Временно живеем в различни държави, моля за съвет

• 4 141
  • 51
  •   1
Отговори
Здравейте!
Имам приятел, вече и годеник , от Турция.
Живях при него известно време, когато сме заедно,нещата се получават,имаме доста дълга история и бих казала,че добре се познаваме, преживели сме доста неща -  и добри, и лоши,заедно.
Живеейки заедно,се напаснахме -с характерите си и навиците си, комуникираме на английски език, аз започнах да уча турски език и така...
дотук всичко точно, но се наложи да се върна в България за няколко месеца и откакто си дойдох, връзката ни някак си хич я няма. Познавам го, знам, че работи и му е трудно да се справя сам с домакинските задължения, да мисли за храна, имаме и животни там,за които се грижи и че като цяло прави нещата бавно, но грижовно...
и някак си измежду всички задължения , аз оставам на заден план... чуваме се понякога,има дни , в които си пишем по няколко реда и това е... той заспива рано, понякога както си говорим по фейсбук,заспива на камерата ;д
Знам, че не ми изневерява и някакви такива неща , знам, че е много лоялен, просто му идва в повече с тези неща
и се чувствам виновно затова, че на мен не ми стига, искам и имам нужда от  повече внимание, да си говорим за нас,за нещата,които ни предстоят, защото дори се сгодихме, по дяволите, някак си си представях,че ще бъдем по-развълнувани, че ще коментираме това и т.н, но това някак си просто не се случва ... казвам му за тези неща,
той се извинява, казва, че ще опита да ми пише повече и да се чуваме повече, но това трае два дни примерно и после пак всичко си е същото... а знам, че когато бяхме заедно нямахме тези проблеми,защото се виждахме и знаехме във всеки момент кой-какво прави, но сега , когато не сме , тази връзка се губи, чак започват да ме връхлитат мисли на апатия и отчаяние, дали наистина той е ТОЙ или аз съм луда и преигравам и се чудя какво да измисля,че да ми е тъпо .... не знам, кажете ми , вие какво мислите по въпроса..

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 21:26 от Не се сърди, човече

# 1
Знам, че младостта е наивна.. 🙂
Хубав период, но ако нямаш опит в живота, може да се поопариш.

Животните ги остави, гледай първо себе си.

Не се ли сгодихте много набързо?
Моят дядо на 97 год не заспиваше толкова рано.

Познаваш ли страната? (Освен човека).
Учиш турски, но трябва да видиш и как живеят там, изнася ли ти, обичаите, религията, положението на жената...

Аз не бих рискувала.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 21:27 от Не се сърди, човече

# 2
Ами първо,да , на 30 години съм  и бих казала , с доста житейски опит за тези си години
2. С човекът се познаваме от 2016г. , което си е доста време
3.Животните са от огромно значение в живота за мен,така че се радвам,че ги обича и полага грижи
4. Живяхме в Турция заедно, самостоятелно, познавам семейството му,което ме харесва и те не са религиозни изобщо, не ни се месят по никакъв начин, винаги сами сме избирали как да живеем...лично на мен, там повече ми харесва от България, но вероятно ще се върнем да живеем тук,защото той иска да запише магистратура в България...

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 21:27 от Не се сърди, човече

# 3
  • Melmak
А той учи ли български?

Като цяло връзка с турчин чуя ли и си представям лоши сценарии.

# 4
  • Далечният изток
Явно си контролиращ тип и сега, когато е далеч от погледа ти, откачаш точно защото не можеш да го командваш. О, ужас, момчето заспива от умора преди ти да си му разрешила...

# 5
Бе не е добре да е такава заспа.
Явно си е по-инертен типаж.

# 6
Дори от твоя страна звучи като история за двама приятели. Има ли романтика във връзката ви? Ти чувстваш ли се обичана изобщо?

И аз имах период в отношенията си, когато се наложи да живеем в различни държави за няколко месеца. Това е много вредно за връзката. При нас проблемът се реши с намаляване на километрите, но във вашия случай..

# 7
  • София
Това са обичайни проблеми при връзки от разстояние. Всеки се върти в неговото ежедневие, има умора, особено ако се е увеличило натоварването покрай отсъствието на някой от двамата.

# 8
Типична дълга връзка, че и от разстояние. Не можеш да очакваш да подскача от възторг всеки ден и да ти пише 24/7. Заедно сте от 8 г., то всичко звучи нормално.
По отношение на живота в Турция, дори и семейството му да не е религиозно, порядките са други. То не е само семейството, ами цялата общност - като почнеш от съседи, колеги, приятели, далечни лели и братовчедки, ала-бала.
Една от най-близките ми приятелки е омъжена за турчин, от години живее в Истанбул, вече говори чудесно езика, възприела техните порядки, приела е религията. Бях ѝ на гости 2 пъти миналата година, живях с тях, че имах ходения по болници и лекари и въпреки че съм била в Турция над 20 пъти, за първи път видях как реално живеят.
Съжалявам, но за една модерна жена там все още са на светлинни години от нас. Дори и в Истанбул. Просто това е един патриархален строй и това си е. Аз лично не бих могла да си представя живот там.
Тъй че това, че гаджето ти заспива в 21 ч. вечерта е най-малкия ти проблем. Замислили се наистина за живота ви в бъдеще. Ако наистина ще живеете тук, той ще трябва да вложи доста, да почне той да учи български и т.н.

# 9
  • София
Нали днес беше пуснала тема за сватба в Турция?

# 10
Освен ако не работи по 14 часа, чак да заспива пред камерата мъж на 30 не е точно нормално. След толкова години връзка може просто да ѝ каже, че иска и да поиграе малко преди да легне, или каквото там прави.

# 11
Той явно мисли много перспективно за себе си - образование в България и женитба с теб - става ЕС гражданин. За разлика от турските университети, които не се признават в Европа, неговият, ако пожелае, може да има някаква приравнителна стойност в Европа.

Кажи сега ти (ако искаш) каква професия имаш, образование, умения, независима ли си финансово? Ако да, добре.

Иначе животните да обичаш е едно, да ги отглеждаш - малко по-различно, да не е отвъд очакванията ти за бъдещето.

ПС. 30 години е възраст на улегнала жена, която сама взема решения. Ако се колебаеш, не бързай със сватбата. Дай си малко време, 1 година примерно. Да си сигурна, че изборът е правилен.
Късмет ти желая и много здраве! 💐

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 00:09 от Valerie R

# 12
...знам, че работи и му е трудно да се справя сам с домакинските задължения, да мисли за храна, имаме и животни там,за които се грижи...
Той ли ти каза, че това го уморява или е твое предположение?
Когато живееше при него, пак ли заспиваше така?

# 13
тази връзка се губи, чак започват да ме връхлитат мисли на апатия и отчаяние, дали наистина той е ТОЙ или аз съм луда и преигравам и се чудя какво да измисля,че да ми е тъпо ..
Преиграшава, според мене.
Но ако толкова много ти липсва, мисли в посока да се съберете по-бързо.
Аз съм такава - без мъжа и детето не мога да живея, затова така си организирах живота, че да се разделяме за кратко. Отказвала съм се от възможности, но не ми е тежало. Просто знаех какво искам.

# 14
Той човека ако има желание ще се видите на камера. Тежали му домакинските задължения - докато си домакинства, като се прибира от работа, докато върши нещо може да пусне камера. Явно желание няма.
 Според мен си няма друга, а драпа за ЕС паспорт.За какво да си дава зор в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт