Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 410
  • 768
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря за споделените мнения, момичета. Значи правилно се ориентирах, че шишетата на Нук са проблемът. Тече му от устата мляко с балончета и няколко пъти се задавя, явно пускат прекалено. Жалко, защото имам 5 от тях, бяха ми харесали, защото са мънички, удобни и лесни за миене и затопляне. Ще ги прибера и пробвам пак след някой и друг месец, когато бебето е по-голямо.

Daisy D, кои шишета на Филипс ползваш? Преди малко купих две Philips Avent Natural Response 0+ месеца и вече пробвах едното, почти никакви балончета не видях и не му тече около устата. Ако и утре са му ок, ще взема още. Вие по колко бутилки имате?

# 256
И с първото ми бебе бях взела на Филипс и сега също, много съм доволна от тях. В болницата бяха на Нук и се давеше, когато давах АМ…

# 257
Благодаря за споделените мнения, момичета. Значи правилно се ориентирах, че шишетата на Нук са проблемът. Тече му от устата мляко с балончета и няколко пъти се задавя, явно пускат прекалено. Жалко, защото имам 5 от тях, бяха ми харесали, защото са мънички, удобни и лесни за миене и затопляне. Ще ги прибера и пробвам пак след някой и друг месец, когато бебето е по-голямо.

Daisy D, кои шишета на Филипс ползваш? Преди малко купих две Philips Avent Natural Response 0+ месеца и вече пробвах едното, почти никакви балончета не видях и не му тече около устата. Ако и утре са му ок, ще взема още. Вие по колко бутилки имате?
Аз ползвам точно тези на Филипс и съм много доволна.Имам 3 малки шишета и три големи за водичка.Бибероните са с различна степен на трудност,против колики уж.Харесвст ми тези шишета и мисля дали да не взема още 1-2,че да има.

# 258
  • Варна
Това са шишетата. Имам само 2. Иначе ползвам 4 и ги въртя.

# 259
Аз отново ще похваля Томи Типи. Използвам шишетата анти колик и наистина нe се образуват мехурчета. Налага се да дърпа, за да пускат, но не мога да сравня с други марки, тъй като не съм използвала. Имам едни бели на тяхната марка и те уж също са анти колик, но стават балончета, затова ги ползвам тях само за вода. Прилагам снимка на по-хубавите

Днес моята принцеса Дая става на 1 месец💕 Черпя ви виртуално

# 260
Да ви е жива и здрава.
Ивайла днес става на 25 дни,още малко и ние ще сме на 1 месец.

# 261
Аз бях взела едно на Nuk с каучуков биберон, един единствен път дадох мляко с него, пукна се да се дави. Другите са ми на Dr. Brown’s, от тях съм много доволна. Имам и стъклени от тях, доста са тежки, но пък няма проблем с храненето. Другите са ми едни пластмасови, супер удобни.

# 262
Още от болницата беше с шишета на Philips Avent. И аз съм със същите, който Дейзи сподели, много съм доволна.

Аз бях взела шишета на Нук антиколик, еее голяма драма беше. Виждам, че повечето казвате, че много пускали, наще и една капка не падаше. Бях ги тествала с водичка, тогава си излизаше струя и като сложихме адаптираното мляко, нищичко. Това беше на изписването и дългия ни път от София до Варна. Олее гадно стой детето, шишето нищо не пуска. Опитахме да го дупнем с игла, пак нищо… Отидохме до аптека и купихме шишетата на Авент и помолихме да ни ги измият с гореща вода, бяхме до едно по-голямо село…

И аз не съм доволна от Нук, мъжа ми като се прибрахме, веднага ги изхвърли, не искаше да ги вижда повече.

# 263
За ортопед на нас педиатъра ни каза след втория месец да му се обадим за направление и да запишем час. В болницата и проверяваха двигателните функции, рефлекси и т.н., казаха че всичко е наред, но все пак да направим консултация.
Ние сме със сто хиляди шишета. Имаме комплекта на Филипс с 1,2,3 капки х2 бр, но в началото бебка не засмука от тях, голям зор. Взехме на Нък, марката на ДМ, някакви от Пепко, след това пробвахме и на Кампол. Сега се храни с тези на Кампол, с тях си пие нормално, ниберона е антиколик и не се дави. Взела съм и 4 биберона и добре, че стават на повечето от шишетата, така не ми се налага да стерилизирам по сто пъти на ден.

# 264
Това са шишетата. Имам само 2. Иначе ползвам 4 и ги въртя.

Благодаря, точно тези взех вчера и мисля още 2 да взема днес, само се чудя дали да са пак от малките пластмасови от 125 мл, дали да са стъклени от 125 мл или направо от по-големите пластмасови + биберони 0+ месеца.
Имах 7 преди, като пенсионирам тези на Нук и с новите 2 стават 4 и мисля, че ще са ми малко с постоянното стерилизиране. Тъпото е, че чакам една онлайн поръчка с две големи шишета пак на Нук, дано поне след някой месец могат да се ползват, че ме боли душата колко пари дадох за тези бутилки ...

