Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 464
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
Не съм повивала, мисля да пробвам, но той вечерта между 00 и 06 часа има прозорец да спи. През деня също има една дълга дрямка и през останалото време е опити за успокояване/приспиване, които са неуспешни и преминават в рев. Заспива за 30 мин, събуди се и пак рев. Почти няма прозорец да будува и нещо да си гледа и да е в добро настроение. Аз нямам време да си измия зъбите дори, не пък да ям или да правя нещо друго. Станала съм вейка, вече съм 3 кг под тези, които забременях, защото не ям, не знам как имам още кърма Grin
Пробвала съм всичко - носене, бял шум, всичко, всичко. Не остава гладен, даже преяжда и после връща, защото давам кърма и после шише. Напоследък иска да яде през 2 часа, няма и толкова независимо дали е ял от шише. Преди с шишета държеше по 3 часа. Направо, не знам какво става, чувствам се като пълен провал като майка...

Адаптираното не трябва ли да е задължително на три часа

# 391
Не съм повивала, мисля да пробвам, но той вечерта между 00 и 06 часа има прозорец да спи. През деня също има една дълга дрямка и през останалото време е опити за успокояване/приспиване, които са неуспешни и преминават в рев. Заспива за 30 мин, събуди се и пак рев. Почти няма прозорец да будува и нещо да си гледа и да е в добро настроение. Аз нямам време да си измия зъбите дори, не пък да ям или да правя нещо друго. Станала съм вейка, вече съм 3 кг под тези, които забременях, защото не ям, не знам как имам още кърма Grin
Пробвала съм всичко - носене, бял шум, всичко, всичко. Не остава гладен, даже преяжда и после връща, защото давам кърма и после шише. Напоследък иска да яде през 2 часа, няма и толкова независимо дали е ял от шише. Преди с шишета държеше по 3 часа. Направо, не знам какво става, чувствам се като пълен провал като майка...

Май не, щом дохранва, а не е основно на него.

КРР, не се самообвинявай, не се чувствай като провал,защото не си. Тепърва ни предстоят още такива периоди, не сме ние виновни за растежа на бебето🤗 и това ще мине,единствено и само ти трябва търпение. Сега се замислих, че и ние имахме, даже и все още понякога имаме такива дни,но вече рядко. Гушкай го по-често, нашия така се успокояваше, даже и спеше през деня върху мен.
За времето по корем- на нас педиатърката ни каза още на първата консултация, че можем да го оставяме, докато не се разсърди, демек 1-2 мин. 😃 все още се сърди като е така, но почна повече да си повдига главичката. Днес даже му изкарах и една възглавничка за такова упражнение, ама не му допадна нещо. 🥲  Иначе започва вече доста да си говори на неговия си език, да се оглежда, даже на последната консултация педиатърката каза, че бил много комуникативен 😂.
На вашите бебенца биха ли им вече първа ваксина? Ние минахме и през това- една беше в устата и две в краченцата над коляното, за другия път каза, че ще има само едно боцване и една през устата.

# 392

Май не, щом дохранва, а не е основно на него.

КРР, не се самообвинявай, не се чувствай като провал,защото не си. Тепърва ни предстоят още такива периоди, не сме ние виновни за растежа на бебето🤗 и това ще мине,единствено и само ти трябва търпение. Сега се замислих, че и ние имахме, даже и все още понякога имаме такива дни,но вече рядко. Гушкай го по-често, нашия така се успокояваше, даже и спеше през деня върху мен.
За времето по корем- на нас педиатърката ни каза още на първата консултация, че можем да го оставяме, докато не се разсърди, демек 1-2 мин. 😃 все още се сърди като е така, но почна повече да си повдига главичката. Днес даже му изкарах и една възглавничка за такова упражнение, ама не му допадна нещо. 🥲  Иначе започва вече доста да си говори на неговия си език, да се оглежда, даже на последната консултация педиатърката каза, че бил много комуникативен 😂.
На вашите бебенца биха ли им вече първа ваксина? Ние минахме и през това- една беше в устата и две в краченцата над коляното, за другия път каза, че ще има само едно боцване и една през устата.

И аз дохранвам, но мислех че на 3 часа задължително. На колко често може да се дава АМ?

# 393
КРР, всичко е период и този ще мине.
При нас тази поза много помага, също бръмченето на сешоара, снощи слагахме и на коремчето затоплена кесийка с гроздови семки. И спането заедно, бебка върху теб на гърди също помага, колкото и да не го препоръчват.
Аз храня на поискване, въпреки че е предимно АМ, не съм ок да се дере от глад и да чакам часовника...

