Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 419
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
Lady_Kalinka, в аптеката казваш лепенки за пъп и те дават. Не мисля, че има различни видове. Показаха ни как да го защипваме с кожата, за да е прибран и така лепим

# 286
  • България
Lady_Kalinka, в аптеката казваш лепенки за пъп и те дават. Не мисля, че има различни видове. Показаха ни как да го защипваме с кожата, за да е прибран и така лепим

Анонимна*, благодаря! 🙂 Ще купя за всеки случай и ще се допитам с педиатърката другата седмица!

# 287
Честит празник, дами! 🌷 Да сте здрави, обичани и сияещи! 🍀

Знам, че е много по-добър вариант детето да хапва, отколкото да е злоядо, но все пак, ей така да питам, има ли бебчета, които хапват по 750мл на ден АМ? До миналата седмица хапваше по 650мл общо. Предполагаше се, че като се вдигне дозата с 10мл на хранене и ще хапва 710. Да, ама тя само един ден яде толкова. Не и стига.. как ли не пробвахме да я разсеем (водичка, залъгалка, пеене, гушкане, огледало, карти, абее всичко) и просто детето реве на глад. Та, изяжда по 120-130 на хранене (което го дават като доза за 2месечно). Няколко пъти се случи и 140 да изяде, добре че на следвящото изяжда 115 примерно, за да компенсира🤣. Дали няма да и се разшири много стомахчето.. не че ще я държа гладна, разбира се, водя се по нея. Може би за мое успокоение търся някой друг, който е в същото положение

# 288
Документи за еднократната помощ при раждане може да подадете онлайн и да не ходите никъде. Трябва ви ПИК код от НОИ или НАП и през системата за електронно връчване става много лесно,данните се попълват автоматично като въведете ЕГН. Аз подадох така в средата на февруари и предполагам,че тази седмица ще ги изплатят,пък ще видим

# 289
Честит празник и от мен момичетата! Бъдете здрави и усмихнати 💐

Анонимна* ако трябва да спазвам какво пише на опаковката на кутията,малката от преди 1 седмица вече трябваше да е на 120 мл и да се храни по 6 пъти на ден.Обаче нашата педиатърка каза да не променяме дозата,защото добре наддавала и с 90 мл.Но от няколко дни забелязвам ,че 90 мл вече не и стигат и почнах да правя по 120.И аз пробвах да я залъгвам с вода и боба,обаче не става.
Вече имаме 1-2 ромпърчета,които не ни стават.

# 290
Анонимна, според мен абсолютно няма място за притеснение. Тези количества са супер ориентировъчни и е важно бебето да е спокойно и нахранено.  Кърмещите изобщо не знаем какво изяждат децата, така че не го мисли. Единствено знам, че трябва да се внимава при храненето от шише да не тече директно в гърлото на бебето, защото тогава се задейства рефлексът за преглъщане и яде повече, отколкото иска. Но щом плаче ако ѝ вземете шишето случаят изобщо не е такъв.

# 291
Анонимна, на колко седмици е бебето?
Ориентировъчните мл АМ са 525-800 мл за 3 седмици и 600-900 мл за 4 седмици. Между 5 и 8 седмици са съответно между 600 и 1050 мл дневно. Така, като чета, не изглежда бебето ти да яде дори в горната граница, не се притеснявай.

# 292
Благодаря, момичета!
esmeralda23, вчера стана на 1 месец. Тези милилитри къде ги намери? Ако ги бях видяла, нямаше да се притесня, че е прасенце хаха. Реално започна 5седмица и според тази норма е чудесна.
Alyssa, да, съгласна съм! Спокойствието на бебето е на първо място. Просто се притесних да не и разширим стомахчето така, но пък няма как да я държа гладна. Понякога така писва, все едно не е яла изобщо, а реално дояжда 5-10мл и това е
M.Steff, ако стигат на бебето е нормално да не се вдига дозата, особено щом наддава добре. Нашата също е пораснала, цели 3см и вече не и стават някои дрешки.
soulfy, аз имам пик на НАП, но не се получи при мен подаването. Няколко пъти пробвах, изписваше някаква грешка. Може да съм нацелила кофти ден, но нищо.

