Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 426
  • 768
  •   1
Отговори
# 315
Момичета имате ли мнение за омнибиотик панда? Педиатърката днес ни го изписа и каза, че могат да се усилят коликите. Дадохме му половин доза, така ни предписа за по-лесно изхождане, но сега вечерта не спря да плаче,не иска да яде, свива се… дали може да е от пандата ?

# 316
При моята дъщеря се получаваше разстройство винаги след прием на омнибиотик, но тя беше на 1-2г.
Вкъщи всички сме болни и е някакъв ужас под небето… днес цял ден съм била с 37.6 и направо толкова зле ми беше. Личната нищо не каза, само сок от грозде, селъри, моркови, а за бебето пък съвсем нищо. То е и толкова малко, дано не го заразим. Имам и мускулни болки в цялото тяло и ми прилича на ковид. Мъжа ми пък вдигна до 39, като с нищо не я свали, само течен аналгин му помогна.
Доста съм се притеснила, ходя с маска и кърмя уж да предам някакви антитела, но дали ще се случи не знам.

# 317
При моята дъщеря се получаваше разстройство винаги след прием на омнибиотик, но тя беше на 1-2г.
Вкъщи всички сме болни и е някакъв ужас под небето… днес цял ден съм била с 37.6 и направо толкова зле ми беше. Личната нищо не каза, само сок от грозде, селъри, моркови, а за бебето пък съвсем нищо. То е и толкова малко, дано не го заразим. Имам и мускулни болки в цялото тяло и ми прилича на ковид. Мъжа ми пък вдигна до 39, като с нищо не я свали, само течен аналгин му помогна.
Доста съм се притеснила, ходя с маска и кърмя уж да предам някакви антитела, но дали ще се случи не знам.

Стискам палци да се размине бързо!

# 318
Ние сме с Омнибиотик панда аз го приемах от 8-ми месец, тя откакто се е родила. Много странно предположение, като да се усилят коликите от него. Моят АГ ми го препоръча, при първия разговор с нашия педиатър беше първото нещо, което предложи, а ние вече го пиехме. Онази вечер като ходихме посреднощ на преглед по спешност, педиатърката беше първото нещо, което предложи. При нас няма такива реакции, даже е много спокойна, като остана на него без капките за колики. Може би са си по-силни колики, едва ли е от него.
Момичета имате ли мнение за омнибиотик панда? Педиатърката днес ни го изписа и каза, че могат да се усилят коликите. Дадохме му половин доза, така ни предписа за по-лесно изхождане, но сега вечерта не спря да плаче,не иска да яде, свива се… дали може да е от пандата ?

# 319
Момичета, аз да кажа, че съм много доволна за колики комбинация вечер Лефакс, през деня Санколик. Давам и чайчета с Копър на Блевит.
Май открихме с консултанта на какво се дължи будуванято и шзнервянято в периода между 21 и 00 часа. Не си взима през деня достатъчно будуване, общо взето и прави повече дремки. Сега ще се стремим да сме 7:7 часа и ще видим. Май минаваме и скок в растежа. Вие минахтя ли? На някоя от вас бебенцето започна ли да се усмихва умишлено и да протяга ръчички към играчките?

# 320
KPP, чая Щастливо коремче/Digest на Blevit ли даваш? Ако да, по колко мл пие бебето ти и наведнъж ли ги пие, или примерно един чай на части през целия ден?
Аз взех този чай, на инструкциите пише, че за новородено дозата е една кафена лъжичка, разтворена в 50 мл вода, но ми се струва много да изпие такова количество наведнъж. Отделно консултирах с педиатърката и консултантка в специализирана аптека за бебета и двете ми казаха да не го давам, че бил за по-големи бебета, не за новородени (макар че на чая пише, че е ок и за тях).

П.С. моето бебе също има будуване в този интервал, успява обикновено да заспи чак към 11 и нещо вечерта. При него определено обаче е от колики и рефлукс.

# 321
  • Варна
И аз давам чай от копър, но го вземам от ДМ. Правя 50 на 50 чай и вода. Давам му по няколко глътки на ден.

