Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 457
  • 768
  •   1
Отговори
# 375
При нас две поредни нощи беше будна.Постоянно се въртеше в кошарата и плюеше биберона,аз и го слагам ,след малко пак го плюе и така цяла вечер.Едната нощ аз не можах да спя,на другата баща и.Нямаше колики,просто будуваше.Отделно,че 90 мл вече не и стигат и ставам да направя още малко мляко.Явно ще трябва да увеличим дозата утре след прегледа.Снощи за пръв път спа спокойно ,събуди се сама когато стана време за хранене и след това пак си спинка.Така и ние с ММ успяхме да поспим.Ще питам утре педиатърката за някаква схема за будуване през деня и спане,макар че като гледам няма голям ефект от тях

# 376
The black hole, честито! Вие сте герои.

Моето впечатление не е да е по-гладно бебето на кърма. За коликите съм съгласна - баткото спря да има като минахме от шише на гърда, а малкия изобщо няма.

KPP, слинг пробвала ли си? Обикновено ги успокоява да са върху мама и успяват да спят. Контактни дремки също. Знам, че не искаше да спи извън кошарата, обаче сън гушнат е по-добре от рев и недоспиване.
 Пробвай и с количка да го изведеш навън, може да го унесе.

У нас всичко с бебето е наред, но от вчера баткото е болен и ми е супер притеснено да не заразим малкия. Някой има ли опит с  болно бебе да ме успокои, че не е толкова страшно?;

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 13:33 от Alyssa

# 377
Май зависи колко кърма имаш. Аз имах малко и моето сякаш оставаше гладно, ако го сравнявам сега с АМ. Когато беше на кърма все беше буден, трудно заспиваше, дори пропускаше дремки, може би от глад не е успявал за заспи, докато сега откакто е на АМ всичко е редовно.
Аз давах и кърма от бутилка, понеже се цедих последните дни, отначало му беше малко по-трудно с биберона, понеже смукателния им рефлекс на гърда е различен от този на шише.
С кърмата хранех на поискване, беше през 2 часа.

Кърма имам като за близнаци, на количество докарахме, много играчка беше, но стана. Фризерът е пълен също, много коластра запазих. Досега е бил на HIPP, ама ще видим какво и как ще е като се прибере днес. (очаквайте утре сутринта паническо включване Grinning) Аз искам поне първите две седмици да е на шише, да видим как се храни, но и ми харесва идеята да е по-контролиран този процес, ще предлагам гърда, ама няма да настоявам.

# 378
Как увеличихте кърмата?
Аз храня на поискване, пия чая на Хип за кърмачки, отделно се и наливам с вода.

За рева...има дни, в които реве и реве, но при нас са колики. Забелязах, че когато нищо друго не помага, като го съблека и под мивката да седи под струя топла вода се успокоява.

# 379
У нас всичко с бебето е наред, но от вчера баткото е болен и ми е супер притеснено да не заразим малкия. Някой има ли опит с  болно бебе да ме успокои, че не е толкова страшно?;
Всички сме болни вкъщи, като каката не е на градина и е някакъв ужас, понеже непрекъснато иска да е при бебето. С ММ носим маски, но все пак дишаме един въздух в стаите, гледам да проветрявам често и това е.
Иначе, само я кърмя, като се надявам да минат антитела и да не се разболява. Аз един ден бях направо толкова зле, че не знам как се носих на крака, но на следващия ден вече бях по-добре, а вече пък съвсем, но още имам страх за бебето. Педиатърката каза, че нямало бебето да се зарази, но мен това не ми е успокояващо. Искахме да ни каже някое лекарство, което можем да дадем, но тя е много по природните лечения и нищо не беше казала на ММ, ама то и на бебе на вече 14дни където и да четох, май нищо не може да му се дава, та остава кърмата само да ни спаси.

# 380
Римона, ако ти си болна в кърмата минават антитела, така че хем е по-малко вероятно да се зарази, хем ако се зарази ще го изкара леко.  Ще ви стискам палци!

При нас засега само баткото е хремав, дано все пак имат някакъв вроден имунитет мъника, че явно вторите няма как и ще трябва да се бори от едномесечен.

# 381
Как увеличихте кърмата?
Аз храня на поискване, пия чая на Хип за кърмачки, отделно се и наливам с вода.
...

Детето ми е още в неонатологията, аз се цедя вкъщи. Не знам какво от всичкото помогна, но правя следните неща.