# 394
Тук в Испания препоръката за хранене с АМ е като при кърменето - на поискване. Специално питах педиатърката и потвърди.

# 395
  • Варна
Някой ме питаше са помпата от Алито. Ползвам я, не съм купувала друга. Батерията и държи около 2 часа.
Къде кърмя, дохранвам, давам само АМ, цедя се… пълна какафония е. Това цедене е мъка, кърменето бавно и заспива колко яде не е ясно. Храня го на 2 часа или 2 и половина той сам си се буди.Нощем спи по 3-4 часа издържа. Яде по - малко от необходимото за възрастта му, за това пък на често.

# 396
Ние стоим по коремче, но тя главичката си я задържа изправена от още 3-та, 4-та седмица, дори и да не е по коремче, а само някой да я държи изправена.
Позата с ръцете и ние потвърждаваме, че действа много успокояващо. Баща и се разхожда вкъщи с нея така, защото има по-големи ръце съответно, а и принципно излъчва доста топлина, тя много обича да лежи по коремче върху него.
Ние сме на ваксина на 20.03 тогава ни записаха, казаха да направи два месеца. Реално ще и е трета, защото в болницата и направиха 2.

# 397
Момичета, като ви чета повечето, явно е имало нещо/период, защото и нашата 2дни беше много различна, с много болки, плач и беше някакъв ад. Не знам дали не е възможно да е от времето нещо. На нея също и помагат топли бани, носене по начина, който Sehy e показала, гушкане, пеене и т.н. Белият шум не и действа успокоително поне за сега. Не повивам.
Храненето на 3часа го възприемам като ориентир. Не виждам как, ако е яла по-малко на едното хранене и си поиска след 2.5часа, аз да я държа 30мин гладна, за да спазя този час. Както и се е случвало след хранене да минат 15-20мин и да се съдира от рев все едно не е яла, изяжда 10мл и се кротва. Обаче компенсира като понякога яде на 4часа, а не на 3.
По коремче я слагаме още откакто се прибрахме от болницата. Много бързо започна да си държи главичката сама (от втората седмица) като постепенно увеличава времето.
Предстоят ни ваксините в крачетата в началото на април (като направи 2месеца). Тази през устата мисля, че ще я дадат по-следващия път, но пак ще питам
КРР и ние имахме такива периоди, съвсем нормално е. Не се самообвинявай, всичко е в реда на нещата
The_Black_Hole сила и кураж! Стискам палци да се приберете вече!

# 398
Много бързо върви тази тема и не успявам да се включа.
Аз и моят бебчо сме чудесно. Разбираме се. В понеделник го водих на консултация - 1 месец. Само го записаха и взеха мерки. Ваксини ще правят следващия път. Качил е 1.2 кг и 3 см за един месец и хранене само на кърма.
Но нещо вечер не му достига и миналата седмица го дохраних веднъж, а тази седмица - всяка вечер.
Води го и на ортопед. Всичко наред със ставите и ми показа малко гимнастика. Каза да я правя всеки ден, по няколко пъти, след хранене. А именно: слагам бебето по корем и си поставям ръката зад крачетата, така че да се избутва; Почесвам го по гръбчето, за да вдига глата. После по гръб, хващам ръчички и го придърпвам да се набере, като коремна преса.

Много харесва да го къпя. Вече го правя във бебешка вана, защото ми тежи иначе. Но пак така, първо на ръка и после го слагам на подложката. Че една вечер направо на подложката и беше рев. Специален масаж не правя. След банята си го масажирам с олио, както ми дойде.

Все пак реших да правя погача. Другата неделя ще е и сега се занимавам с избора и поръчките на кърпа, погача, рисувани меденки и др.

The_Black_Hole Много се радвам, че вземаш бебето си. Адмирации за търпението ти. Силна жена си!

КРР, тегли им една на консултантите. Зарежи всички други задачи, успокой се и станете едно цяло с бебето.
Аз в такива дни зарязва всичко, не излизам, постоянно гушнат и на гърда да си смуче, дъвче или каквото иска. Сякаш си търсят този 24 часов контакт с майката. Аз така го усещам и затова така правя.