# 322
Ние сме на 1 месец вече.През деня все още спи по 2-3 часа и вечерта едвам я приспивам ,особено на нощните хранения,но е на моменти.Една вечер заспива веднага,другата повече се криви.Иначе си има неволни усмивки,много сладки докато спи ,или след нахранване.Вчера като я нахраних единия път така сладко започна да се смее,беше будна тогава.
За търсенето на играчките има един дрънчащ мечо,който се опитва да хване или когато започна да и дрънкам с него ,веднага го фиксира с поглед.Хватателния и рефлекс е доста добре развит.

# 323
Мале, вие сте по месец и половина заедно, ние още не сме го прибрали от неонатологията... Тази седмица го прибираме, вече ще е на две седмици.

Споделете дали и какво да купя предварително за колики и газове за вкъщи, или да изчакам да го дадат и да видим как ще е.

# 324
Мале, вие сте по месец и половина заедно, ние още не сме го прибрали от неонатологията... Тази седмица го прибираме, вече ще е на две седмици.

Споделете дали и какво да купя предварително за колики и газове за вкъщи, или да изчакам да го дадат и да видим как ще е.

За колики давам еспумизан,който е и за газове и биогайа ,обаче няма голям ефект от тях.Днес чакам доставката на Лефакс-а и дано по-добре и се отрази.Обмислям да сменя пробиотика с друг,но ще видим.

# 325
Здравейте, мами. Аз съм от мартенската тема, но нашия господин се роди февруари Simple Smile и ще се присъединя към вас. Накратко за него- роден в 38г.с., секцио, 3 100, 50см. На смесено хранене е. Не съм се цедяла за да видя колко кърма имам. Додавам 30мл ам след хранене и то не всеки път. Педиатърката каза, ако не търси храна след кърмене да не давам ам. 
Коликите го почнаха още на 4тия ден. Не знаех, че може тооолкова рано да започнат.

# 326
Някъде четох нещо за скок в растежа към 10тия ден. При вас имаше ли нещо подобно? След като се нахрани, през нощта се буди пак на няколко пъти да суче, но бързо заспива и почти нищо не изяжда. Отделно в креватчето мрънка, а като я сложих на възглавницата до мен в кревата си спа непробудно… 😀
Започвам да си мисля, че не харесва креватчето, но пък става само през нощта, през деня си спи там.

# 327
Някъде четох нещо за скок в растежа към 10тия ден. При вас имаше ли нещо подобно? След като се нахрани, през нощта се буди пак на няколко пъти да суче, но бързо заспива и почти нищо не изяжда. Отделно в креватчето мрънка, а като я сложих на възглавницата до мен в кревата си спа непробудно… 😀
Започвам да си мисля, че не харесва креватчето, но пък става само през нощта, през деня си спи там.
За 10 ден не съм забелязала тогава,но сега ми се струва доста пораснала и издължена.В петък сме на педиатър,ще видим колко е наддала,защото постоянно е гладна.Вече 90 мл започнаха да не и стигат.

# 328

Аз не давам нищо за колики и личното ми мнение е, че на толкова малки деца не е хубаво да си правим експерименти с ен на броя добавки превантивно.  Моето дете реално няма колики, така че си е и до късмет . Ако давах капки може би щях да ви ги хваля, но ето, че моето няма без да пие нищо освен мляко (кърма).

Ако вече има супер тежки колики -да и то след консултация с педиатър, защото те познават ефектите на разните капки и прахчета и не биха посъветвали да се дават няколко вида със запичащ ефект (например).

# 329
Добре дошли на новите мами.
Ще започна с това, че нашата шушка се усмихва още от 2,3 седмица  и вече е на 1м и 20д, в моментите, които е будна/вече са доста/ много се забавлява и се смее.
Последната седмица има някакви периоди, в които я мъчат колики, не е системно, но е предимно вечер и трудно заспиваме. Май при нас започнаха малко по-късно.
И аз, като други мами тук съм убедена, че нищо не може да ги пребори коликите, това си е период, които трябва да отмине. Лично не бих експериментирала да и давам каквото и да е било без да е предписано от лекар.

Общи условия

Активация на акаунт