Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 426
  • 768
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, тези от вас, които кърмят- пиете ли капучино? 🥲 аз съм голям привърженик, но откакто родих не съм пила, четох, че може да повлияе на бебето, а и то както е с прясно мляко, нашия има непоносимост сякаш.. от киселото мляко става целия на червени петна.

# 301
  • България
След тежка вечер си правя безкофеиново с малко прясно мляко. Обикновено го пия след като съм го накърмила. Иначе избягвам да консумирам млечни продукти без термична обработка, за да не се обрива.

# 302
Относно смяната на млякото. Ние онази вечер ходихме на лекар в 1:30ч. От 17ч беше някакъв истеричен плач заспива за минутки пак се буди и плаче, гладна е, пие АМ спира плаче, изпъва и свива крачета, пръцка и имаше доста мокри памперси. Притесних се да не е настинала и да е нещо от бъбречетата. Отидохме в частна детска клиника, за да избегнем чакането. Прегледа беше много бърз- бебчето е здраво, това са колики. Първото, което ни пита педиатърката какво е АМ и препоръча да го сменим с такова на козе основа Topfer, като ни изписа и едно хомеопатично лекаратво. Предположи, че може да има непоносимост /без изследвания и нищо/ но си мисля че до сега при положение, че го пие от ден 1 едва ли ще е така. Като цяло мисля да не рискувам със смяната от една препоръка, а първо да се консултирам с нейния педиатър. Все пак някой използва ли АМ на козе основа и има ли наблюдения как се отразява на стомахчето и коликите?

# 303
Относно смяната на млякото. Ние онази вечер ходихме на лекар в 1:30ч. От 17ч беше някакъв истеричен плач заспива за минутки пак се буди и плаче, гладна е, пие АМ спира плаче, изпъва и свива крачета, пръцка и имаше доста мокри памперси. Притесних се да не е настинала и да е нещо от бъбречетата. Отидохме в частна детска клиника, за да избегнем чакането. Прегледа беше много бърз- бебчето е здраво, това са колики. Първото, което ни пита педиатърката какво е АМ и препоръча да го сменим с такова на козе основа Topfer, като ни изписа и едно хомеопатично лекаратво. Предположи, че може да има непоносимост /без изследвания и нищо/ но си мисля че до сега при положение, че го пие от ден 1 едва ли ще е така. Като цяло мисля да не рискувам със смяната от една препоръка, а първо да се консултирам с нейния педиатър. Все пак някой използва ли АМ на козе основа и има ли наблюдения как се отразява на стомахчето и коликите?
Ох,все едно описваш симптомите ,които и ние имаме с коликите.Много се напъва,все едно е запек,пръцка и свива крачета,но пък не плаче толкова.Като я гушна се успокоява.От няколко дни е така неспокойна,но не всеки ден.Според мен няма проблем с АМ ,защото всеки ден по 2 мръсни памперса сменям и на всяко хранене има доста мокри.Уж давам еспумизан на всяко хранене и био гайа ,обаче май няма голяма файда от тях.Днес поръчах Лефакс,надявам се с него да се подобрят нещата.

# 304
Момичета, тези от вас, които кърмят- пиете ли капучино? 🥲 аз съм голям привърженик, но откакто родих не съм пила, четох, че може да повлияе на бебето, а и то както е с прясно мляко, нашия има непоносимост сякаш.. от киселото мляко става целия на червени петна.

Аз пия докато кърмя или веднага след това и доколкото знам няма вече остатъци до следващото кърмене. А и до 200 мг кофеин на ден знам, че може и като бременни, и като кърмещи.  Ако прави алергия към мляко - може да се направи капучино с ядково/оризово/....

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 21:12 от Alyssa

# 305
На нас педиатъра ни каза за дохранване да вземем Аптамил Комфорт понеже е за запек и колики, взехме, обаче на бебо не му хареса първия път изпи 30мл от 60, защото беше много гладен, вчера изпи 10мл и плачеше, не искаше повече, а беше гладен. На своя глава взех Topfer lactana bio, днес му давах 3-4 пъти- изяжда си го, няма го това дърпане.

До мамите, коите се цедят- вие след като се насуче бебето, колко мл. изцеждате горе-долу?

# 306
  • България
Пратиха ми козе мляко на Kendamil, но така и не стигнахме до него щом започнах да кърмя само бебчо. Зачетох, че е възможно някои бебета да направят алергия към козето и само след консултация с педиатър се започва.

Давам на моето бебче Лефакс и БиоАмика. Има си газове и понякога правим упражнения. Пак си плаче от време на време, но не е като преди.

# 307
Момичета, какви термометри ползвате? Имаме на quiko, но не мери правилно, сравнен с термометър под мишница за възрастен, та затова ми трябва пак някой електронен, но за бебе.

# 308
BlackAngelll и ние сме с Лактана био. Отразява и се супер. Но си е краве мляко, не знам с козето как е

# 309
Аз не смея на своя глава да променям АМ.Ако педиатърката разреши ок,ако не ще си караме на Нан.Според мен и понася добре за сега,изключвам коликите,но това е период,който всяко новородено трябва да мине.
Иначе за термометър ,взех съвсем обикновен електронен от аптеката,който се слага под мишницата и в дупето.Бях се загледала в тези безконтактните,в болницата ни мереха температурата с такъв.

# 310
Ама на бебе как ще се премери с този обикновения електронен?
Питам, понеже ММ е болен и май е с грип А, вдига 39 градуса и много ме е страх за бебето. Като четох сега нищо не може и да им се дава…

# 311
Бях писала, че взехме безконтактен. Имаме и от този, който мери под мишница и в дупето. Безконтактния е доста по-удобен и бърз

# 312
  • България
Купихме безконтактен термометър от Алито и наистина бързо мери. А с хигиенния сет, който бях поръчала на малкия, имаше и електронен термометър включен. Не съм ги сравнявала още.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 02:57 от Lady_Kalinka

# 313
Каква марка безконтактен? Аз вече съм с кашлица и отпадналост, засега нямам Т, но ходя с маска с бебето. Дано не се зарази и то.

# 314
Голяма драма с тези термометри при нас. Видях голям зор, защото никой от тези за чело, които пробвах, не мери точно (дори и скъпият от аптека). Даже тези от Али се оказаха по-систематични, поне показват едно и също на няколко последователни измервания.
Най-добрият и достоверен вариант според моята педиатърка е мерене с електронен термометър за под мишница ректално.
Ако не ти е проблем да дадеш 100+ лв, вземи на Braun за ухо. В болницата мериха температурата на бебето с него и показва доста точно. Със сигурност е по-удобно за бебето от ректалното мерене.

Общи условия

Активация на акаунт