Взех тази:
Разхождам се като покемон вкъщи... или някое извратено аниме, че на обем гърдите ми станаха като за хенатй. Мъжът ми е доволен 
Аз си изливам топла в контейнерчето където складирам, не смесвам замразена и прясна. Не складирам прясна повече от 12 часа. Днес в бутилката му смесих АМ с кърма (за разтварянето на АМ долях нужното количество вода, пример - 90 мл кърма + 30мл бебелан вода и една лъжичка адаптирано). Добре е, нищо не го боли. Не давам първо кърмата, защото ще се наблъска с нея и няма да остави място за адаптираното, ще върне ресто. А да ги деля, нали ще отидат в едно стомахче? Като яде 60мл на 60 мл кърма/АМ пропуска следващото папане, май му е много АМ. Сега е въпрос да догодим режима.
Що пари дадох за помпи и сутиен за уж хендс фрий, пък то никой няма. Но съм се заинатила и не спирам. Казвам си, дори да е малко, все пак да приема някаква кърма заради антителата. Тъпото е, че покрай всечко друго ми стига времето макс по 2 пъти на ден да цедя. А от гърда бебето се ядосва и се дърпа след точно 2 минути сукане - явно не му харесва, че почти нищо няма и си иска шишето с АМ.
Определихме правилните протектори и вече проблем с първоначалното засукване нямаше. По нейно предложение правим тренировки със сонда за проблема с изкукването на кърмата. Днес бяхме на остеопат, който приложи терапия и показа определени масажи, които да правим преди хранене, за да се омекоти и издърпа долната челюст. Отделно пия капки извлек Лактогон, които ми стимулират кърмата. Цедя по 5-6 пъти на денонощие след кърмене по схема 10-7-3 минути.
но да, ако имате проблеми, но искате да кърмите, търсете помощ, независимо дали платена или не. Има прекрасни организации с голяма мрежа от доброволци, които могат да ударят по едно рамо.
Обаче така станаха нещата, без изобщо да планирам и мисля , просто се случиха и честно казано, оставих се по течението. Явно няма да избягам от себе си и пак ще нося 100 дини под 1 митница, но пък това ме държи жива. А и имам толкова енергия и заряд, да преместя сама цяла планина
Разбира се, минават ми мисли каква майка съм, като не мога да съм само с бебето, но в крайна сметка това съм аз и бебето ми затова ме е избрало за негова майка. Ще му показвам шарен и шантав свят и това е 
После август вече ще си правим дълго море пак, а за септември вече взех билети за Рим (там ще хвърлим и пъпа на бебчо). Отделно планираме и почти всеки уикенд да сме нанякъде - планина, около София и т.н., общо взето - влизаме си в начина на живот, преди бременността ми, че миналата година не ни огря с контракциите. Някой беше писал за паспорт и чужбина за НГ - добра идея ми даваш 
Планирам разходки в парка, кафета с приятелки и така. Въобще, започваме и нямам търпение да се стопля и да идват пролетта и лятото.
Определихме правилните протектори и вече проблем с първоначалното засукване нямаше. По нейно предложение правим тренировки със сонда за проблема с изкукването на кърмата. Днес бяхме на остеопат, който приложи терапия и показа определени масажи, които да правим преди хранене, за да се омекоти и издърпа долната челюст. Отделно пия капки извлек Лактогон, които ми стимулират кърмата. Цедя по 5-6 пъти на денонощие след кърмене по схема 10-7-3 минути.
но да, ако имате проблеми, но искате да кърмите, търсете помощ, независимо дали платена или не. Има прекрасни организации с голяма мрежа от доброволци, които могат да ударят по едно рамо.