Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 163
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
На мен педиатърката ми каза, че тъй като е основно на АМ, може след навършен 4ти месец да започнем със захранването, с него намалявал рефлуксът.
Моят тази нощ ме скапа. Не знам колики ли бяха, газове ли, рефлукс ли, или скок в растежа, но беше непоносим. Едва успях да го приспя към 0 ч, плачеше неистово. После се събуди в 3.40 и същата история, едва успях да го приспя в 5.50 и бум, в 6.30 се събуди отново и уж гладен (а беше ял преди това в 4 ч 120 мл и още 30 мл в 5). Imp Smiling Imp Баща му си хърка щастливо и изобщо не го чува. Triumph Наложи се да го сритам към 9, за да вземе детето в другата стая, че едва карам на 4 часа сън и хоп, в 9.30 телефонът ме събуди тотално. Grinning та се отказах да спя за днес.
Вашите бебета как са?

Ние бяхме така 2 дни.Супер крива беше,даже единия ден почти не спа .Вчера беше много кротка,не я боля коремче,не се напъва,спа си следобеден сън.Днес сутринта пак се накриви малко,сега я нахраних и приспах,ще видим следобед как ще е.

# 751
Четох статия, мисля че беше на Хедра, когато бебето плаче и е гладно по-често и хапва по по-малко са колики. При нас също е така. На 1ч , 1ч и 30мин плаче и е гладна, пие малко мляко, успокоява се и пак се почва, но като успея веднъж да я приспя, след това не се буди.
За рефлукса препоръчват по-малки количества на хранене и по на-често.
Rimmona Има едно изследване-взима се секрет от нослето и се проверява за бактерии. Така се открива дали бебетата имат задна хрема, която трудно се хваща. Тя е причина за образуване на храчки и кашляне. Мисля, че се покрива от ЗК, може би ще го правим, защото при нас се чува понякога при хранене и започва едно кашляне. Педиатъра каза,че чисти дробчетата, но вече мина втори месец и не изчезва.
На мен педиатърката ми каза, че тъй като е основно на АМ, може след навършен 4ти месец да започнем със захранването, с него намалявал рефлуксът.
Моят тази нощ ме скапа. Не знам колики ли бяха, газове ли, рефлукс ли, ели скок в растежа, но беше непоносим. Едва успях да го приспя към 0 ч, плачеше неистово. После се събуди в 3.40 и същата история, едва успях да го приспя в 5.50 и бум, в 6.30 се събуди отново и уж гладен (а беше ял преди това в 4 ч 120 мл и още 30 мл в 5). Imp Smiling Imp
Вашите бебета как са?

# 752
Четох статия, мисля че беше на Хедра, когато бебето плаче и е гладно по-често и хапва по по-малко са колики. При нас също е така. На 1ч , 1ч и 30мин плаче и е гладна, пие малко мляко, успокоява се и пак се почва, но като успея веднъж да я приспя, след това не се буди.
За рефлукса препоръчват по-малки количества на хранене и по на-често.
Rimmona Има едно изследване-взима се секрет от нослето и се проверява за бактерии. Така се открива дали бебетата имат задна хрема, която трудно се хваща. Тя е причина за образуване на храчки и кашляне. Мисля, че се покрива от ЗК, може би ще го правим, защото при нас се чува понякога при хранене и започва едно кашляне. Педиатъра каза,че чисти дробчетата, но вече мина втори месец и не изчезва.
Моят тази нощ ме скапа. Не знам колики ли бяха, газове ли, рефлукс ли, ели скок в растежа, но беше непоносим. Едва успях да го приспя към 0 ч, плачеше неистово. После се събуди в 3.40 и същата история, едва успях да го приспя в 5.50 и бум, в 6.30 се събуди отново и уж гладен (а беше ял преди това в 4 ч 120 мл и още 30 мл в 5). Imp Smiling Imp
Вашите бебета как са?

