Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 433
  • 768
  •   1
Отговори
# 330
Споделете дали и какво да купя предварително за колики и газове за вкъщи, или да изчакам да го дадат и да видим как ще е.
Изчакай според мен. Коликите по принцип ги водят, че започват от третата седмица. Виж първо дали ще има и, ако да, консултирай с педиатъпа предвид и това, че е в неонатология.

# 331
Добре дошли на новите мами.
Ще започна с това, че нашата шушка се усмихва още от 2,3 седмица  и вече е на 1м и 20д, в моментите, които е будна/вече са доста/ много се забавлява и се смее.
Последната седмица има някакви периоди, в които я мъчат колики, не е системно, но е предимно вечер и трудно заспиваме. Май при нас започнаха малко по-късно.
И аз, като други мами тук съм убедена, че нищо не може да ги пребори коликите, това си е период, които трябва да отмине. Лично не бих експериментирала да и давам каквото и да е било без да е предписано от лекар.

Снощи беше така при нас .Не спря да шава и да се напъва цяла вечер,спа много малко и аз покрай нея,защото Next to me кошарата е до мен.Предната вечер спа много добре,явно наистина е на периоди.

# 332
С коликите определено е на периоди, и определено са нещо, през което няма как да не се премине. Капките вероятно притъпяват донякъде и са по-скоро за успокоение на родителя. Аз давам био гая и колийф. Снощи спа чудесно, но предната вечер беше ад.. измъчи се детето и ние покрай нея.

До кога мислите, че е редно да се стерилизират шишетата? Или поне вие до кога смятате да го правите?

# 333
Ами аз в началото шишетата ги стерилизирах на всяко миене,тогава стерилизатора работеше нон стоп .Сега го пускам по веднъж на ден.

# 334
М.Steff благодаря! След употреба с какво измиваш? Аз използвам веро на бебо 0+, но все още след всяко миене стерилизирам и се чудих до кога, защото не искам да прекалявам.. все пак полека лека трябва да свиква с бактерии

# 335
М.Steff благодаря! След употреба с какво измиваш? Аз използвам веро на бебо 0+, но все още след всяко миене стерилизирам и се чудих до кога, защото не искам да прекалявам.. все пак полека лека трябва да свиква с бактерии
И аз така правя.

# 336
Аз използвам ветото на Бочко.Много ми харесва.Имам и Бебо,но още не съм го пробвала.

# 337
  • Варна
Аз стерилизирам всичко след всяка употреба. Смятам да го правя до захранването.

# 338
При нас също е така вечер с вечер не си прилича. Ние бяхме будни до 3:30, боли я коремчето, свива крачета, също така и беше гладничка, а не яде вечер принципно.
Знам, че шишетата се стерилизират до 6-ти месец, аз все още го правя всеки ден, след всяко миене,тъй като ползвам 4бр.
Добре дошли на новите мами.
Ще започна с това, че нашата шушка се усмихва още от 2,3 седмица  и вече е на 1м и 20д, в моментите, които е будна/вече са доста/ много се забавлява и се смее.
Последната седмица има някакви периоди, в които я мъчат колики, не е системно, но е предимно вечер и трудно заспиваме. Май при нас започнаха малко по-късно.
И аз, като други мами тук съм убедена, че нищо не може да ги пребори коликите, това си е период, които трябва да отмине. Лично не бих експериментирала да и давам каквото и да е било без да е предписано от лекар.

Снощи беше така при нас .Не спря да шава и да се напъва цяла вечер,спа много малко и аз покрай нея,защото Next to me кошарата е до мен.Предната вечер спа много добре,явно наистина е на периоди.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 16:19 от Mariq878

# 339
До кога мислите, че е редно да се стерилизират шишетата? Или поне вие до кога смятате да го правите?
По принцип го дават до 6 месеца. Аз лично стерилизирам след всяко миене, просто защото нямам вяра, че с верото за бебе се измиват достатъчно добре.
Инвестирах в добър стерилизатор с функция за изсушаване на Chicco и съм доволна. С 6-те бутилки, които имам, стерилизирам само по 2 пъти на ден. Със стерилизатора за микровълнова определено беше разправия, особено със сушенето на шишетата след това.

# 340
Аз правя чаят 50 мл вода и 1 кафена лъжичка чай. Давам по няколко глътки на ден. На нас педиатърът го препоръча. Ние колики май нямаме. Може би вечер леко получава, но по-скоро, когато е нервен вечер, е защото е превъзбуден и не сме уцелили правилния цикъл, в който да го приспим, отколкото колики. Мисля, че нямаме, защото уцелихме терапията - вечер Лефакс (преди всяко хранене по една помпа), през деня Санколик пак преди всяко хранене - 0.5 мл и пробиотик Биогая. Преди това давахме само Био Амика и повече пръцкаше и беше неспокоен. Днес правим 1 месец, черпя виртуално Heart
Ходихме на контролен в Токуда, дадоха вит К последната доза и направиха контролен ехаграф на фонтанела. 4 460 сме вече. Всичко е наред. Аз храня смесено, но имам чувството, че го прехранваме, защото не винаги има нужда и от мляко, но от лакомия си хапва и от него и после връща. Педиатърът каза, че не е рефлукс, а по-скоро преяждане. Ние май имахме тези дни скок в растежа, особено снощи беше нещо страшно, може би първата вечер, в която не сме спали.
Аз шишетата ги стерилизирам след всяка употреба.

