Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 839
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Всички си оставаме тук😄 стори ми се една идея по-удобно да имаме чат в някоя мрежа, така ще получаваме и по-бързо отговори/съвети, ако нещо нни притеснява

# 691
Случи ми се при първото раждане само че още на 12 ден след раждането. Вдигнах висока температура и на ехограф се видя задържана течност и АГ установи че шийката се е затворила и затова не изтича "спазъм на шийката". Тогава влязох в болницата с бебето (защото кърмех) и на няколко пъти ми биха инжекции окситоцин, метергин и бусколизин с цел отваряне на шийката и изтичане на кръвта. Това помогна, започна да изтича но не достатъчно и на следващия ден все още имаше много течност (на ехографа). Понеже имах високо ЦРП (което показва възпаление) тоест в матката протичаше възпалителен процес вече, на следващия ден ми направиха кюретаж. Пих няколко антибиотика и се оправих. Нямаше последствия слава богу, и забременях 7 месеца след раждането и сега отново родих. Не се притеснявай! Всичко ще бъде наред!

Здравейте, момичета! Ново 20 от мен..
Днес бях на преглед 39ти ден след раждането. На ехографа се установи удебеление в матката, според АГ нещо е задържано, кръв може би?
Оплакванията ми бяха продължително кървене,което спира и започва наново.
Изписа ми 3 инжекции с окситоцин, с цел да изхвърли организма каквото има. Ако не подейства ще се наложи кюретаж, направо ме ужаси, не очаквах. Има ли някой в сходна ситуация?

# 692
Анонимна, на 5 седмици е. На прегледа за 1 месец педиатърката ни пита по колко яде, казах й, че обикновено между 90 и 120 мл, и тогава каза, че можем да му вдигнем дозата на 150 мл, ако си изяжда 120 от раз. Но той още не го прави. Май само веднъж търси допълнителна храна след изпити 120 мл АМ.

И моята така.Още и давам 90 мл,изпива си ги до дъно и понякога търси още.Тогава и правя още 30 мл.Когато и давам 120 остават 20,не винаги ги изяжда.Педиатърката ни беше казала,че като станат 4 кг,коремчето се разширява и за това не им стига.

Да се отчета за коликите снощи.Пръснахме и 3 пъти Лефакс и се успокои и заспа и цяла нощ спа непробудно .Събуди ме в 5 да я храня .

Иначе и аз съм тук ,че в Инстаграм съм изключила известията и рядко влизам.

# 693
И не се запича от Лефакс?
А да ви питам ползвате ли слинг или хибридни раници? На мен ми дадоха такава, която става за след 3 месец май, за по-голямо бебе, но не ми се чака. Видях, че някои имат на tula, но други? Гледам главно сайтовете sgusheni i slingomania, препоръки?

# 694
И не се запича от Лефакс?
А да ви питам ползвате ли слинг или хибридни раници? На мен ми дадоха такава, която става за след 3 месец май, за по-голямо бебе, но не ми се чака. Видях, че някои имат на tula, но други? Гледам главно сайтовете sgusheni i slingomania, препоръки?

Снощи почнахме да го даваме,нямам впечатления още.Преди това беше на еспумизан,но от него си ходи по един път на ден,или през ден.За запичане и давам сутрин по 5 капки Биогайа,та ще видим как ще е .

# 695
При нас май ще се разминем с коликите. Засега е спокойна, а с каката помня, че още първата седмица откакто си бяхме вкъщи се започна с коликите. Въпреки че не бяха за дълго време, изредихме една камара капки и ние. Мисля, че Колиф най-много ѝ действаха.

# 696
То и при нас уж беше добре,но вчера незнам какво и стана.Цял ден беше крива,нервна,почти не беше спала.

# 697
При нас коликите са единични случаи. Но като има и правя чай от джоджен, мисля че има ефект и става по-спокойна. Капки сме пробвали колийф но май не и понесоха добре и ги спрях.
При нас май ще се разминем с коликите. Засега е спокойна, а с каката помня, че още първата седмица откакто си бяхме вкъщи се започна с коликите. Въпреки че не бяха за дълго време, изредихме една камара капки и ние. Мисля, че Колиф най-много ѝ действаха.

# 698
Откъде взимаш чай от джоджен и как го правиш?

Ние сме с някакъв контактен дерматит по личицето. Татко му го нацелувал онази сутрин по едната бузка и брадичката, а той с брада. Е сега милото цялото му лице е със ситни пъпчици, буквално цялата кожичка посипана. Отделно се дразни кожичката, като лежи върху мен и като го кърмя. Чудя се дали да пиша на педиатъра, но пък чак за такова нещо. Мазах само със Судокрем и кърма и май се успокои, но пак си има. При вас имало ли е такива случаи?

