Временно живеем в различни държави, моля за съвет

• 4 147
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
  • Out of the Mix
Валери, валидни разсъждения. Hands Plus1

Ако темата беше, че се е запознала с турчин и тепърва дали да има връзка с него в двореца, прогимназията, е едно.

Но тя е в отношения 9 г., навярно й е първи, или втори вече във връзка.
Видяла е неговия свят, порядките, не са й проблем. Но от разстояние не си е работа, дори да не си изневеряват, дори той да работи много, и да заспива наистина в 21.00 ч.
На колко години е турчлето?
Малко съм пас за Магистратура в БГ. Ако има финанси, и щом знаете английски, по-добре да запише някъде в Европа, или направо двамата заминете нанякъде, но да сте заедно, и далече от роднини и турчоля по възможност. Но, ако се омъжиш, съм сравнително скептичен, че няма изведнъж да станеш жертва на патриархалността и да те затворят за външния свят, особено след потенциална поява на дете/деца.

# 16
Или ти при него или той при теб. Връзка от разстояние няма. Така само се наранявате. Съберете се и всичко, ще е наред. Не всичко е пари, кариера и така нататък. Но помисли много добре дали е той човека, защото да не се окаже, че си жертвала всичко напразно. От личен опит ти го казвам.

# 17
Ние сме сгодени и плана е,след три месеца да отида пак.Друг ми беше въпроса, но явно много малко хора са схванали идеята.
За паспорта , че искал, са глупости хахахах то ако е било за паспорта, ехеее,още преди 5-6 години да бяхме сключили брак,та да вземе виза и т.н. 
Относно техните обичаи-аз нямам против , дори повече ми харесват от нашите,често се шегуваме,че са ни объркали при раждането -аз е трябвало да се родя там, а той в Европа хахаха иначе да, за България и аз не драпам по принцип , имаме алтернатива в Германия и може след време и това да предприемем. Той е електроинженер, аз се занимавам с педагогика и психология,така че и двамата си имаме професия.

# 18
Ние сме сгодени и плана е,след три месеца да отида пак.Друг ми беше въпроса, но явно много малко хора са схванали идеята.
За паспорта , че искал, са глупости хахахах то ако е било за паспорта, ехеее,още преди 5-6 години да бяхме сключили брак,та да вземе виза и т.н. 
Относно техните обичаи-аз нямам против , дори повече ми харесват от нашите,често се шегуваме,че са ни объркали при раждането -аз е трябвало да се родя там, а той в Европа хахаха иначе да, за България и аз не драпам по принцип , имаме алтернатива в Германия и може след време и това да предприемем. Той е електроинженер, аз се занимавам с педагогика и психология,така че и двамата си имаме професия.

Вижда се, че ти е весело и изглежда не си толкова  объркана, по-скоро темата ти е да се похвалиш. 😉

Какво точно ти харесва повече в Турция? Интересно е, ако искаш да споделиш.

Педагогика и психология.. Уау.. Чудесно! Какво би казала за човешките права в Турция?

# 19
  • Out of the Mix
Успех тогава, не виждам какво има да ти се каже повече.
Няма нещо ново за теб.
Интересно 9 г., сгодени да кажем от няколко месеца, или някоя година, да сте се оженили вече.
Бързал е да те "върже" по някаква причина. Аз, ако предложа годеж, в много кратки срокове бих приключил и с другото, не да седим така, ем вързани, ем не докрай съвсем всичко. Или до дъно, докрай, или не само главичката да те дразни. Mr. Green
Имам и аз досег до турците, даже и любовница имах известно време, но не съм си и помислял да се женя, или да им влизам в обичаите, но щом е твоето, дерзай. Simple Smile

# 20
Вижда се, че ти е весело и изглежда не си толкова  объркана, по-скоро темата ти е да се похвалиш. 😉

Педагогика и психология.. Уау.. Чудесно! Какво би казала за човешките права в Турция?
[/quote]

Ами чак весело....не бих казала, нямам и за какво да се ,,хваля'' смятам,че това са неща от живота,просто всеки човек върви по различен път и историята и проблемите,следователно, са различни..

