Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 402
  • 768
  •   1
Отговори
# 240
Моето качи 900 гр, което уж е в норма, знам, че трябва 30 гр на ден горе-долу да е. Този месец се надявам на килограм Simple Smile

Mikmarr, честно казано 300 гр за 20 дни ми се виждат много малко предвид, че и детето е родено мъничко.  По принцип ако са недохранени децата спят много и не плачат, за да пестят енергия, така че на твое място бих говорила с педиатър дали е ок такова качване.

Другата седмица сме на консултация.
Иначе той си се събужда сам за хранене,даже с рев. Единствено 1вата седмица вкъщи беше поспалив и не плачеше толкова, сама го събуждах на 2.30ч да хапва.
Явно подмина жълтеницата и стана доста по-жизнен,хапва на 2ч горе-долу. За 10 дни е качил 300гр, но със сигурност ще го коментирам и с педиатъра.

# 241
Моето качи 900 гр, което уж е в норма, знам, че трябва 30 гр на ден горе-долу да е. Този месец се надявам на килограм Simple Smile

Mikmarr, честно казано 300 гр за 20 дни ми се виждат много малко предвид, че и детето е родено мъничко.  По принцип ако са недохранени децата спят много и не плачат, за да пестят енергия, така че на твое място бих говорила с педиатър дали е ок такова качване.

Другата седмица сме на консултация.
Иначе той си се събужда сам за хранене,даже с рев. Единствено 1вата седмица вкъщи беше поспалив и не плачеше толкова, сама го събуждах на 2.30ч да хапва.
Явно подмина жълтеницата и стана доста по-жизнен,хапва на 2ч горе-долу. За 10 дни е качил 300гр, но със сигурност ще го коментирам и с педиатъра.
Качва горе-долу по 30гр. на ден, което е добре, от консултант по кърмене знам, че 25-30гр на ден да наддава бебето е добре. И моето бебе качва горе-долу по толкова.

# 242
BlackAngelll, при мен когато започна да плаче, да се дърпа и да нервничи, се оказа, че кърмата ми е намаляла. И да, бяха ми вече меки гърдите. Дано при теб не е това и все пак да успеете с кърменето. При мен не се получи за съжаление.
  Дами, които сте на АМ, колко хранения имат бебоците и по колко изяждат? Моята утре става на 1месец. Храни се 6пъти (откакто сме вкъщи си махна едното хранене), но ми се струва, че яде повече, отколкото пише в таблиците.. там го дават 100-110мл на хранене (но май са 7хранения или поне такава ми дадоха от болницата), а бубка яде 120-130 (днес даже едното и ядене беше 140мл). Като изяде 120, махам шишето, давам водичка, но само след 5мин започва да нервничи. Правили сме опити да я разсеем с нещо или да я приспим, но не се получава. Реве от глад и накрая изяжда 10мл и мирясва. Наясно съм, че няма как бебетата всички да са по таблица, както и за мен е важно да е спокойна ( а е ясно, че като е наядена е такава), но все пак имам и притеснения

# 243
От няколко дни и при нас пропуска спане, даже се е случвало последователни. Някои пъти си стои кротка и си гледка за известно време, после почва да нервничи, но й идва времето за следващото хранене. Други пъти, сега са те по-чести, докато я държа да се оригне си спи, гледам я по крайниците като са й отпуснати и е минало достатъчно време я оставям и в момента в който я легна по гръб почва въртене, мятане на ръце, мрънкане и след това и рев. Не знам от коремчето ли е или от рефлукс, че и доста балончета прави в устата и се чува как и се връща и го преглъща. Иначе много не повръща, даже да не кажа вкъщи хич не е повръщала, просто от време на време върне съвсем мъничко. Не знам как да й помогна.

Момичета, ходихте ли вече на ортопед? На нас на първата консултация педиатърката ни каза до 4-ти месец да отидем. Стана така, че отидохме, когато бебето направи 1м. точно. Каза ни да правим 2 упражнения, защото кутрето му е малко надолу и на ходилото да го изправяме. След 2 седмици ще ходим пак, иска да го види, макар че не сме много постоянни в упражненията, той изобщо не стои…
За момичетата от Варна- ходихме при Живков, прегледа ни беше няма и 5 мин, гледа го и на ехограф, таксата беше 130лв., останахме доволни предвид бързия преглед. Гледа го и за рефлекси, аномалии.

Вашите бебета пропускат ли дремки? На нас ни се случва през деня да пропусне 1-2, може би заради коликите не знам, нервен е.
Мамите, които кърмят - когато кърмите имате ли случаи в които бебето се дърпа, сърди, плаче, не иска да яде? При нас се случва от 2-3 дни и се притеснявам с това сукане по няма и 10-15 мин да не ми намалее кърмата…
А гърдите Ви меки ли са?

