце във сместа?

# 668
Аз знам, че не се слага яйце, нито хляб, но веднъж замразих и с яйце - просто се наложи да я замразя, без да съм имала предварително намерение. Не забелязах някаква разлика нито на консистенция, нито на вкус, но все пак беше инцидентно, не съм повтаряла. 

# 669
Замразявала съм без да се съобразявам да няма едно или друго, не съм ги държала във фризера по супер дълго време обаче. Просто си правех заготовки за по някоя бърза вечеря за след работа до късно, мятах ги в еърфраера направо замръзнали когато ми потрябват. Супер си бяха, нямам забележки. Може би ще е хубаво по-набързо да се използват а не да стоят дълго време.
Някои казват и неща със сол да не се слагат във фризер, не знам защо точно, това също не го спазвам. Ако си купя от магазина нещо замразено, то също не е без сол... по-добре аз да си направя.

# 670
Солта би трябвало да възпрепятства замразяването, но предполагам, че трябва да е в голямо количество, за да попречи действително.

# 671
Не пречи.

# 672
  • Варна
 Солта  по принцип размраява, но за овкусена кайма няма проблем. От години си правя такива заготовки ( кюфте, кебапче и просто ,,калъп"=,,пакетче"" за мусака, сандвичи или друго.

# 673
  • София

Влизам да се похваля 😁
Рецептата е:
1,200л мляко
5 яйца
1 ванилия
0,700кг макарони
В задачата се пита на колко градуса и колко време ?

# 674
  • Варна
Ако пастата е сварена предварително, 180-190 градуса до стягане и загар. Зависи от фурната.
 И, моля, не го приемай като забележка, а като съвет - преди да почне да готвиш, прегледай поне 3-4 рецепти, НЕТ-а е достъпен, нали? *)

Общи условия

Активация на акаунт