1. Спрях всички дразнения, налагам си да съм пълен дзен и непукист, все едно не ми пука за нищо. Нито една сълза не съм проляла откакто се прибрах, веднага елиминирам всичко което ме натъжава (спрях да чета новини). Докато цедя се опитвам да медитирам, колко се получава, една друга история е. Аз бях в тотален нервен срив, но след разговор с една от лекарките се поуспокоих и кърмата ми тръгна.

2. С помпата съм редовна на 3 часа, държа я над 15 минути и помагам с ръка да се доизцеди. Помпата има масажиращи функции, както и стимулация, като не се цедя по нощите ги пускам. Гледах да изцеждам на максимум няколко поредни дни.

3. Чаят на Хип и Прегнакеър макс витамини за кърмачки. Добавям още калций заради особеност в моя организъм, не защото няма във витамините, в тях си има достатъчно, както и допивам витамин Д и желязото, а и магнезия.

4. Яко вода, ако не пия вода просто започва много да ме боли главата.

Аз смятам, че помогна най-много да се успокоя максимално и якото изцеждане "до дъно". Може и да е съвпадение и просто да се е получило при мен, въпреки че майка ми е нямала кърма.

# 382
Благодаря! Това с изцеждането не го правя. Но ще започна. ЛЛ и педиатърката смятат  че нямало нужда. Но явно си има нужда.

# 383
Момичета, при вас как е положението? При нас става все по-зле, почти денонощен рев, събужда се, рев че е гладен, нахранвам го, следва пак рев. През деня спи по 30-40 мин, едня дрямка има само по-дълга към 16 часа, през останалото време е рев и опит да го успокоя/приспя. И така денонощно...
Вече ми идва да се хвърля отнякъде съвсем сериозно...

Тъпите консултанти само си говорят за заучените фрази. Свръхвъзбуда било, да го пазя да не се превъзбужда, не можел да си съединява циклите на сън, да съм му помагала, какъв сън, той не спи Grin

Направо не знам как ще я карам занапред така, няма да издържа определено. Няма му нищо, не е болен, не са и колики. Сама съм по цял ден, мъжът ми като се прибере вечер, вече не може да го успокоява, евентуално само в мен се успокоява. Мисля си за детегледачка да идва два дни в седмицата, например, за да не откача, обаче не знам откъде да търся, дали имате препоръки за такава или идея откъде да намеря? Просто не знам къде бъркам и защо така става...
Пробвахте ли с бял шум? Повиване?
И ние имахме един такъв период и това ни помогна доста. Даже миналата седмица имаше една вечер, скъса се да плаче, накрая го повихме, пуснахме бял шум ( пускам му на телевизора ), защото се чува по силно, успокои се и заспа.
Дали е възможно да остава гладен и заради това да плаче?

# 384
Не съм повивала, мисля да пробвам, но той вечерта между 00 и 06 часа има прозорец да спи. През деня също има една дълга дрямка и през останалото време е опити за успокояване/приспиване, които са неуспешни и преминават в рев. Заспива за 30 мин, събуди се и пак рев. Почти няма прозорец да будува и нещо да си гледа и да е в добро настроение. Аз нямам време да си измия зъбите дори, не пък да ям или да правя нещо друго. Станала съм вейка, вече съм 3 кг под тези, които забременях, защото не ям, не знам как имам още кърма Grin
Пробвала съм всичко - носене, бял шум, всичко, всичко. Не остава гладен, даже преяжда и после връща, защото давам кърма и после шише. Напоследък иска да яде през 2 часа, няма и толкова независимо дали е ял от шише. Преди с шишета държеше по 3 часа. Направо, не знам какво става, чувствам се като пълен провал като майка...

# 385
  • Варна
KPP период е. И моя имаше такова дни, не ме оставяше за секунда. Тъкмо заспи и след 30 Мин буден с рев….
The_black_hole похвално, че си събрала толкова материал. Благодаря за насоките. Ще се справиш.