# 699

Ние сме с някакъв контактен дерматит по личицето. Татко му го нацелувал онази сутрин по едната бузка и брадичката, а той с брада. Е сега милото цялото му лице е със ситни пъпчици, буквално цялата кожичка посипана. Отделно се дразни кожичката, като лежи върху мен и като го кърмя. Чудя се дали да пиша на педиатъра, но пък чак за такова нещо. Мазах само със Судокрем и кърма и май се успокои, но пак си има. При вас имало ли е такива случаи?
Да, при мен. Целия беше станал на червени ситни пъпчици, може би също от целувка на баща му / с брада е / , педиатъра на каза, че е акне и да правим промивки с Лайка. Всеки ден сменях водата а така няколко дена и се изчисти. Беше ни казала да е често, примерно на всяка смяна на памперса.

# 700
KPP, да не е бебешкото акне.
С големият ми син мислехме, че е от брадата, но след ден излезна и по скалпа, така нареченитв крусти и педиатърката потвърди , че е това.

Сега малкия имаше само малко пъпчици по лицето около 40тия ден и поотминават вече.

Относно раницата някой беше питал, трябва да се посети магазин и да се премерят различни модели тъй като на различните тела пасват различни модели и за едни може да е много удобна дадена раница, а за други просто ужасно неудобна и бебето да не иска да седи е нея.

Има ли момичета от София, които правят разходки в парка на Редута, може да се срещаме за по кафе Flowers Four Leaf Clover

# 701
Мами, имам нужда малко от информация как е било при вас края на първия месец. (Бяхме на контрола след изписването от болницата... потресена съм, негативно)

1. Момичета, по колко наддадоха първия месец вашите деца? Че ни наплашват, че съм лош родител и детето било дебело. Наддал е 680 грама от изписването му две седмици след раждането. Много ли е? Дебелаче ли създавам? (Сега прави месец)

2. Също, за тези на АМ по колко капки витамин Д давате? На мен педиатърката ми каза по 2, аз спазвах, ама сега ме направиха за смях колко съм била тъпа, защото в млякото било имало и това били дози за рахит... Каза ми да не давам капки, а в амбулаторния лист са предписани по една...

3. Целувате ли децата по челата? За лицето знам, ама ми вдигнаха скандал едва ли не, че приближих главата на детето до лицето си... ЧЕЛОТО му!

4. Как 120 мл изцедена кърма не разширяват стомахчето, а 120 АМ го разширяват? Как на 30 дни от 120 мл течност се разширява стомахчето, а началото на 2ри месец не?

Аз се чудя аз ли полудявам или... нещо не е в ред.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 19:16 от The_Black_Hole

# 702
Мами, имам нужда малко от информация как е било при вас края на първия месец. (Бяхме на контрола след изписването от болницата... потресена съм, негативно)

1. Момичета, по колко наддадоха първия месец вашите деца? Че ни наплашват, че съм лош родител и детето било дебело. Наддал е 680 грама от изписването му две седмици след раждането. Много ли е? Дебелаче ли създавам? (Сега прави месец)

2. Също, за тези на АМ по колко капки витамин Д давате? На мен педиатърката ми каза по 2, аз спазвах, ама сега ме направиха за смях колко съм била тъпа, защото в млякото било имало и това били дози за рахит... Каза ми да не давам капки, а в амбулаторния лист са предписани по една...

3. Целувате ли децата по челата? За лицето знам, ама ми вдигнаха скандал едва ли не, че приближих главата на детето до лицето си... ЧЕЛОТО му!

4. Как 120 мл изцедена кърма не разширяват стомахчето, а 120 АМ го разширяват? Как на 30 дни от 120 мл течност се разширява стомахчето, а началото на 2ри месец не?

Аз се чудя аз ли полудявам или... нещо не е в ред.

1.Аз малката си я целувам ,хич не ме интересува кой какво говори.Детето има нужда от обич ,точно в периода когато израства.

2.За 1 месец е качила 1 кг,предвид че сме изцяло на АМ,педиатърката каза че се развива добре.Не слушай много какво ти говорят,аз спрях и си гледам детето както аз си знам
Моята вече има леки бузки,но пък ми е много сладичка.И аз като бебе съм била дебеланка ,заради АМ,сега съм добре.
На контролен преглед последно ходих като ми махнаха шевовете и всичко беше ок,обаче се притеснявам,че цикъла ми още го няма ,пък ме боли и ми е напрегнато и май ще си запиша час за преглед скоро .

# 703
Хахаха
Ей това с целуването ми оправи настроението🤣
Ако мен ме видят ще ме разстрелят. Аз постоянно го целувам и цялата глава. Понякога ми е криво, че мажа по него фон дьо тен и вежди, ама за кратко. 🤣
За първия месец, само на кърма, моят наддаде 1.2кг. Мисля, че твоят не е нещо уау. И по този въпрос йм тегли една и не си го слагай.
За вит.Д не знам, ама като четох във фейс групата- има и доста по-големи дози.

# 704
Забравих и аз да кажа,че вит Д давам по 1 капка,понякога с млякото,понякога в лъжичка да съм сигурна,че го е изпила.

Общи условия

Активация на акаунт