Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 911
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
Днес бяхме на втория преглед за проследяване при педиатъра. Пораснала е с 6см госпожицата и вече е 59см, 4,120кг. Даде ни направление за ортопед /случва се след 2,3месец/, за да се проверят двигателните функции на бебето, фонтанелата не знам, може би я гледа но тя се затваря поне до 1година. Също и за гастро, защото нещо се разхълцахме доста често и каза, че в хубаво да се направи консултация.

# 526
Най-вече се проверява за луксация на тазобедрена става понеже хваната рано се коригира, а по-късно е доста по-трудно. Simple Smile

# 527
Ние още не сме започнали да правим секс отново. Още нямам 40 дена от раждането, а и се оказа, че съм зашита идея по-стегнато и мажа с крем за отпускане. След 27ми март мисля да пробваме, тогава съм на преглед при АГ да види как върви всичко с шевовете. Физически се чувствам привлекателна, но аз бързо свалих кг, предимно заради доста гърч и болки след раждането, а аз съм от типа хора, които като не им е добре, губят всякакъв апетит. Но буквално ме е страх от първия път, очаквам да боли бая...

Малката качи 1 кг за първия месец, а след него аз се отказах от цеденето и минахме на АМ. За нея мъка, защото спеше по-зле на комбинирано хранене, за мен мъка с тия помпи. На АМ е по-спокойна, спи по-добре и сякаш наддава по-добре. Давам само биогая. Колики засега нямаме. Минахме и през ортопеда, оказа се много готин, прегледа мина добре и всичко е нормално.

Мъчим се доста с недоспиването хем аз имам огромна помощ от ММ, с него се редуваме. Тя заспива към 21 ч, което ни е рано да легнем и ние, и от 21 до към 1-2 е дългия сън, после се буди на 2 ч, а мине ли 5 ч понякога и на 1 час. Денем си поспива също и вероятно там някъде е проблема. Пускаме бял шум, спи в спално чувалче и не иска да бъде повивана, а и ортопеда каза да не я повиваме, да не й ограничаваме движенията. Виждаме доста зор да я свикнем денем да седи без някой да я гушка. Заспива най-лесно по корем върху мен или баща си. Трябва да е много дълбоко заспала, за да я прехвърлим успешно в гнездото. Ама приемам, че е нормално- все пак 40 дена няма още бебето. Нормално да е лепната за нас.
И ние бяхме така. Събуждайте я към 00 часа за хранене и ще спи по-дълго. Нашият заспиваше в 20 ч и после спи до 2 часа и след това будене през 2 часа (така им е режимът на бебетата, след сутрешното ставане, за да наваксат дългия прозорец без храна). Реално, като се събуди в 2 часа, за тях денят започва в толкова. Ние започнахме да го будим към 00 30, храня го (той спи през това време) - случва се на тъмно това и така вече става към 6 часа. Даже вече започна да маха храненето в 6, защото яде по 7 мин и после става пак в 7 30. Иска да го премести в 7 30 явно. Мисля тези дни, като стане в 6 (то е по навик явно вече), да му дам водичка и да приспя. Ако започне да плаче много, значи наистина е гладен. Но той като се буди гладен, директно започва с пищене, а в 6 часа просто мрънка и мисля, че ще стане да го махнем.

През деня гледайте да няма сън над 2:30 часа и винаги след сън да има поне 45 мин будуване. Иначе ако спи много през деня и не будува, всичко се прехвърля вечерта и будува тогава, т.е. обръща си режима. Също е пред деня трябва да се храни повече, пълно хранене, да не се накъсва. Аз храня през около 2 ч и 30, преди това ако иска, давам водичка. Педиатърът каза, че хаотичното хранене, преди да са минали 2 часа, стимулира коликите. Като има колики детето иска да яде, като яде стават още повече колики, ако стомахчето не е обработило предишното хранене и става порочен кръг. При нас наистина е така. Ако дам след час, час и нещо, след това има страшни колики. Ако си спазвам 2 часа минимум, положението е добре.
Също и винаги преди основния сън (в 00 часа) давам кърма, плюс АМ голяма порция. Преди това почти е само на кърма. Идеята е да се засити и да го държи по-дълго. А и той самият иска повече да яде тогава.

Ние спазваме тези закономерности и положението е ок вечер. Снощи нещо му стана към 22 часа, направо изпадна в истерия,  не можахме да го успокоим, после стана в 4:30, след това в 7:30. През деня спа май малко повече и ето резултата. Днес го следя малко по-стриктно, за да не се изнервя довечера ш да не може да спинка.