# 293
Благодаря, момичета!
esmeralda23, вчера стана на 1 месец. Тези милилитри къде ги намери? Ако ги бях видяла, нямаше да се притесня, че е прасенце хаха. Реално започна 5седмица и според тази норма е чудесна.
ChatGPT. Страхотен помощник за отглеждане на бебета, не се шегувам. Дава супер съвети за качване на килограми, дневни дажби, приготвяне на Ам, температура на вода и стая при къпане, време за сън и будуване, всякакви съвети за детски сън като споделените от КРР преди няколко страници и тн и тн. Даже го питах за проблема ми с бутилките от онзи ден и даде много добри съвети за избягване на проблема. Спестява супер много време за търсене, защото ти синтезира най-полезната информация в нета. Може и в табличен вид да ти пуска инфо, ето например за милилитрите АМ.

# 294
Момичета с какви шишета храните бебенцата си? Пробвах Нук,Авент, едно от ДМ, Canpol и с никое не му харесва …. Сега последно взехме Dr Browns, пък ще видим…

# 295
esmeralda, благодаря много за информацията!
BlackAngelll, аз по-горе писах, че съм доволна от Томи Типи

# 296
Ние сме с Philips Avent против колики 0+ месеца и съм доволна

# 297
  • Варна
Ние сме с Philips Avent против колики 0+ месеца и съм доволна
и аз ползвам такива.

# 298
Момичета с какви шишета храните бебенцата си? Пробвах Нук,Авент, едно от ДМ, Canpol и с никое не му харесва …. Сега последно взехме Dr Browns, пък ще видим…
Писах преди няколко дни точно с проблем с шишетата на Нук, че се образуват доста балончета при хранене и на бебето постоянно му течеше мляко от устата, задавяше се и имаше много газове. Взех няколко на Philips Avent Natural Response и за момента съм доволна - пускат по-малко и не виждам почти балончета. Имам и по едно на МАМ и Suavinex, също съм доволна от тях.

Аз направих голямата глупост да сменя млякото на бебето по препоръка на една фармацевтка. Взех му Confort версията на същата марка, която уж трябва да помага при стомашни проблеми - колики и тн. Ами ужас - млякото е много гъсто, не се разбива хубаво, колкото и да клатя шишето, все остават някакви топчета. Освен това забелязах, че с него бебето почти не оригва и съответно после газовете го мъчат още повече. Цяла нощ не можа да спи като света и ни разказа играта. Та днес отново сме на старото мляко, дано не съм му прецакала стомахчето с тази смяна за 1 ден Cry
При вас да е имало такива случаи? И имаше ли проблеми бебето след връщането към старото мляко?

Вашите бебета как са със следобедните дремки? Ерик от няколко дни хич не може да спи добре следобед, буди се след 10 минути, като го оставя в люлката, и на мен дори трудно заспива. Макс да има една дълга дрямка от около 2 часа следобед. Мисля, че коликите го мъчат и затова не успява да спи. И вечер заспива нормално чак в 11 ч, преси това люшкане, успиване, не иска и не иска ...

# 299
Писах преди няколко дни точно с проблем с шишетата на Нук, че се образуват доста балончета при хранене и на бебето постоянно му течеше мляко от устата, задавяше се и имаше много газове. Взех няколко на Philips Avent Natural Response и за момента съм доволна - пускат по-малко и не виждам почти балончета. Имам и по едно на МАМ и Suavinex, също съм доволна от тях.

Аз направих голямата глупост да сменя млякото на бебето по препоръка на една фармацевтка. Взех му Confort версията на същата марка, която уж трябва да помага при стомашни проблеми - колики и тн. Ами ужас - млякото е много гъсто, не се разбива хубаво, колкото и да клатя шишето, все остават някакви топчета. Освен това забелязах, че с него бебето почти не оригва и съответно после газовете го мъчат още повече. Цяла нощ не можа да спи като света и ни разказа играта. Та днес отново сме на старото мляко, дано не съм му прецакала стомахчето с тази смяна за 1 ден Cry
При вас да е имало такива случаи? И имаше ли проблеми бебето след връщането към старото мляко?

Вашите бебета как са със следобедните дремки? Ерик от няколко дни хич не може да спи добре следобед, буди се след 10 минути, като го оставя в люлката, и на мен дори трудно заспива. Макс да има една дълга дрямка от около 2 часа следобед. Мисля, че коликите го мъчат и затова не успява да спи. И вечер заспива нормално чак в 11 ч, преси това люшкане, успиване, не иска и не иска ...

Уикенда,когато тати е в къщи си я глези и спят следобед двамата.Ето сега като стана време за следобедно хранене,не мога да я събудя.Иначе през седмицата ,когато сме двете пак няма проблем със следобедния сън,понякога по-трудно я приспивам обаче,особено като я мъчат коликите.
Иначе на Филипс има едни бибки на шишетата,дето са и  малко по трудни и се уморява бързо и заспива на шишето .

Общи условия

Активация на акаунт