В Турция какво повече ми харесва-  предвид,че там не живеем в туристически град,но морски, успях да видя хората такива-каквито са, без излишните преструвки пред туристите и т.н
Харесва ми,че благодарение на религията като цяло и управлението, хората все още имат граници и някакво уважение един към друг,  по-смирени са, лично към мен всички се държаха уважително и ме приеха топло, не съм видяла нищо лошо от никого. Както са топли като гостоприемство и отношение,в същия момент знаят докъде им е границата и никой не се бърка в личните отношения на другите,чрез непожелани съвети,мнения и т.н да ни се месят във връзката, в ежедневието и т.н
По улиците,когато вървиш, се усеща едно спокойствие и нямаш чувството,че ще те нападнат да те пребият или ограбят, защото имат закони и те се спазват и хората внимават.
Цигарите и алкохола са много скъпи, забранено е да пият по улиците, ако ги хванат - глоба.Няма тън-мън, което  е много хубаво и аз като човек , който не пие  и не пуши, за мен това бе добре дошло хахаха
Ако имам деца един ден, бих предпочела да живеят в такава среда, но да са научени на елементарно уважение и дисциплина, вместо тук, страната на възможностите- където всеки си прави каквото пожелае и последствия няма, тийнейджърите са представителна извадка на обществото ни.
В Турция имат и минуси , разбира се ,като например,че не се държи на изучаването на различни езици,като английски например, защото политиката им е такава,че да, много учат, излизат образовани и умни кадри , но....за тях си хаха, много-много да не излизат извън Турция... всичко сами си произвеждат, по магазините има главно турска стока, не са в ЕС , следователно, няма такива проекти , нооо това както е минус, може да бъде и плюс.Проблемът в Турция е, взаимоотношенията с другите държави, например,че лирата е много паднала,1 лв. е около 19 турски лири и т.н , а стоките там нямат разлика като цена (за дрехи и хранителни стоки най-вече) общо взето, каквото е тук,такова е и там.Но ако работиш и си живееш там, нямаш проблем...

За човешките права - аз лично не видях голяма разлика, както половината жени са забулени с бурка,  така другата половина са по-разголени и от тук (предвид лятото,че е 50 градуса хахахах) така че всичко е до личен избор, колко е религиозно семейството и колко са ограничени или неограничени личните разбирания за света.

# 21
Явно си контролиращ тип и сега, когато е далеч от погледа ти, откачаш точно защото не можеш да го командваш. О, ужас, момчето заспива от умора преди ти да си му разрешила...

Всъщност,донякъде си права,контролиращ тип съм и не съм лесен характер изобщо хаха
Не до крайност,разбира се и вече далеч не се опитвам да съм толкова обсебваща и т.н , но лидерското си го имам,
като един типичен представител на зодия и асцендент Козирог, а мъжлето е Телец и двамата сме рогати добитъци хахахах ноо като цяло за тези 9г и това го е имало, но вече не смятам, че е така,защото осъзнавам, че той като мъж също трябва да бъде оставен да води и взима решения. Знам, че не му е лесно и на него и се опитвам да проявя разбиране

# 22
  • Melmak
Ти хубаво си ходила и си видяла едно, но там често има едно “лицемерие”, което показват в началото или като си гостенин, съсед или познат. Особено гостоприемни могат да бъдат, умеят да се показват като добри домакини и те карат да се чувстваш добре. Обаче какво се случва после ако вече си част от семейството е друга работа. И не че няма българки женени за турци, има. Но това е абсолютно различен манталитет и религия от  европейските и не можеш нито да го промениш, нито да го отречеш.

# 23
  • Out of the Mix
Проклети и темерутковци сте. С телешки изпълнения трудна работа.

Рогати едно друго не се водят, като стадо сте, а истинския лидер пък не искате да го слушате и следвате. Animal Lion
Само с Овенчета Animal Sheepсе разбирам.

Извън шегата, в едни отношения не става дума за следване, налагане и водене.
А взимане на аргументирани решения, с последващи действия в името на добруването на двойката.
Няма значение кой предложил по-доброто, важното да има чуваемост.
Но има и инертни хора, на които им е по-лесно друг да движи нещата и да е мотивиращата, дейната единица.
Но в такъв случай мрънкане и налагане не трябва да има, а партньорство и следване.

# 24
По улиците,когато вървиш, се усеща едно спокойствие и нямаш чувството,че ще те нападнат да те пребият или ограбят, защото имат закони и те се спазват и хората внимават.
Личните ти усещания не са фактор. Погледни статистиките, Турция е по-нагоре, в сравнение с България, по престъпност и убийства на жени. Това разбира се няма значение за отношенията ти с конкретния човек, коментарът ми е за положението като цяло.

По темата, не видях отговор на въпросите, които зададох:
...знам, че работи и му е трудно да се справя сам с домакинските задължения, да мисли за храна, имаме и животни там,за които се грижи...
Той ли ти каза, че това го уморява или е твое предположение?
Когато живееше при него, пак ли заспиваше така?

# 25
са глупости хахахах
а той в Европа хахаха

(предвид лятото,че е 50 градуса хахахах)

не съм лесен характер изобщо хаха
и двамата сме рогати добитъци хахахах

Голям смях, чак на истерия избиват нещата Smile

За какво е темата?

# 26
Много хахаха, хахаха, хахаха, много нещо.
Педагогика и психология, викаш?
Добре си се ориентирала да ги практикуваш в Турция или Германия.