Да и нашата педиатърка така ми каза още в болницата - кихането,кашлянето и хълцането значело че чисти белите дробове и тренира диафрагмата.Ама това беше като беше новородена още.Сега май почна по-рядко да хълца,обаче като започне отива едно половин час и чак тя сама се нервира и плаче 😀

# 753
esmeralda, 2 дни бях с по 2-2.30ч сън, бих казала кошмарно е. И по същия начин -.рев та рев. И после цяяял ден спи.
Има ли бебета чиито колики да са поотминали? Ако има, имаше ли някакви признаци Simple Smile

# 754
esmeralda, 2 дни бях с по 2-2.30ч сън, бих казала кошмарно е. И по същия начин -.рев та рев. И после цяяял ден спи.
Има ли бебета чиито колики да са поотминали? Ако има, имаше ли някакви признаци Simple Smile
Нашите май поотминаха леко,но да не казвам голяма дума.Спря да се зачервява и напъва ,може и от Лефакса да е незнам.Дано продължи така.

# 755
M.Steff 🤞 дано не се връщат повече. Но звучи обнадеждаващо, да им се вижда края преди 3ти месец

# 756
M.Steff 🤞 дано не се връщат повече. Но звучи обнадеждаващо, да им се вижда края преди 3ти месец

Дано и аз на това се надявам.Малко почивка,защото после пък ще почнат зъбките 😁

# 757
Всички ми казват, че зъбите им се стрували по-леки от коликите. Дано да е така, защото на моменти едва издържам с редовното недоспиване от колики.

# 758
Предполагам,че при всяко бебе е различно.При едно коликите и зъбките може да са по-болезнени,при друго не.Ще разберем 😁

# 759
Момичета, от 9 дни се цедя след всяко кърмене за увеличаване на кърмата. Общо 5-6 пъти на ден. Като задължително един през нощта. Кога видяхте ефект за увеличение на кърмата? След колко дни и с колко?

# 760
Моята консултантка по кърмене каза, че след 2-3 дни следва да се забележи ефект. Особено ако правиш и power pumping.

Аз идвам с друг въпрос към момичетата, които спряха да кърмят заради малки количества кърма или като мен още се опитват, но без особен ефект. По време на бременността забелязахте ли промяна в гърдите си - в размера им, повече вени и тн.? Аз при моите не забелязах никаква промяна освен леко потъмняване на зърната. Питам, защото днес консултантката по кърмене ми каза, че може през самата бременност да не са се развили при мен достатъчно млечните жлези поради липсата на тези промени в гърдите, съответно това да е причината да имам малко кърма.

# 761
Не мисля, че това е причината. При мен с каката бяха доста обемни гърдите по време на бременността, а сега с второто бебе за кратък период бяха по-големи, като после се нормализираха и си бяха каквито са ми по принцип. Чела съм и тук из форума много мами, на които гърдите изобщо не се променят по време на бременност, не е нещо странно.

# 762
При мен имаше май промяна, повече вени се забелязваха, ареолата доста ми се увеличи и някакви петънца тип бенки се появиха...но аз си мисля,  че ми е малко кърмата, защото бебето не можеше да засуче в началото заради плоски зърна.

# 763
Моята консултантка по кърмене каза, че след 2-3 дни следва да се забележи ефект. Особено ако правиш и power pumping.

Аз идвам с друг въпрос към момичетата, които спряха да кърмят заради малки количества кърма или като мен още се опитват, но без особен ефект. По време на бременността забелязахте ли промяна в гърдите си - в размера им, повече вени и тн.? Аз при моите не забелязах никаква промяна освен леко потъмняване на зърната. Питам, защото днес консултантката по кърмене ми каза, че може през самата бременност да не са се развили при мен достатъчно млечните жлези поради липсата на тези промени в гърдите, съответно това да е причината да имам малко кърма.

При мен ореолите потъмняха, но по големи не са били.
И аз се мъча да увелича количеството.
Може ли да споделиш по колко пъти на ден стимулираш с помпата? И power pumping по колко

# 764

Аз нямах никакви промени,още от началото.Нито ме боляха,нито се уголемиха .Имах само разширени вени.Зърната не се бяха уголемили и на малката и беше трудно да засуче.С помпата нищо не стана,освен да ме болят и за малко мастит щях да си докарам,за това и се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт