За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 354
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 24 535
С каквото си искаш, общо взето Grinning Сладко, солено - каквото на вас ви се яде.
Някои рецепти са с достатъчно захар в сместа че да стане сладка, но повечето не са и тогава и солена плънка става.

# 706
  • Мнения: 269
Извинявам се за глупавия въпрос, но как я правите на руло с пълнеж? В смисъл, не се ли разваля ефектът? Аз съм правила два пъти такава палачинка и двата пъти е надута и така красива много кратко след като я извадя от фурната, после си се спихва. Или може би аз нещо не правя както трябва?

# 707
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Извинявам се за глупавия въпрос, но как я правите на руло с пълнеж? В смисъл, не се ли разваля ефектът? Аз съм правила два пъти такава палачинка и двата пъти е надута и така красива много кратко след като я извадя от фурната, после си се спихва. Или може би аз нещо не правя както трябва?
Точно така става за руло. Simple Smile

Всякаква плънка съм слагала, понеже нямам захар в палчинковата смес, освен малко както и сол за вкус.
Крема сирене, лютеница, пастет, песто, зеленчуков пастет... с разни добавки - зелен лук, сирене, гъби... свежи подправки.... Или сладко, шоколад, маскарпоне и пак добавки - ядки, семена сушени или пресни плодове...

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 23:19 от Morena

# 708
  • Мнения: 5 611
Много впечатляваща палачинка. За първи път сега от вас чувам за нея и съм уау. Ще трябва да я пробвам. Може ли рецептата?

# 709
  • Русе
  • Мнения: 6 133
Скрит текст:
Много впечатляваща палачинка. За първи път сега от вас чувам за нея и съм уау. Ще трябва да я пробвам. Може ли рецептата?

# 710
  • Варна
  • Мнения: 2 113
 Класическата смес за палачинки се изсипва в тава и се пече .

# 711
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Много впечатляваща палачинка. За първи път сега от вас чувам за нея и съм уау. Ще трябва да я пробвам. Може ли рецептата?
Рецептата ти за палачинки, само я печеш. 
Аз я правя малко по-гъста, че палачинките ми на тиган са  с доста рядка смес.  И изсипвам в стопено и леко покафеняло масло и пека.

# 712
  • Мнения: 5 611
Скрит текст:
Много впечатляваща палачинка. За първи път сега от вас чувам за нея и съм уау. Ще трябва да я пробвам. Може ли рецептата?

Скрит текст:


Скрит текст:
Класическата смес за палачинки се изсипва в тава и се пече .


Скрит текст:
Много впечатляваща палачинка. За първи път сега от вас чувам за нея и съм уау. Ще трябва да я пробвам. Може ли рецептата?
Рецептата ти за палачинки, само я печеш. 
Аз я правя малко по-гъста, че палачинките ми на тиган са  с доста рядка смес.  И изсипвам в стопено и леко покафеняло масло и пека.

Благодаря ви много! Още повече ме спечели, че не е сложна и засукана.

# 713
  • Мнения: 5 522
Пекох маслени сладки, първата доза се напукаха ужасно, а втората не. Каква може да е причината?

# 714
  • София
  • Мнения: 12 216
Пекох маслени сладки, първата доза се напукаха ужасно, а втората не. Каква може да е причината?
Не зная как си работила по рецептата,  при масленото тесто си има някои тънкости. Другото  при масленото тесто е преди печене да е силно охладено и след това фурната на по-високи градуси да може да го грабне, да не се разлеят по време на печенето. Напукват се, когато  е премесено тестото,  масленото тесто не обича много да го месят, да го бъркат, само се събира на груба топка, и се оставя  в хладилник за 1 час, след това се работи. След като едното е напукано, а втората партида по-малко ми говори, че  при фурната е проблема.

# 715
  • Мнения: 5 522
Всъщност точно преди да спра фурната, се напукаха и те. Тестото трудно стана на тесто, беше на трохи, месих го докато не стана хомогенно.... Или е имало много брашно и е сухо ... Рецептата беше 1ч.мас 1ч пудра захар и 3 чаши брашно, на мен ми се видя много още тогава, и действително стана сухо.. да не е от това....

# 716
  • Мнения: 2 967
Момичета колко е 1/2 cup?
Нямам такава мерилка, но имам кантар. Или на каква вместимост се равнява тази cup? Или трябва да си купя?

# 717
  • Мнения: 4 097
Момичета колко е 1/2 cup?
Нямам такава мерилка, но имам кантар. Или на каква вместимост се равнява тази cup? Или трябва да си купя?
Тук калкулатор, с който да си ги превърнеш https://www.thecalculatorsite.com/cooking/grams-cups.php

# 718
  • Мнения: 2 850
Момичета колко е 1/2 cup?
Нямам такава мерилка, но имам кантар. Или на каква вместимост се равнява тази cup? Или трябва да си купя?




Аз имам такива мерителни големи лъжици/купички и всяка е означена колко е, обаче различните продукти тежат различно вътре.

# 719
  • Мнения: 7 339
Тестото е било много сухо, затова се е напукало. Ти и сама си забелязала, че е сухо. Ама знаеш, всяко брашно (дори от една марка, но различна партида) поема различно количество течност и трябва да се регулира текстурата на тестото в движение - може да се наложи да сложиш течна съставка повече или по-малко, отколкото е по рецепта. Размерът на яйцата също е различен, дори и съотношението белтък-жълтък оказва влияние. Понякога яйцата са с по-големи жълтъци, друг път - с повече белтък, а малък жълтък, независимо, че размерът на яйцето е един и същ.

Общи условия

Активация на акаунт