И консултанта по детски сън и педиатрите в Токуда и нашата казаха, че за режим по часове и лягане в 19:30 - 20 можем да говорим вече като има две дремки само през деня, т.е. към 8 месеца. Това, обаче не означава, че сега трябва да е хаос, а трябва да се стремим да спазваме препоръките за съответната възраст - да няма през деня дремки повече от 2.5 часа (т.е. да събуждаме, при нужда), след всяка дремка да има будуване с активна и тиха част (общо до час) и да започваме приспиване още когато наблюдаваме признаци на умора от първа степен (загубата на интерес е най-показателна, стигнем ли до прозяване и дърпане на ушичките, вече сме закъснели и плачът, превъзбудата, трудното заспиване и съответно вероятно провалена вечер са ни в кърпа вързани). Имам една презентация за съня на бебетата до 4 месец, ако някой иска, мога да я изпратя по мейл. На мен доста ми помага с ориентирането и запълване на разни дупки, за да може бебчо да спи добре.

# 341
Благодаря за споделените мнения! Аз също съм с хубав стерилизатор отново на Томи Типи (тези трябва да ме вземат за рекламно лице вече🤣🤣). Той също изсушава и стерилизира, много е лесно. Също го пускам 2пъти дневно. Питам, защото нямам идея до кога е редно, не че ми тежи да го правя. Знам, че постепенно така или иначе трябва да спра, за да свиква детето.

# 342
Аз мисля да стерилизирам до захранването. После нямам смисъл, особено започне ли да лази и вече да слага разни играчки в устичката

# 343
Аз правя чаят 50 мл вода и 1 кафена лъжичка чай. Давам по няколко глътки на ден. На нас педиатърът го препоръча. Ние колики май нямаме. Може би вечер леко получава, но по-скоро, когато е нервен вечер, е защото е превъзбуден и не сме уцелили правилния цикъл, в който да го приспим, отколкото колики. Мисля, че нямаме, защото уцелихме терапията - вечер Лефакс (преди всяко хранене по една помпа), през деня Санколик пак преди всяко хранене - 0.5 мл и пробиотик Биогая. Преди това давахме само Био Амика и повече пръцкаше и беше неспокоен. Днес правим 1 месец, черпя виртуално Heart
Ходихме на контролен в Токуда, дадоха вит К последната доза и направиха контролен ехаграф на фонтанела. 4 460 сме вече. Всичко е наред. Аз храня смесено, но имам чувството, че го прехранваме, защото не винаги има нужда и от мляко, но от лакомия си хапва и от него и после връща. Педиатърът каза, че не е рефлукс, а по-скоро преяждане. Ние май имахме тези дни скок в растежа, особено снощи беше нещо страшно, може би първата вечер, в която не сме спали.
Аз шишетата ги стерилизирам след всяка употреба.

И консултанта по детски сън и педиатрите в Токуда и нашата казаха, че за режим по часове и лягане в 19:30 - 20 можем да говорим вече като има две дремки само през деня, т.е. към 8 месеца. Това, обаче не означава, че сега трябва да е хаос, а трябва да се стремим да спазваме препоръките за съответната възраст - да няма през деня дремки повече от 2.5 часа (т.е. да събуждаме, при нужда), след всяка дремка да има будуване с активна и тиха част (общо до час) и да започваме приспиване още когато наблюдаваме признаци на умора от първа степен (загубата на интерес е най-показателна, стигнем ли до прозяване и дърпане на ушичките, вече сме закъснели и плачът, превъзбудата, трудното заспиване и съответно вероятно провалена вечер са ни в кърпа вързани). Имам една презентация за съня на бебетата до 4 месец, ако някой иска, мога да я изпратя по мейл. На мен доста ми помага с ориентирането и запълване на разни дупки, за да може бебчо да спи добре.

И малката много връща млякото,не на всяко хранене,но се случва често.Бях се притеснила и мислех в петък да питам педиатърката .После четох,че е нормално в началото от преяждане да връщат по малко мляко,с времето това състояние отшумявало,докато се изгради храносмилателната система.
Честита месечинка на момчето да е живо и здраво ❤️
И ние утре ставаме на месец.

# 344
При нас понякога връщането е доста, затова се притеснявах, но не е след всяко хранене и не е след час, два след хранене (педиатърът така определи, че е ок и няма място за притеснение).
Благодарим Heart

Общи условия

Активация на акаунт