Относно интимния живот и външния вид, аз споменах, че в момента съм под кг, които забременях. Забременях 59, сега съм 56.5. За 2 седмици ряцко свалих, обаче изобщо не се храня, вечер евентуално нещо. Като съм под стрес и ми се гади от мисълта за храна. Коремът ми е изцяло прибран, само кожата е още леко по-нееластична, но общо взето, аз си го виждам. Обаче ще направя вероятно няколко апаратни процедури. Аз се чувствам много секси и привлекателна. И не е заради това как изглеждам или че съм отслабнала, а е някакво вътрешно чувство. Някак си това, че тялото ми мина през всичко това, вкл.тежкото раждане, възстанови се и изглежда като преди, ми показа каква сила нося (както и всички жени), отделно мисълта, че съм майка също ми вдига самочувствието. Чувствам се супер самоуверена и че мога да направя и постигна всичко. Абе, някаква сила имам вътрешна, просто женската ми сила се пробуди още повече хаха Grin Затова хората казват, че една жена трябва да роди, за да е жена. За мен едни от най-секси жените са именно майки. Така че, момичета, гордейте се със себе си. Мм ми каза, че жените не сме от земята, а сме нещо като божества. И си е така Grin
За интимния живот, още не сме подновили. Лохиите ми минаха, не знам при вас как беше, но имаха много неприятен аромат, особено накрая. Имам обаче тук таме някой конец, а и май ще ми дойде МЦ, защото имам болки, като преди него. Мисля си да изчакам 40тия ден и да видим дали ще ми дойде. Ако скоро ми дойде, след това действаме. Ако не, ще е след 40тия ден. Тъкмо вече и влязохме в режим и няма да е набързо.

В петък имаме интервю с детегледачката. При мен, без да очаквам и планирам, се активираха работни неща и реших, че щом така стана, точно в този момент, значи така трябва да е. Честно казано, чувствам.се много добре, когато съчетавам грижата за бебчо, с грижата за себе си и кариерата си. Но, разбира се, ми трябва помощ, затова стискайте палци да си допаднем с жената. Искам да са жени над 50 години кандидатките, защото не ми допадат съвременните американски методи на възпитание. Изпатих си вече с консултант по сън.
И така при нас

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 17:06 от KPP

# 528
Даже и не мисля за секс . Нямам шевове, нямам болки, просто през ум не ми минава. Иначе 2 нощи не спах, щото си избирах нов цвят и дължина на косата. Вече даже и ги имам Simple Smile
Промяната в температурите ме размазва. Тъкмо да измия прозорците и сняг прехвърча...
Моят Малчо се обърна днес от корем по гръб. За малко да стане белята. Бъдете внимателни, че няма да ви хареса как се свива сърцето ви и въздухът спира. Ще предпочитате да раждате.Поне при мен е така.
Та много рано ми се струва това обръщане. На 38 дни е. Големият към 4-5мес. май се завъртя. Или не съм го оставяла в такава позиция, не знам. Знам, че е падал от спалнята.

Колики няма. Все повече го дохранвам, не мога да наваксам липсващата кърма. А така не ми се занимава с тези шишета, много ми е досадно. И дозата не мога да уцеля. Или е малко, или хвърлям.

Аз имам да свалям 8кг до тези, на които забременях. 2кг съм свалила от изписването. Идеално ме устройва това темпо, ако продължи.

Гримирам се всеки ден. Вкъщи има много огледала и много ми харесва като го разнасям да се виждам в такъв вид, а не да се вижда липсата на качествен сън Simple Smile. И косата гледам да е винаги чиста, изградена и подредена. Тези 2 неща ме карат да се чувствам страхотно.

# 529
О и аз залагам на външния вид. Всеки ден се гримипам и си оправям косата (реша се и я привеждам във вид). Аз съм доста суетна и имам чувството, че сега станах още по-суетна и искам да се "глася", защото се харесвам повече от всякога Grin И аз гледах онзи ден няколко часа цветове коси хаха или се гледам в огледалото, за да преценя дали този цвят ми отива и дали не трябва да го пообогатя. Абе, ще кажеш, че имам супер много време, а то бебето е като кенгурце в мен Laughing Обаче открих супер поза, която той обожава, а на мен са ми свободни ръцете - на рамото по коремче, като за оригване. Общо взето така се разнасяме почти цял ден. Имам ергономична раница и опитах да го сложа в нея. Обаче нещо той не обича да е по коремче към мен, освен на рамото. Нито да лежи върху гърдите ми така, нито в раницата. Подозирам, че нещо не го слагам както трябва. Вие ползвате ли раници/слингове? Много искам да започна да си я ползвам, защото имам доста неща за правене, а не ми се стои постоянно на дивана. Поне като спинка или си играе, си стои сам.и тогава имам време да оправям разни неща.
Иначе, започва да ми "одира" кожата. Направо е мое копие Heart

Относно секса, аз пък постоянно мисля за това (с мъжа ми Grin). Още откакто си бях бременна. Хормони ли е или просто много време стана, не знам хахах

Момичета,.а вие имате ли някакви неща, които правите, когато бебче спи и т.н.? Общо взето как се разнообразявате/забавлявате - книга, сериал, друго? Аз почти нямам време...