# 265
  • България
И аз имам на Нук и на Дм, но пускаха доста и малкия се даваше, чак връщаше. В последствие купих на Canpol - в болницата пиеше от тях с най-малко проблеми.

Иначе едните биби са на Tommee Tippee и малкия си ги предпочита повече.

При мен бебчо като е превъзбуден така се дърпа, тръгва да засуква и клати глава. Гърдите ми вече са сравнително меки, но пак има кърма. Ако забравя да сложа сутиен с протектори, започвам да тека щом започна да го храня.

Бейби брейн имам от преди бременността и сега даже е по-зле. Говорим нещо и след 5 мин вече съм го забравила... По принцип съм леко разсеяна, но силно се надявам поне малко да се оправя.

# 266
И аз имам на Нук и на Дм, но пускаха доста и малкия се даваше, чак връщаше. В последствие купих на Canpol - в болницата пиеше от тях с най-малко проблеми.

При мен бебчо като е превъзбуден така се дърпа, тръгва да засуква и клати глава. Гърдите ми вече са сравнително меки, но пак има кърма. Ако забравя да сложа сутиен с протектори, започвам да тека щом започна да го храня.

Бейби брейн имам от преди бременността и сега даже е по-зле. Говорим нещо и след 5 мин вече съм го забравила... По принцип съм леко разсеяна, но силно се надявам поне малко да се оправя.

Както казах по горе това че гърдите са меки не означава че кърмата е намаляла. Напълно нормално си е.
Аз вече не цедя и с помпата само малкия суче

# 267
  • България

Както казах по горе това че гърдите са меки не означава че кърмата е намаляла. Напълно нормално си е.
Аз вече не цедя и с помпата само малкия суче

Да, и аз това казвам. Въпреки че от време на време пак се проверявам. Някой път от чая за кърмачки на Дм усещам, че се пълнят много, та не го пия постоянно.

Анонимна*, моят мъж преобръща малкия по корем и аз го поемам като придържам подмишниците, а крачетата леко свити. Първо главата мием, като задължително минавам с ръка по лицето му, за не му остава сапунка от шампоана. И след това набързо останалата част от тялото. Гледам бързо да мине тази част, че се отпуска много.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 16:33 от Lady_Kalinka

# 268
Lady_Kalinka, благодаря! Ние така я къпем цялостно, защото до сега не сме слагали мрежата. ММ с една ръка я държи като поставя дланта си на гърдичките и, пръстите са под мишниците. Започваме с главата като аз също минавам много по лицето с ръка и после пристъпваме към тялото. Ще пробваме тази вечер да направим така с главата и да я сложим на мрежата за релакс☺

Четох, че на повечето от вас за изписали вигантол по 4капки до април и после по 2капки. Днес ни беше прегледа при личната (не е педиатър и определено малката юни ще я преместя при такъв), дори не погледна фонтанелите и изписа по 2капки до края на 1вата годинка. Има ли други от вас, на които е изписана само такава доза? Иначе е качила 800гр (според мен са 700, защото вкъщи я теглим само по памперс, а там беше облечена). И е пораснала 3см. Ще слагаме лепенки на пъпчето, защото не е прибрано. При вас кога беше първия преглед при педиатър/личен лекар? Може би си мисля, че трябваше по-рано да има още един преглед. Вкъщи така и не дойде след раждането с оправданието, че имало много грип.

# 269
Lady_Kalinka, благодаря! Ние така я къпем цялостно, защото до сега не сме слагали мрежата. ММ с една ръка я държи като поставя дланта си на гърдичките и, пръстите са под мишниците. Започваме с главата като аз също минавам много по лицето с ръка и после пристъпваме към тялото. Ще пробваме тази вечер да направим така с главата и да я сложим на мрежата за релакс☺

Четох, че на повечето от вас за изписали вигантол по 4капки до април и после по 2капки. Днес ни беше прегледа при личната (не е педиатър и определено малката юни ще я преместя при такъв), дори не погледна фонтанелите и изписа по 2капки до края на 1вата годинка. Има ли други от вас, на които е изписана само такава доза? Иначе е качила 800гр (според мен са 700, защото вкъщи я теглим само по памперс, а там беше облечена). И е пораснала 3см. Ще слагаме лепенки на пъпчето, защото не е прибрано. При вас кога беше първия преглед при педиатър/личен лекар? Може би си мисля, че трябваше по-рано да има още един преглед. Вкъщи така и не дойде след раждането с оправданието, че имало много грип.

Аз давам по две капки по препоръка на неонатолог в Токуда

Общи условия

Активация на акаунт