# 399
  • България
Много кофти моменти имахме първият месец.. то не беше рев, колики, инат... Не бяхме спали с моя и даже имах чувството, че сме като в онзи филм, Омагьосан ден, с Бил Мъри. Все едно и също всеки ден без значение какво правиш.. Даже тия дни пак имахме пак 24ч, в които пак не беше на кеф. Даже и сменявахме дрехите като носни кърпички. То не беше кърма, напишкано, наакано. Изведнъж мина, има светлина в дъното на тунела. Не се отчайвайте!

Спасяваме положението като се гушкаме, спи на нас и най-вече в количката. Повече сме я ползвали вкъщи отколкото навън.

Напоследък имаме добри дни и нощи, някой път само едното.. 😅 Иначе на 8-ми март излизахме на първата си разходка с количката. Малкият не можа да спи спокойно, предполагам заради многото шум и хора на центъра. Минахме през бабите и дядовците и вечерта даже се киска сам в кошарата. Обаче вечерта не спа почти, през час и по-малко бутах бибата, гушкахме се, друсахме се... Явно му беше дошло в повече, много нови неща и емоции за един ден. Случвало ли ви се е?

Иначе в колата си спинка много. Само да тръгнем и веднага се унася. 😅

Иначе от 4300кг за първия месец, мернах малкия 5550кг, а има още 10-тина дни до навършване на 2-рия месец. Педиатърката ни препоръча да намалим малко яденето на гърда до 15 минути активно сучене, за да не връща. Случва се по-малко от време на време. Пита ни за ваксините - ще му слагаме всички. Сега ще са 2 в крачето и 1 в устата; на 3-рия месец са 1 в крачето и 1 в устата; на 4-тия месец са пак 2 в крачето и 1 в устата. И след това пак на 1 годинка. Но ни каза да е здрав, както и ние.

БиоАмика каза, че даже може на всяко хранене и Лефакс само на напечените моменти.

# 400
Момичета, благодаря за топлите думи. Взехме си вересиите, цялото отделение вика "Ама този сладур ли? ТОЙ Е ВЕЧНО ГЛАДЕН!" Яде по 90мл на 12 дена... Аз обаче много е сладко това с кърменето, но на всеки час и половина да кърмя по час, няма да стане... Лигави се, реве и предпочитам да цедя, да видя колко е изял и така да контролирам нещата. Не бях цедяла 7 часа, сега направо пръска, даже едно от каналчетата направо ми се вижда прозрачно Grinning Изцедих сега от едната 150, а от другата 110... Момчето обаче одобрява смяната от АМ на кърма, както и новите шишета на Нук се харесаха също.

# 401
  • България
The_Black_Hole, честито! Да му се нарадвате много!

Иначе в началото е така дълго, защото бебето няма практика. Мислех си, че няма край, но се научава и моя хапва набързо за 10-15 минути, понякога за едната гърда само или двете общо, зависи колко е гладен.

Иначе ми казаха, че бебето ще суче повече отколкото помпата ще изкара. Моята е на Филипс ръчна и в началото я ползвах доста. И аз си бях купила от Алито, но не се спогодихме, даже ми разрани зърното. Сега събира прах.

# 402

Иначе в началото е така дълго, защото бебето няма практика. Мислех си, че няма край, но се научава и моя хапва набързо за 10-15 минути, понякога за едната гърда само или двете общо, зависи колко е гладен.

Иначе ми казаха, че бебето ще суче повече отколкото помпата ще изкара. Моята е на Филипс ръчна и в началото я ползвах доста. И аз си бях купила от Алито, но не се спогодихме, даже ми разрани зърното. Сега събира прах.

Истината е, че някои форми на гърдите трябва да се помага на помпата с ръка, каквато и да е.

Момичета, на момчето ми са му студени ръчичите, но вратлето и нослето са ок. Предполагам е нормално и да спра да се втелясвам. Нали?

# 403

Истината е, че някои форми на гърдите трябва да се помага на помпата с ръка, каквато и да е.

Момичета, на момчето ми са му студени ръчичите, но вратлето и нослето са ок. Предполагам е нормално и да спра да се втелясвам. Нали?
И на моята бебка са студени ръчичките понякога,въпреки че в къщи е топло.Важноне нослето да е добре.Ако търпи слагай му ръкавичка,моята не ги харесва особено и сама си ги маха,за това и слагам само като излизаме навън.

# 404
  • България
От болницата ме наплашиха с тези ръкавички - може да се задави бебето, ако си набута ръчичката в устата.

За момченцата - какво ви казаха за пишлето? Не помня дали сте коментирали дали се забелва или не. На нас ни казаха не и че се праща на уролог по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт