Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 941
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
Мамите, които дават Омнибиотик панда, по кое време на деня го давате? И има ли това значение? Че попаднах в една група за бременни и там това обсъждаха и ми стана интересно при вас как е? 😄
Мислите ли скоро да започвате да правите упражнения? На мен много ми се иска вече, но не знам 2 месеца след операцията дали мога вече… макар че не чувствам дискомфорт, а само страх да пробвам, че да не си навредя..
А тези от вас, които носят колан, как се чувствате? Има ли ефект, прибра ли Ви се корема? Аз имам, слагала съм го 2 пъти, не знам за корема, на наистина е добър за кръста.
КРР, радвам се, че сте открили проблема. Консултантите колкото са лоши, толкова и са добри, смисъл, че има някои, които наистина казват верни неща, но просто не трябва да разчитаме на 100% на тях, все пак всяко дете си е индивидуално, няма как едно и също нещо да действа при всички, поне според мен.
Иначе вкъщи приятелят ми много помага, почти само той готви, аз гледам през деня, когато бебето спи да поизчиствам, подреждам, пускам пералня, че иначе ми е скучно😃 не мога все да стоя легнала с него.
И като баща се справя, сменя памперси, преоблича го, храни го.

# 436
Мъжа ми много ми помага и на мен.Понякога става да я храни на нощните хранения,за да мога аз да поспя.Приспива я,гушка я ,по този начин си изгражда връзка с нея.Събота и неделя също основно той се занимава с малката,за да мога аз да изчистя и наготвя и да изляза някъде.

На мен също ми се иска да почна някакви упражнения,обаче ме дострашава още.Щях да питам онзи ден на прегледа и забравих.

А за тези консултанти изобщо и не съм се замисляла да ползвам някога.Мисля ,че за сега двамата се справяме добре с малката,пък и тя си е много кротичка и се криви само като е гладна .Коликите са на моменти и не са толкова силни чак да пищи по 3 часа на ден,да се зачервява и да свива крачета.

# 437
А какво казват, кога трябва да се дава пробиотика? Ние даваме пандата, но по различно време, гледам най-късно следобед да е, просто все още забравям...а и нали трябва да престои поне 10 мин и това усложнява, понякога не се и разтваря хубаво в шишето...
Забравям да слагам и колана за пробиране на корема...
Иначе на мен на профилактичния преглед ми казаха, че матката ми е ок вече, изписаха ми глобули цикатридина за 10 дена и казаха, че след това може полов контакт, демек някъде 30-40 ден се пада.
Да ви питам вашите бебета шават ли много? Има моменти когато само движи ръце и крака енергично треперещо, като силна превъзбуда, често се и напъва тогава та май е когато върши работата и има газове, но чак ми е странно така да маха.
Ползвате ли слинг/раница? На мен ми дадоха раница уж ставала за новородено, но педиатърката каза след 3 месец и не смея.
На нас ни се обели личицето, сега почна и главичката и не знам вече с какво да я мажа, съвети ? Simple Smile💐
Ии последно ... нали чистите дудата и отвътре, между устните, че там си се насъбира бяло...ама тя хич не обича. При нас смяната на памперс е голяма драма, уж го правим след като е хапнала/ по средата на яденето, но...и къпането на глава не й харесва. Мъничета са ама с характер ❤️🍀

# 438
Нашата шава много да и се напъва.Мислех ,че е запек но педиатърката каза,че не било и че бебетата така се напъвали и сумтели.
Иначе след баня задължително чистим дудата с тампон че,защото се събират секрети и бактерии.
За лицето аз ползвам кремчето на Бебо за суха кожа,реших да пробвам и него.За сега добре и понася

# 439
Омнибиотик панда давах със сутрешните хранения, но сега го завъртях и го давам с вечерните, вижда ми се по-логично, при нас коликите са предимно вечер. Спряхме отдавна капките за колики, сега пие чай от джоджен и се отразява добре, а и на нея и харесва.
Ние може да разчитаме на бабите, нищо че и двете  работят и са на 40км, винаги може да реагират. ММ доста помага с гледането на бебето освен, че не се е престрашил да сменя памперси, все още 😂. Облича, разхожда, гледа докато примирено аз имам домакинска работа, помага с къпането и храненето. Вчера имах и час за фризьор, оставих му я, вечерта ми беше зле, нещо съм настинала, тя не можа да заспи той я взе и се приспиваха в хола, за да може да поспя и аз малко, че имахме няколко дни с нарушение на режима- фотосесия, неочаквано пътуване и така.
От колана много съм доволна, моя е този който го рекламират непрекъснато във Викабейби май беше, но си го взех от Тему за 7лв ефект има сега, като започнах да го нося постоянно не за няколко часа, на кръста ми се отразява много добре. С упражненията не се натоварвам много 30мин макс+ разходката в парка.
Нашата бебка супер много шава. Вечер я оставяме в кошарата сутрин е вече по диагонал или успоредно на таблата. През деня също много се върти. Взех и антирефлуксна възглавница много и харесва на нея също доста си шавурка. Обича да лежи и по корем, върху нас, имаме и възглавничка, на която си стои и подпира ръчички и държи вратлето изправено.

# 440
Омнибиотик панда давах със сутрешните хранения, но сега го завъртях и го давам с вечерните, вижда ми се по-логично, при нас коликите са предимно вечер. Спряхме отдавна капките за колики, сега пие чай от джоджен и се отразява добре, а и на нея и харесва.
Ние може да разчитаме на бабите, нищо че и двете  работят и са на 40км, винаги може да реагират. ММ доста помага с гледането на бебето освен, че не се е престрашил да сменя памперси, все още 😂. Облича, разхожда, гледа докато примирено аз имам домакинска работа, помага с къпането и храненето. Вчера имах и час за фризьор, оставих му я, вечерта ми беше зле, нещо съм настинала, тя не можа да заспи той я взе и се приспиваха в хола, за да може да поспя и аз малко, че имахме няколко дни с нарушение на режима- фотосесия, неочаквано пътуване и така.
От колана много съм доволна, моя е този който го рекламират непрекъснато във Викабейби май беше, но си го взех от Тему за 7лв ефект има сега, като започнах да го нося постоянно не за няколко часа, на кръста ми се отразява много добре. С упражненията не се натоварвам много 30мин макс+ разходката в парка.
Нашата бебка супер много шава. Вечер я оставяме в кошарата сутрин е вече по диагонал или успоредно на таблата. През деня също много се върти. Взех и антирефлуксна възглавница много и харесва на нея също доста си шавурка. Обича да лежи и по корем, върху нас, имаме и възглавничка, на която си стои и подпира ръчички и държи вратлето изправено.
Как правите чайчето от джоджен?

# 441
Имам изсушен домашен джоджен. По-скоро е запарка, тъй като мисля, че ще дойде малко силно за бебе. Завира водата около 50мл и изсипвам 1к.л., похлупвам с чинийка и изчаквам около 15-20м, след това прецеждам през стерилна марля и като изстине давам. Тя пие колкото и се пие не я насилвам. Първия път дадох малко с пипета, изплю го, пак и дадох, преглътна и и хареса и после директно от шишето започна да пие.
Как правите чайчето от джоджен?

# 442
Момичета, а вие как ги обличате навън тези дни с вятъра. Аз затварям количката отвсякъде - и отпред с ципа и отгоре покрива, за да не го продуха. Облечен беше днес с домашно тънко ромпърче и отгоре едно плетено елече, но не вълнено, а памучно и памучна шапка от трико. Обаче плачеше и мисля, че беше защото му е топло, не се беше изпотил, но беше леко червеничък. Обаче само по ромпърче не смея да го изважда още, а на този вятър да не е предпазен. Една позната ми каза да вдигам отстрани, където е мрежата на количката, за да се проветрява.
Ако не духа така, щак бихте ги облекли на 25-28 градуса? Виждам всякакви случаи по парковете - бебета с дебели якета и бебета с тънка блузка и клинче. Аз си мисля за спортно екипче памучно и шапка. Казаха ми, като спи, шапката да се маха. Но някак не смея да го оставя с гола главичка, още е малък, няма и 40 дни.

Вие имате ли към количките поставка за чаша за кафе. Взех от Тему една и направо днес я изхвърлих гневна. Само се върти и кафето ми винаги се разлива и всичко става мазало. В чудо се видях, а това ми е ритуал да си направя кафенце за разходката, докато спи, за да отдъхна. Препоръчате някоя стабилна поставка.

Ние се готвим за погачата. Ще бъде в ресторанта в нашия комплекс. Дадоха ни доста добра цена, не очаквах. Взех и украса, не издържах. Тематично з Мечо Пух ще е. Вече в главата имам идея за визията. Много добра цена иначе излезе, цялата украса 150 лв, от тук https://tortiotpampersi.com/produkti/pogacha-na-bebe/tema-na-pogachata-mecho-puh/
Взех му и много готино ленено костюмче от Вис Виталис. За мен още умувам тоалет, но ще измисля. Свеки ще прави питката. Мисля да поръчам и торта от Чочко, има тематични на Мечо Пух, пак с добри цени. При вас как върви с питката, които още не сте правили? Ние ще сме с кетъринг - брускети и разни сладки неща.