# 244
И отново да попитам тези, които къпите бебоците в коритото с мрежа. Как ги поставяте, за да измиете главичката? Че, ако я сложа легнала като на хамак, някак си представям само тялото за измиване. Явно нещо не ми идва на акъл🤷🏻♀

# 245
Момичета, ходихте ли вече на ортопед? На нас на първата консултация педиатърката ни каза до 4-ти месец да отидем. Стана така, че отидохме, когато бебето направи 1м. точно. Каза ни да правим 2 упражнения, защото кутрето му е малко надолу и на ходилото да го изправяме. След 2 седмици ще ходим пак, иска да го види, макар че не сме много постоянни в упражненията, той изобщо не стои…
За момичетата от Варна- ходихме при Живков, прегледа ни беше няма и 5 мин, гледа го и на ехограф, таксата беше 130лв., останахме доволни предвид бързия преглед. Гледа го и за рефлекси, аномалии.

Вашите бебета пропускат ли дремки? На нас ни се случва през деня да пропусне 1-2, може би заради коликите не знам, нервен е.
Мамите, които кърмят - когато кърмите имате ли случаи в които бебето се дърпа, сърди, плаче, не иска да яде? При нас се случва от 2-3 дни и се притеснявам с това сукане по няма и 10-15 мин да не ми намалее кърмата…
А гърдите Ви меки ли са?

Случва се, често е заради запушено носле и не може да яде и се дразни.  Може да е и вид кърмаческа стачка, по принцип се случват. При нас помага да го кърмя в просъница веднъж -два пъти и му минава. Другото, което знам, е да се кърми на тъмно и тихо (с баткото ходех в тоалетната), защото дразненето идва от превъзбуда и желание да се разглежда света.

Бяхме и ние на ортопед, при доц. Алексиев и съм много доволна.  Малкият няма проблеми, при баткото имаше такъв "къдрав" пръст и с упражнения се оправи.

Един: сега видях въпроса на Анонимна, писали сме едновременно - косата и гръбчето ги мия на ръка над коритото (както се вие дупе на чешмата) .

# 246
Момичета, да ви попитам, пиете ли нещо за усилване на имунитета? Мъжа ми нещо май се разболява, даже ми се струва, че е грипа, утре ще отиде на лекар. Искам да пия нещо, за да не се заразя и аз и съответно и бебето. Ще го изолирам в едната стая и ще се гледаме с бебка сами, но ме притеснява, че все пак до преди това сме били в контакт.

# 247
BlackAngelll, при мен когато започна да плаче, да се дърпа и да нервничи, се оказа, че кърмата ми е намаляла. И да, бяха ми вече меки гърдите. Дано при теб не е това и все пак да успеете с кърменето. При мен не се получи за съжаление.
  Дами, които сте на АМ, колко хранения имат бебоците и по колко изяждат? Моята утре става на 1месец. Храни се 6пъти (откакто сме вкъщи си махна едното хранене), но ми се струва, че яде повече, отколкото пише в таблиците.. там го дават 100-110мл на хранене (но май са 7хранения или поне такава ми дадоха от болницата), а бубка яде 120-130 (днес даже едното и ядене беше 140мл). Като изяде 120, махам шишето, давам водичка, но само след 5мин започва да нервничи. Правили сме опити да я разсеем с нещо или да я приспим, но не се получава. Реве от глад и накрая изяжда 10мл и мирясва. Наясно съм, че няма как бебетата всички да са по таблица, както и за мен е важно да е спокойна ( а е ясно, че като е наядена е такава), но все пак имам и притеснения

Попринцип когато се регулира кърмата след първия месец гърдите вече не са твърди както в началото, така че това не е показателно че кърмата е намаляла..

# 248
Момичета, да ви попитам, пиете ли нещо за усилване на имунитета? Мъжа ми нещо май се разболява, даже ми се струва, че е грипа, утре ще отиде на лекар. Искам да пия нещо, за да не се заразя и аз и съответно и бебето. Ще го изолирам в едната стая и ще се гледаме с бебка сами, но ме притеснява, че все пак до преди това сме били в контакт.

Биозин пия аз, а дали помага... не знам. Доколкото чух ни позволяват хомеопатични неща.

Мами, как се справяте с хормоните, при мен е някаква буря днес. Като се цедя е все едно съм пияна/слагат ми от веселите упойки, сега постоянно една след друга ми идват натрапчиви/негативни чувства от всичко. Паметта ми е по-зле от златна рибка, повтарям през 15 минути, защото съм забравила, че сме го говорили. Страх ме е да шофирам, а скоро ще трябва. Вярно, родих преди броени дни, но просто е нетърпимо. Тотален зеленчук съм... Кога ще отшуми това? (родих преди 6 дни)

# 249

Биозин пия аз, а дали помага... не знам. Доколкото чух ни позволяват хомеопатични неща.

