Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 898
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Аз също храня с кърма на 3 часа с пауза от 5-6 часа през нощта, малката отказва да яде на по-малки интервали. Изяжда си по 100-110 мл на хранене (от гърда и добавка изцедена) и си е спокойна и през деня, и през нощта. Наддава прекрасно. Така че не разбирам кое точно е абсурдното Grinning

120 мл са доста за толкова малко бебе. Нашият е голям лакомник и е в момента на 110, а е на почти 40 дни.

За бебе на кърма 3 часа са много, не знам защо педиатрите държат на тези 3 часа. И в болницата и нашата педиатърка обясняват за 3 часа. 3 часа, ако е на смесено или само на АМ, ок, но за кърма абсурд. Бебето плаче, защото е гладно. Сами сте видели, че като се е нахранило е било доволно. Ако нямаш достатъчно храна, започвай смесено хранене, без да слушаш тъпи съвети за ексклузивно кърмене или да се чувстваш гузна. Най-мажното нещо е бебчо да е нахранен и да наддава. А на смесено хранене си взима кърма. Единствено, гледай да не даваш по-рано от два часа, защото това предизвиква колики и газове. Обаче, за да издържи толкова време, гледай да си изяжда нужните мл мляко за хранене, защото ако не ги - ще търси по-рано. Аз, за да съм сигурна, винаги правя шише със 70 мл. Първо давам от двете гърди, изсмуква ги и после давам шише. Понякога изобщо не иска да пие от него, друг път пие 10-30 мл, друг път го изяжда цялото. Вече зависи в гърдите колко е имало. Но така съм сигурна, че се е нахранил и ще издържи поне 2 часа и ще спи/будува спокойно.
От гърда давам извънредно единствено, ако има много силни колики и пищи или е много превъзбуден и не може да се успокои от нищо. Но той смъква около 3 мин и после заспива, така че дори не е хранене това.

И на нас ортопед каза ергономична раница, че може. На нашата пише, че е от 0 месеца. Обаче така или иначе ще ходим  скоро за ваксина и ще я взема да питам педиатъра.

Аз я храня само с кърма на 3 часа долу горе и то не, защото така съм решила, а тя така си го търси. Понякога стават и повече от 3 часа.

# 541
Когато се храни само от гърда, е трудно да се разбере колко е изяло бебето. В повечето случаи не си изяжда цялата дажба, а доста по-малко, затова няма как да издържи 3 часа до следващото хранене. Затова и повечето бебета, които са само на гърда, търсят и през 30 мин и през час и т.н. При теб случаят е друг, защото дохранваш с бутилка и знаеш бебето колко приема на хранене. Когато бебето си приеме дажбата за възрастта, да ще издържи 3 часа, дори и повече.

# 542
Ами тя The Black Hole изцяло на бутилка дава кърмата и точно това й е въпросът. Grinning

Но пак, това е ирелевантно, защото отново не е вярно. Ако детето засуква правилно и няма проблем с количеството кърма и нейното изсмукване, много бебета са се хранили и си се хранят преспокойно на режим на три часа, когато не се хранят на поискване.

Когато се храни само от гърда, е трудно да се разбере колко е изяло бебето. В повечето случаи не си изяжда цялата дажба, а доста по-малко, затова няма как да издържи 3 часа до следващото хранене. Затова и повечето бебета, които са само на гърда, търсят и през 30 мин и през час и т.н. При теб случаят е друг, защото дохранваш с бутилка и знаеш бебето колко приема на хранене. Когато бебето си приеме дажбата за възрастта, да ще издържи 3 часа, дори и повече.

# 543
Обмисляте ли вече лятната почивка и изобщо море с 5-6 месечно бебе ?
Ние имаме и кака, която ще е на 3 и половина, но ще имаме помощ и все пак ми се струва голямо приключение. С каката ни се падна да сме на морето, като беше на 8 месеца и помня, че пътя ѝ беше голям ужас. Ще видим сега как ще е с бебето. Имате ли препоръки за удобно столче, както за 0+, така и за 3+, понеже мислим да сменим това на каката, че вече ѝ е малко.

# 544
Мале, не мога да ви прочета, момичета. Не знам как имате време за книжки/сериали. Моето бебче спи по 30-40мин през деня и докато подредя в стаята, поизчистя се е събудила, на следващата дрямка пране, на най-дългата, която е 1час и 30мин имам време да ям🤣 и да сготвя евентуално или оправям сушилнята. Не знам занапред как ще е.. аз от събота започвам да работя по малко. С частния бизнес е така, но поне ще ходя 3 пъти в седмицата по няколко часа. Ще е разнообразие за мен, а и в това време ММ ще я гледа. Нека си градят връзка.
На мен ми дойде на 40тия ден точно и мисля след него да възобновим интимния живот (ако има време и за това хаха)
Обмисляме лятна почивка, може би септември. А сега се каним да и вадим паспорт, че края на годината ще сме в чужбина покрай НГ.