Днес коликите доста ни мъчат, направо ми се къса сърцето. Помага сякаш, когато е разстроен, да му дам Санколик. Успокоява се и пръцка. При вас как е?

# 443
Аз не слагам шапка в количката, защото в коша за новородени е няколко градуса по-топло отколкото навън, което пък е по-топло отколкото вкъщи, вкъщи не съм слагала шапка никога. Тя е на 23 дни и ако сложа повече от един пласт дрехи или одеало става червена и потна, така че стои или само по пижамка или по боди и ританки. Най-много с някоя пелена да я наметна. Днес в голямата жега беше по боси крака дори и без одеало и пак беше доста топла. Когато бяхме на завет отварях по някое прозорче на количката да влиза въздух. Иначе в силния вятър затварях всичко и даже сложих мрежата за насекоми уж да не влизат боклуци и прахоляк.

При нас за коликите засега помага коланче с черешови костилки, което се затопля, и гледаме да я гушнем и стоплим хубаво и бързо се успокоява. Още не съм започнала да й давам капки, засега положението е поносимо. И още, уж се опитвам да внимавам какво ям, макар че не винаги уцелвам храната, която да й понася и на нея. А, и често правя масажчета на корема.
Момичета, а вие как ги обличате навън тези дни с вятъра. Аз затварям количката отвсякъде - и отпред с ципа и отгоре покрива, за да не го продуха. Облечен беше днес с домашно тънко ромпърче и отгоре едно плетено елече, но не вълнено, а памучно и памучна шапка от трико. Обаче плачеше и мисля, че беше защото му е топло, не се беше изпотил, но беше леко червеничък. Обаче само по ромпърче не смея да го изважда още, а на този вятър да не е предпазен. Една позната ми каза да вдигам отстрани, където е мрежата на количката, за да се проветрява.
Ако не духа така, щак бихте ги облекли на 25-28 градуса? Виждам всякакви случаи по парковете - бебета с дебели якета и бебета с тънка блузка и клинче. Аз си мисля за спортно екипче памучно и шапка. Казаха ми, като спи, шапката да се маха. Но някак не смея да го оставя с гола главичка, още е малък, няма и 40 дни.

Вие имате ли към количките поставка за чаша за кафе. Взех от Тему една и направо днес я изхвърлих гневна. Само се върти и кафето ми винаги се разлива и всичко става мазало. В чудо се видях, а това ми е ритуал да си направя кафенце за разходката, докато спи, за да отдъхна. Препоръчате някоя стабилна поставка.

Ние се готвим за погачата. Ще бъде в ресторанта в нашия комплекс. Дадоха ни доста добра цена, не очаквах. Взех и украса, не издържах. Тематично з Мечо Пух ще е. Вече в главата имам идея за визията. Много добра цена иначе излезе, цялата украса 150 лв, от тук https://tortiotpampersi.com/produkti/pogacha-na-bebe/tema-na-pogachata-mecho-puh/
Взех му и много готино ленено костюмче от Вис Виталис. За мен още умувам тоалет, но ще измисля. Свеки ще прави питката. Мисля да поръчам и торта от Чочко, има тематични на Мечо Пух, пак с добри цени. При вас как върви с питката, които още не сте правили? Ние ще сме с кетъринг - брускети и разни сладки неща.

Днес коликите доста ни мъчат, направо ми се къса сърцето. Помага сякаш, когато е разстроен, да му дам Санколик. Успокоява се и пръцка. При вас как е?

# 444
Леле, направо осъзнавам как съм си претопляла детето. Вели днес беше с ританки и боди (тънимки) и жилетка. Милото.
Изпратиха ми този сайт https://baby-wetter.de/how-to-dress-your-baby-outside/?fbclid=PA … A#google_vignette и може би по него ще се ориентирам и ще му пипам по-често гръбчето. Някой ми беше казал, че има правило - бебето е облечено като нас, с един като дрехи отгоре. Аз днес бях с къс ръкав. Няма да слагам шапки вече, освен ако не е пряко изложен на вятър, извън количката, например.
А вкъщи е супер топло, става 25 градуса. Обаче не смея да го оставя да спи с къс ръкав и спи само с тънко ромпърче, без да е завит. Отделно отваряне вратата на терасата, която е в хола и така се охладява и в спалнята. През деня, ако е много топло, ще го сложа с боди с къс ръкав вкъщи. Общо взето ще се ориентирам по гръбчето и гърдичките май вече.