# 27
  • София
Минала е покрай педагогика и психология.

# 28
Вижда се, че ти е весело и изглежда не си толкова  объркана, по-скоро темата ти е да се похвалиш. 😉

Ами чак весело....не бих казала, нямам и за какво да се ,,хваля'' смятам,че това са неща от живота,просто всеки човек върви по различен път и историята и проблемите,следователно, са различни..

В Турция какво повече ми харесва-  предвид,че там не живеем в туристически град,но морски, успях да видя хората такива-каквито са, без излишните преструвки пред туристите и т.н
Харесва ми,че благодарение на религията като цяло и управлението, хората все още имат граници и някакво уважение един към друг,  по-смирени са, лично към мен всички се държаха уважително и ме приеха топло, не съм видяла нищо лошо от никого. Както са топли като гостоприемство и отношение,в същия момент знаят докъде им е границата и никой не се бърка в личните отношения на другите,чрез непожелани съвети,мнения и т.н да ни се месят във връзката, в ежедневието и т.н
Цигарите и алкохола са много скъпи, забранено е да пият по улиците, ако ги хванат - глоба.Няма тън-мън, което  е много хубаво и аз като човек , който не пие  и не пуши, за мен това бе добре дошло хахаха
Ако имам деца един ден, бих предпочела да живеят в такава среда, но да са научени на елементарно уважение и дисциплина, вместо тук, страната на възможностите- където всеки си прави каквото пожелае и последствия няма, тийнейджърите са представителна извадка на обществото ни.
В Турция имат и минуси , разбира се ,като например,че не се държи на изучаването на различни езици,като английски например, защото политиката им е такава,че да, много учат, излизат образовани и умни кадри , но....за тях си хаха, много-много да не излизат извън Турция ... всичко сами си произвеждат, по магазините има главно турска стока, не са в ЕС , следователно, няма такива проекти , нооо това както е минус, може да бъде и плюс.Проблемът в Турция е, взаимоотношенията с другите държави, например,че лирата е много паднала,1 лв. е около 19 турски лири и т.н , а стоките там нямат разлика като цена (за дрехи и хранителни стоки най-вече) общо взето, каквото е тук,такова е и там.Но ако работиш и си живееш там, нямаш проблем...

За човешките права - аз лично не видях голяма разлика, както половината жени са забулени с бурка,  така другата половина са по-разголени и от тук (предвид лятото,че е 50 градуса хахахах) така че всичко е до личен избор, колко е религиозно семейството и колко са ограничени или неограничени личните разбирания за света.
[/quote]

Благодаря ти за изчерпателния отговор.
Приемам на доверие, че си завършила педагогика и психология.
Да поразсъждаваме над болднатото, за да тестваш сама себе си дали си харчила добре парите на родителите си за следване. 🙂

1. Религията е различна от твоята, предполагам ти си християнка, а той мюсюлманин. Няма как да стане иначе, освен ти да приемеш неговата религия и дечурлигата ви и те.

2. Смирението им се дължи и на религията, и на подтискането на човешките права в политически аспект, особено над жените и децата. И според същата тази религия, жените стоят по-долу като индивиди от мъжете, затова и са им подчинени.

3. Жените, които носят бурка, едва ли е по тяхно желание. Няма човек, който при климат 50 °да умира от кеф да се забули.
Аз където живея има много, ама много малко жени с бурка, най-вече арабки.Тъжно е да ги гледа човек лятото при 36° - мъжът по потник, бермуда и джапанки, а жената с бурка и увита с дрехи от брадичката до обувките..
Ти психологически това как го намираш? Този мъж не разбира ли, че тялото си има свои закони на телесна температура и религията там не трябва да навлиза..
Не е личен избор, както ти мислиш, а подчинение.

4. Да не излизат много много от Турция казваш, не учат добре езици, а и другото. Това според теб не е ли ограничаване на правата на човек?

5. Морски град споменаваш, че е, но не и туристически. Това е голям червен флаг. Аз също живея в морски град. Морето винаги е и път към другите - и туризъм, и търговия, и удоволствия. Ако там го няма, където живее този мъж, значи е затворена система. Затвор, според мен.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 13:59 от Valerie R

# 29
Не е невъзможно това съжителство, тази връзка и всичко казано от авторката дотук. Има си и много модерни турци. В случая може и да не е точно така но не мисля че има голямо значение.
За мен в такава връзка има друго по-важно - ако може, докато не се ориентират напълно в нещата, двамата да не живеят нито в България, нито в Турция, а да са в някоя трета, неутрална към другите страна, и не много близко до родата. Иначе могат да се  получават зависимости, изкривявания.
Вече със по-големи деца, утвърдени взаимоотношения и самостоятелност, могат да решават всичко в по нататъшния им живот.

Общи условия

Активация на акаунт