Моята кърма също намаля…. Пия чайове, вода, боза… сега жито ми казаха да видим.
Моето момче си вдигна дозата от 60 на 75 мл. пак е малко, но прогрес. Започна да ака и всеки ден. Спи добре денем и нощем регулярно.
Гледам да спя поне веднъж дневно с него, че нощем аз го “обслужвам”.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 12:43 от Daisy_D

# 386
Наистина е възможно да е някакъв период КРР,не се отчайвай,защото това не те прави лоша майка.Тези два дни и аз бях доста нервна,защото малката не спеше и само шаваше.Даже се шегувах с ММ ,че напускам и вече е голяма и да се оправя сама 😃.
На мен спането през деня ми е голям проблем.Не обичам да спя следобед,обаче май ще трябва да променя това,защото иначе до 9 вечерта едва си държа очите отворени.Нямам търпение да я изкъпем и да си легна след това.
До вчера малката си акаше по един път на ден,обаче като почнахме Лефакса още не е ходила и само се напъва.Дали от него е този запек? Иначе пък и действа добре на коликите,от вчера е доста спокойна.

# 387
The_Black_Hole Възхищавам се на силата ти. Стискам палци днес да се приберете вкъщи.
КРР Ние също имаме такива периоди, почти на 2 месеца е. При нас май е малко повече колики и малко повече инат. Нашето бебе също така плаче от глад понякога се дере и за 10мл, но докато не и дам не се успокоява. Може да пропусне хранене, а също така може да плаче и на 1ч и половина и на два, че е гладна. Пробвай да го повиеш, така че да не мърда и го гушни настрани с коремче към теб, главичката на ръката на нивото на сърцето ти, леко клати, друсай, шъткай, бебка така най-много се успокоява. Ако си шофьор или като се прибере мъжа ти качвате в колата и обикаляте, това е безотказно.

# 388
KPP, правиш всичко правилно, това е период. И нашият беше няколко дни така - почти не спеше през деня, което му вдигаше кортизола и съответно буше трудно да заспи през нощта или се будеше съвсем бързо след заспиване. Има си и газове, и колики, и рефлукс. Вечер успява да заспи чак към 12.
Отделно, че бебетата към 4та седмица имат скок в растежа - ядат повече и по-често и плачат повече. Всичко е в реда на нещата.
Аз на твое място наистина бих викнала някой да помага за по 2 часа на ден, в които ти да можеш да дремнеш.

Взех пимпата на Медела и изненада изненада - и с нея изцеждам по 10-15 мл от двете гърди Grinning Добре поне, че я взех втора ръка, че иначе щях тотално да се ядосам. Но пък иначе е супер лесна за сглобяване и миене, та ще си я ползвам, дори и за малко. Сега съм поръчала една добавка уж за увеличаване на кърмата - ще видим дали ще прави нещо. Иначе съветите на консултантката по кърмене бяха супер, обаче твърде неприложими за нормален човек, а не супер мама - с една ръка държиш бебето и му даваш гърда + мляко от шише със сонда, като в същото време си с помпата на другата гърда, за да стимулираш продукция. И това на поискване, особено пък важно през нощта, за да се секретира пролактин.

Момичета, вие правите ли tummy time на бебетата? Ние още не сме пробвали, но мисля скоро да започнем, защото ще стане на месец.

# 389
KPP, правиш всичко правилно, това е период. И нашият беше няколко дни така - почти не спеше през деня, което му вдигаше кортизола и съответно буше трудно да заспи през нощта или се будеше съвсем бързо след заспиване. Има си и газове, и колики, и рефлукс. Вечер успява да заспи чак към 12.
Отделно, че бебетата към 4та седмица имат скок в растежа - ядат повече и по-често и плачат повече. Всичко е в реда на нещата.
Аз на твое място наистина бих викнала някой да помага за по 2 часа на ден, в които ти да можеш да дремнеш.

Взех пимпата на Медела и изненада изненада - и с нея изцеждам по 10-15 мл от двете гърди Grinning Добре поне, че я взех втора ръка, че иначе щях тотално да се ядосам. Но пък иначе е супер лесна за сглобяване и миене, та ще си я ползвам, дори и за малко.

Момичета, вие правите ли tummy time на бебетата? Ние още не сме пробвали, но мисля скоро да започнем, защото ще стане на месец.

Още не съм пробвала да я слагам по корем.Педиатърката беше казала,че като стане на месец ,тогава може.Чакам тази седмица да ни подарят активна гимнастика и мисля тогава да я пробваме.Имаме и сензорни черно-бели карти,които гледа с голям интерес.
Значи тези два дни малката е имала скок в растежа,защото постоянно плачеше,не спеше и беше гладна.

Общи условия

Активация на акаунт