# 445
Един слой повече дрехи от нас е правилото, да. Но този слой е боди, а не жилетка например.
Аз лично не го спазвам това обаче и обличам бебето като мен. Днес например при нас беше слънчево, но 14 градуса и духаше вятър. Облякох го в плетеното му комплектче от вкъщи (с боди отдолу) + космонавт и директно в количката. Както и тънка памучна шапка. Няма как аз да съм със зимно яке, а бебето да не е. Не мисля, че му е било много горещо.

# 446
КРР И на мен ми е сложно това обличане за навън. Аз също се водя по това правило и на мен ми го бяха казали. Вчера ми обясняваха, че не било правилно и на бебета им било по-топло от нас. Днес в Пловдив беше топло, без вятър. Беше облечена с много тънко памучено комплекче и едно плетено елече, без шапка, по чорапки. В количката я завихме с много тънко одеало, защото в парка си става течение, бяхме затворили и количката защото седнахме на една пейка на сянка. Утре се очертава да е също така топло и мисля да е по спортно екипче и боди с къс ръкав, без шапка, с памучно одеало, но ще нося и едно по-плътно за всеки случай.
Леле, направо осъзнавам как съм си претопляла детето. Вели днес беше с ританки и боди (тънимки) и жилетка. Милото.
Изпратиха ми този сайт https://baby-wetter.de/how-to-dress-your-baby-outside/?fbclid=PA … A#google_vignette и може би по него ще се ориентирам и ще му пипам по-често гръбчето. Някой ми беше казал, че има правило - бебето е облечено като нас, с един като дрехи отгоре. Аз днес бях с къс ръкав. Няма да слагам шапки вече, освен ако не е пряко изложен на вятър, извън количката, например.
А вкъщи е супер топло, става 25 градуса. Обаче не смея да го оставя да спи с къс ръкав и спи само с тънко ромпърче, без да е завит. Отделно отваряне вратата на терасата, която е в хола и така се охладява и в спалнята. През деня, ако е много топло, ще го сложа с боди с къс ръкав вкъщи. Общо взето ще се ориентирам по гръбчето и гърдичките май вече.

# 447
Навън дори като е 20градуса не слагам връхна дреха. Все пак е в кош за новородено и завита с тънка пелена, а и количката я затварям. Само като седнем на слънце отварям количката откъм крачетата, остава си само по пелена. Не слагам и шапка, а лента за глава. Ръкавички слагам само като спи през нощта, но скоро и тях ще премахна. Бих сложила тънка връхна дреха или елече, ако я изкарвам извън количката на открито. За сега като съм навън я храна в затворени помещения и именно затова е облечена както си е вкъщи. Също се водя по “правилото” да е облечена с един слой повече дрехи от мен. Като за слой считам бодито с късия ръкав. Но аз не слагам зимно палто отдавна, минах на пролетни шлифери и сака и ходя с рокли къс ръкав.
За коликите май най-ефективно е гушкането. Слава Богу няма всяка вечер. Продължавам с чая, но не съм спряла и капките. Мисля да си и давам за мое спокойствие поне до средата на втория месец. Така или иначе, казват, че отминават към 3тия. Все пак стомахчето се развива.
Вторник прави 40дни и чак ми е странно колко бързо лети времето. Може и да съм споменала, но ние ще отидем семейно на църква и оттам вкъщи да се почерпим за здраве (предвид лошото време)

# 448
Здравейте!
Днес е трети ден, в който бебето не е акало. Как бихте процедирали? Мисля да използвам термометър.

# 449
Ох малката много се напъва цяла вечер милата,чак ми става жал,но май не са колики това.Педиатърката каза,че не е и запек уж.Като си сложа ръка на коремчето или от тези възглавнички на Дм веднага се успокоява и заспива.Има ли и при вас подобни моменти.
Направо много жал ми става,явно я боли коремчето.
Ака предимно вечер ,най-много обичам към 4-5 сутринта.
Tddd21 като стана е бебето на месец по-рядко скалп,така ми каза педиатърката ни.Но все пак пробвай да и направиш масаж по часовниковата стрелка да се стимулира перисталтиката,помага .

Общи условия

Активация на акаунт