# 530
О и аз залагам на външния вид. Всеки ден се гримипам и си оправям косата (реша се и я привеждам във вид). Аз съм доста суетна и имам чувството, че сега станах още по-суетна и искам да се "глася", защото се харесвам повече от всякога Grin И аз гледах онзи ден няколко часа цветове коси хаха или се гледам в огледалото, за да преценя дали този цвят ми отива и дали не трябва да го пообогатя. Абе, ще кажеш, че имам супер много време, а то бебето е като кенгурце в мен Laughing Обаче открих супер поза, която той обожава, а на мен са ми свободни ръцете - на рамото по коремче, като за оригване. Общо взето така се разнасяме почти цял ден. Имам ергономична раница и опитах да го сложа в нея. Обаче нещо той не обича да е по коремче към мен, освен на рамото. Нито да лежи върху гърдите ми така, нито в раницата. Подозирам, че нещо не го слагам както трябва. Вие ползвате ли раници/слингове? Много искам да започна да си я ползвам, защото имам доста неща за правене, а не ми се стои постоянно на дивана. Поне като спинка или си играе, си стои сам.и тогава имам време да оправям разни неща.

Относно секса, аз пък постоянно мисля за това (с мъжа ми Grin). Още откакто си бях бременна. Хормони ли е или просто много време стана, не знам хахах

Момичета,.а вие имате ли някакви неща, които правите, когато бебче спи и т.н.? Общо взето как се разнообразявате/забавлявате - книга, сериал, друго? Аз почти нямам време...

Не е ли рано за раница? Знам, че тя е хубаво да се слага май към 3 месец, а сега е за слинг.
Иначе моето забавление, докато бебо спи е домакинската работа😃, иначе няма кога

# 531

Аз много обичам да чета и съм се заредила с книги ,включително и на електронната.Другото,което ми е хоби отскоро - поръчвам си картини по номера и рисувам.Действа ми успокояващо.
Малката отскоро я държа в същата поза на рамото,вече си изправя главата сама и така я разхождам из стаите да ги опознава.

# 532
Здравейте, за нещастие детето ми попадна при родители, които хептем не знаят какво да правят.

Детето ми е на 18 дни, преносено със седмица. Наложи се да седи две седмици в неонатологията, защото водите ми бяха зелени и той се беше нагълтал с тях. Получи лека белодробна инфекция, която се излекува бързо, но го задържаха да го наглеждат. Хранен е там само с адаптирано мляко. Аз цедях кърма. Той не суче и сега давам кърма от шише. Вкъщи е почти от седмица, като спазвам режимът на болницата като часове, през деня на 3 часа, нощно едно, общо 7 хранения за деня.

Първите два дни бяха песен, бебе като от приказка. По веднъж, два пъти на ден размразявах коластра, знам, хубаво е да се дава. Милилитрите ги увеличихме спрямо болницата до 120, в болницата ядеше 80 до 100 последно. Всички се оплакваха, че е много лакомо бебе и не спира да проси храна. След първите два дни вкъщи получи малко колики, както и аз бях яла малко люто. Спрях и да давам коластрата. Това го овладяхме, както и газовете, сега не се свива и няма характерния плач за стомахче. Сега е само рев за храна, огладнява около час и половина, максимум до два часа след ядене. Днес почти не е спал, от следобяд досега 4 часа не спря. Накрая в ужас и мъка какво да правим дадохме адаптирано мляко, заспа веднага доволен, усмихва се и няма вече драма.

Имам съмнения за хранителните ми качества на кърмата. За "кърмещите от шише", правилно ли е пак да се спазва режим на 3 часа, както и милилитрите запърви месец да са до 120?