Мами, как се справяте с хормоните, при мен е някаква буря днес. Като се цедя е все едно съм пияна/слагат ми от веселите упойки, сега постоянно една след друга ми идват натрапчиви/негативни чувства от всичко. Паметта ми е по-зле от златна рибка, повтарям през 15 минути, защото съм забравила, че сме го говорили. Страх ме е да шофирам, а скоро ще трябва. Вярно, родих преди броени дни, но просто е нетърпимо. Тотален зеленчук съм... Кога ще отшуми това? (родих преди 6 дни)

И аз имам бели петна и забравям ако сме говорили с ММ за нещо.Четох,че е често срещано след секцио и според мен се дължи на упойката и стреса от операцията.
Скоро ще стане месец от както родих,сякаш вече има подобрение.Хормоните май ми се пооправиха като спрях да се цедя с помпата,иначе постоянно ме болеше главата и постоянно бях жадна и изнервена.
За имунитета нищо не взимам,то и не излизам кой знае колко  за сега.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 22:04 от M.Steff

# 250
Alyssa благодаря!
Jakito, при мен омекването беше на 10-11 ден заедно с плаченето на бебето по време на хранене и изнервянето и. Не съм казала, че омекването само по себе си означава нещо. Споделих какво се е случило при мен просто
SissiK и аз пия биозин мама за имунитет

# 251
  • Варна
Много сте изписали…
Моето бебе скоро става на 40 дни и е на смесено хранене. Първия месец качи 650 гр. педиатъра каза, че е ок. Яде по 60’мл АМ, от скоро понякога и по 90 мл. И просто не е ящен, не се филмирайте всяко дете върви различно.
На височина дръпна… има умалели дрехи вече, които прибирам.
За кърменето- при мен също понякога се дърпа, плаче, засуква и рязко се отдръпва с рев. И аз си мисля, че не му стига, на час и нещо е гладен ако е само на кърма. За това и дохранвам с АМ.
За паметта- още по време на бременоста бях с бейби брейн. Няма да за тая отивам на изи пей да плащам и не си помня телефонния номер, стоя и мисля и в главата ми е служебния номер, а не личния…. Ужасно се почувствах. Аз имам много добра памет, с бремемостта се бъгнах. Забравям и аз, поне 3 пъти отивам в магазина и стм си забравила портмонето в нас, добре, че имам карта в телефона,но то всеки ден ми е еднакъв, недоспиване също, на това го отдавам ….
За шофирането също съм разсеяна там…. Макар, карах до последно преди да родя. Като ме изписаха още същата вечер бях в колата да ходя в денонощна аптека за АМ. Та…. Внимавам уж, колкото мога, но не съм като преди определено.
Хормони не знам… ама при мен е едно потене…. С ужасна миризма.
Понякога и аз имах натрапливи мисли, не им се дадох,поревавах си често да и това минах, ама сякаш мина този период вече. За себе си смятам, че да не вляза в депресия допринесе присъствието на майка ми у нас 20 дни след раждането.

Сега с бебето боря крусти- мажа с олио, реша с четка….

# 252
Момичета, някоя от вас да ползва бутилките на NUK Perfect match? Имам главно от тях, но в последните дни забелязвам, че бебчо при пиенето създава огромен брой балончета в бутилката, както и около устата си, докато пие от нея. И се чудя това нормално ли е, защото при другите ми две бутилки (МАМ и Suavinex) не съм забелязала да се образуват толкова балончета при храненето. Та ... бутилките на NUK ли са кофти, това нормален ефект ли е (уж имат анти колик клапа), дали зърното на бутилката пуска твърде много или пък твърде малко (размер S го водят за 0 месеца, а М размер го дават за 3 месеца). Общо взето се чудя какво да правя, да сменям ли бутилките, само зърната им ли да сменя, какво да правя ... бебчо има много газове, цяла вечер се мъчи милият и се съмнявам, че е от бутилките Hushed

P.S. аз се опитвам да го слагам на гърда по няколко пъти на ден, за да стимулирам производство на кърма, взех си протектори, защото ме хапе особено на едното зърно, но днес забелязвам как се нервира и си дърпа цялата глава назад и съответно ми дърпа и зърното. Не знам дали е рефлукс, или защото имам много малко кърма и се дразни от това.

# 253
  • Варна
С големи надежди взех шишетата на Нук и се оказа, че на Филипс му харесват повече, защото трябва да смуче за да излезе мляко. Нук прекалено бързо му идват като струя. Ползвам ги за вода и чай, че там на малки глътки.

# 254
И аз Нук не ги харесвам. Дави се. Най-добри за мен са Dr Browns

Общи условия

Активация на акаунт