# 545

Не КРР, случаят е същият. Моят ще се храни от шише, а аз ще цедя и това е положението. Изяжда си над нормата. Не исках да е така, но това ще бъде, поради физически и логистични причини. И не, не мога да кърмя и не, не мога да седя с бебе час и половина на гърда на всеки два часа, нямам слугиня. Педиатърката днес на дълго ми обясни. Имам достатъчно кърма, тя си е добре, малкият няма да засуче и е ок да яде от бутилка, просто се оказва лаком, лаком като ламя. При хранене над половин час се изнервя и разбират в съседния квартал. Няма физически аз да кърмя и съм ок с това, но полезните вещества ще си ги вземе. Така мога да го оставя на таткото и да се оправят, имам възрастни хора, които гледам и рябва да мога да ги оставя над час. За лакомията ме предупредиха още от неонатологията, седя две седмици при тях все пак. Просто явно има такива бебета. Радвайте се за вашите и кърмете, но не всичко е на всяка цена.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 17:48 от The_Black_Hole

# 546
Ех вие и почивки планирате вече .С ММ много обичаме да пътешестване,особено в чужбина,но за тази година още не знам как ще се случат нещата.Лятото малката вече трябва да е на 6-7 месеца,та ако изобщо ходим някъде сигурно ще е в България.Прекалено малка е за самолет още.

В неделя стават 40 дни от раждането,значи да си чакам цикъла вече.Доста ми е напрегнат корема.Надявам се да не закъснява.

# 547
Да, то и ние за България планираме.

# 548
Какво е това свободно време?! 😂
Такова нещо вкъщи няма, в паузите от сън се чисти, готви, пере, подрежда, стерилизира, ходи на разходки. Филми, книги сериали са паузирани. Обикновено нещата, които си следим ги гледаме с няколко дена закъснение. Общо взето малкия човек е най-важен вкъщи и всичко се върти около нея. Бях си взела доста книги, мислех да запиша и един дигитален маркетинг, докато съм в майчинство, но.. не всичко се случва по план, а и вече не държа.
Ние си говорихме за почивка, но единодушно решихме тази година да пропуснем морето.Не бих си го причинила, ако трябва да ходим, не знам с бус трябва да пътуваме-колички, корита, дрехи, 4,5часа път, задръстване по магистралата с толкова малко дете, не бих. Ще трябва да се подготвим и ние с ваденето на паспорт, защото ще ни е необходим. Някой наясно ли е какво е необходимо, като документи освен акт за раждане и бебето.

# 549
И аз нямам свободно време. Когато малкия спи гледам да изчистя малко, изпера и евентуално сготвя.
А като се прибере мъжа ми се къпя.

# 550
... Някой наясно ли е какво е необходимо, като документи освен акт за раждане и бебето.

Ако не се лъжа трябваше и двамата родители и акта за раждане.

# 551
То и аз гледам да изчистя,да стерилизирам,перални,сушилни,прахосмукачки докато малката спи.Все пак успявам да намеря време за книга и рисуване и да изляза малко когато ММ се прибере от работa,иначе в къщи определено ме хващат лудите.Тъкмо преди малко си говорихме с него,че ако ходим някъде на почивка ще трябва да изнасям половината апартамент 😃

# 552
Накупила съм 1 куп книги, включително тази, която показах по-горе, и не мога да стигна да прочета повече от 2 страници на ден и то в добрите дни. Последните 2 дни излизаме на разходки и изобщо не успях да чета. Чака ме голям кош с дрехи за гладене и от няколко дни не стигам и за него. Добре поне, че бебето има много дрехи, та не е проблем това. Вероятно аз не успявам да се организирам добре, трудно функционирам и с малко сън, та карам, колкото и както мога. Общо взето половината и повече ден ми минава в хранене на бебето,  опигване, приспиване, държане на ръце, пускане на пералня и миене на бутилки Grinning Но искрено се възхищавам на хората, които успяват с всичко и са добре организирани.

The Black Hole, дали кърмиш на гърда или даваш кърма от бутилка не е от значение - важното е, че бебето си приема кърмата с нейните положителни неща. За теб със сигурност обаче е по-сложно чисто логистично, защото и самото цедене отнема супер много време. Каква помпа ползваш?

# 553
Да, няма как да знаеш точно какво количество суче детето, но за месец е наддала 1300 кг, така че не се притеснявам. Давах до скоро по 10 мин от гърда, от няколко дни втората гърда е много по-малко време, ако изобщо я засуче.

Иначе мислим да отидем до Пампорово април месец, ще е на 2 месеца и половина, та не знам дали не се вкарвам в приключение.

# 554
Ние ще ходим и на море, а на планина, баткото е на 6 г и не искам да го лишавам, а и този път съм добра по-обрана откъм багаж. За кърмено бебе реално нищо не ти трябва за храненето, корито не бих носила - ще го мием на ръце за няколко дни, остават памперси и дрехи (и количката).
Аз като спи бебето играя/чета с баткото - да си има и той време само с мама. Вечер като се прибере таткото взима децата, за за свърша аз малко домакинска работа и така си минават дните.
За съжаление бебето от днес е болно, супер притеснено ми е, но няма как - баткото (който уж ходи на градина до обяд, за да не носи вируси, ама...) ни зарази всички и сме едновременно болни. Педиатърката ни вика през ден с бебето на преглед, защото много бързо се развиват нещата при толкова малки бебета, стискайте ни палци да мине и да не се стига до по-сериозни неща.

Общи условия

Активация на акаунт