# 533
Blackangelll, Ортопедът, при който водих моето бебе каза, че може и раница, и слинг. Като часове- колкото издържи.
А кошницата за кола - макс 2 часа и почивка след това.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 22:17 от GNA2021

# 534
120 мл са доста за толкова малко бебе. Нашият е голям лакомник и е в момента на 110, а е на почти 40 дни.

За бебе на кърма 3 часа са много, не знам защо педиатрите държат на тези 3 часа. И в болницата и нашата педиатърка обясняват за 3 часа. 3 часа, ако е на смесено или само на АМ, ок, но за кърма абсурд. Бебето плаче, защото е гладно. Сами сте видели, че като се е нахранило е било доволно. Ако нямаш достатъчно храна, започвай смесено хранене, без да слушаш тъпи съвети за ексклузивно кърмене или да се чувстваш гузна. Най-мажното нещо е бебчо да е нахранен и да наддава. А на смесено хранене си взима кърма. Единствено, гледай да не даваш по-рано от два часа, защото това предизвиква колики и газове. Обаче, за да издържи толкова време, гледай да си изяжда нужните мл мляко за хранене, защото ако не ги - ще търси по-рано. Аз, за да съм сигурна, винаги правя шише със 70 мл. Първо давам от двете гърди, изсмуква ги и после давам шише. Понякога изобщо не иска да пие от него, друг път пие 10-30 мл, друг път го изяжда цялото. Вече зависи в гърдите колко е имало. Но така съм сигурна, че се е нахранил и ще издържи поне 2 часа и ще спи/будува спокойно.
От гърда давам извънредно единствено, ако има много силни колики и пищи или е много превъзбуден и не може да се успокои от нищо. Но той смъква около 3 мин и после заспива, така че дори не е хранене това.

И на нас ортопед каза ергономична раница, че може. На нашата пише, че е от 0 месеца. Обаче така или иначе ще ходим  скоро за ваксина и ще я взема да питам педиатъра.

# 535
120 мл са доста за толкова малко бебе. Нашият е голям лакомник и е в момента на 110, а е на почти 40 дни.

За бебе на кърма 3 часа са много, не знам защо педиатрите държат на тези 3 часа. И в болницата и нашата педиатърка обясняват за 3 часа. 3 часа, ако е на смесено или само на АМ, ок, но за кърма абсурд. Бебето плаче, защото е гладно. Сами сте видели, че като се е нахранило е било доволно. Ако нямаш достатъчно храна, започвай смесено хранене, без да слушаш тъпи съвети за ексклузивно кърмене или да се чувстваш гузна. Най-мажното нещо е бебчо да е нахранен и да наддава. А на смесено хранене си взима кърма. Единствено, гледай да не даваш по-рано от два часа, защото това предизвиква колики и газове. Обаче, за да издържи толкова време, гледай да си изяжда нужните мл мляко за хранене, защото ако не ги - ще търси по-рано. Аз, за да съм сигурна, винаги правя шише със 70 мл. Първо давам от двете гърди, изсмуква ги и после давам шише. Понякога изобщо не иска да пие от него, друг път пие 10-30 мл, друг път го изяжда цялото. Вече зависи в гърдите колко е имало. Но така съм сигурна, че се е нахранил и ще издържи поне 2 часа и ще спи/будува спокойно.
От гърда давам извънредно единствено, ако има много силни колики и пищи или е много превъзбуден и не може да се успокои от нищо. Но той смъква около 3 мин и после заспива, така че дори не е хранене това.

И на нас ортопед каза ергономична раница, че може. На нашата пише, че е от 0 месеца. Обаче така или иначе ще ходим  скоро за ваксина и ще я взема да питам педиатъра.

Същото правя и аз. След кърмене правя 70 мл АМ и той си преценява колко да яде.

# 536
За кърмено бебе 7 хранения са малко според мен (независимо от шише ли е). Аз бих хранила на 3 часа без голяма пауза на този етап.
 КРР, извинявай, ама това с по-малко от 2 часа и задължително колики , са глупости. Може при някого да се получи, но не е правило, второ кърмено бебе без колики гледам, а се е случвало и два пъти в един час да ядат.

# 537
В слинг я нося, но основно навън. Ергономичната раница ни е Tula и става за 0+ месеца, но още не сме я ползвали, защото нашето бебче е много мъничко и видимо не е за нея още. Скоро ще започваме с нея. Simple Smile

КРР, благодаря ти за подробните съвети! Изчетохме и двамата с ММ.

Докато спи, общо взето:
Домакинствам
Стерилизирам бутилки и бибки
Правя си тренировката - в момента за тазово дъно и дупе, на Ваня Висарионова
Чета си книжки
Работя

Но не всеки ден всичко, разбира се. Приоритет са ми тренировката и домакинството.

И аз вече искам да сме интимни, но нали - шубето е голям страх. 😀 Чакам АГ да даде зелена светлина и да ми се отпуснат шевовете още малко. И пак усещам, че първия път ще е някакъв ужас. 🥹

# 538

Аз я храня само с кърма на 3 часа долу горе и то не, защото така съм решила, а тя така си го търси. Понякога стават и повече от 3 часа.

# 539
KPP, по повод лошия ти опит с консултантите по сън се сетих за тази книга, която една позната ми препоръча горещо. Каза, че имала почти мигновен ефект с нейната дъщеря.

Общи условия

Активация на акаунт