ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 118

• 51 366
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Горе- долу съм готова с менюто ми за следващите 3 седмици, считано от идния понеделник. Чакам и Иля да се включва с нейните освен всичко друго- и красиви чинии.

С доста италианци съм заобиколена последните години и честно да ви кажа, никак не са слаби или фини.
Единствените такива са семейство, чиято дъщеря има изключително силно изразена алергия към глутен и покрай нея в тях храна с подобно съдържание не влиза. Не зная има ли връзка, но наистина всички останали са си ячки. И децата, и родителите им. Мъжете като цяло пО- държат фронта сякаш. Говоря за хора основно от Милано, Неапол, Венеция, Рим.
Яде се постоянно, наистина постоянно лазаня, паста и производни. Майките в неделя задължително правят сладкиши, както и разни бухти- често пържени.

# 91
  • София
Тили, дано да успея да ти дам някоя идея за по- разнообразно меню.

Аз редувам следните храни като най- често ги ям под формата на салата.

Нахут- запичам го на тиган с червен пипер и няколко капки зехтин, на вкус става като лешници, много вкусен и го добавям към салата.
Тофу- намачквам го на трохи и отново с червен пипер за няколко минути на тиган, на вкус наподобява извара, но като се овкуси със зехтин и балсамов оцет в салата е много приятен.
Леща белуга- за нея съм писала, сварена 2:1 с вода и е подходяща за салати и гарнитури.
Кафяв ориз - хапвам го сварен и смесвам със задушени на пара броколи, карфиол и моркови или със запечени на Ейр Фрайър тиквички, моркови и червени чушки.
Някой път си правя и салата суши- пресни зеленчуци, кафяв ориз и пушена сьомга на лентички.
Киноа- по същия начин като кафявия ориз със зеленчуци
Паста- много обичам от нахут или червена леща, съчетвам я със зеленчуци

# 92
Привет момичета!
С моето отслабване съм до под кривата круша. Болки в кръста, вируси... и в резултат 2 кг ги търкалям надолу/нагоре. Сега съм в къщи и пия чайове, антибиотик и съпътстващите други, но апетита си не губя Joy 
И понеже  2 месеца не намерих време да си взема мерки, ще взема поне това да свърша в оставащите дни на февруари. Надявам се, че нашия месец март ще ми донесе здраве и хубаво време, което да оползотворя по най-добрия начин. И да отчета в края му един хубав минус!
Поздравления на постигналите чудесни резултати! Пишете и споделяйте често, за стимул на останалите!
Успех на всички!

# 93
1-От витамини и антибиотици принципно огладнявам.
2-Друго което знам е че в животновъдството умишлено се дават АБ, за да качват животните повече кг.

# 94
Антибиотиците в животновъдството са понеже са по много животни на едно място, разболее ли се едно, никога не е само то ами ти отива цялото стадо или каквото е там. Ако това ти е целият бизнес... сещай се дали няма да направиш всичко възможно да не го допуснеш.
Наддаването на тегло си се случва и без това, те за месо се гледат породи дето наддават само докато погледнат храната, изобщо нямат нужда от лекарства за целта.

# 95
Още една душа, на която й е тежко буквално и преносно, се присъединява към вас.
Навлязла съм в трудната за сваляне възраст. Целта е -10 кг. Начин на постигане - по-малко въглехидрати и мазнини, повече протеини, сън около 7 часа и умерени дози спорт. Кога - когато стане, но преди май би било добре да паднат поне 5 кг. Simple Smile

# 96
давай в цифри Stuck Out Tongue
и като каза възраст, моля не ограничавай мазнините,
начин за постигане - намалени калории,
пиши менюта, често лъжем сами себе си, че не сме яли ни-щич-ко

добре дошла Hug  Blue Heart

# 97
Благодаря! Hug
170 см, 75 кг.

Ориентирам се за количеството храна по това колко съм гладна. Мисля, че се храня разумно. Закусвам, но не вечерям, което се надявам да намалява достатъчно калориите.

# 98
Здравейте!

Аз съм нова във форума и в тази тема.
Жена на 29 години, 165 см, 97 килограма. Трябва   за три месеца да сваля 10-12 килограма, защото ще се женя, имам рокля и си позволих да се отпусна след купуването на роклята... За щастие се побирам в роклята и на 94 кг, защото е с корсет, но изобщо не ми харесва как ми стои на гърба. На 85 килограма роклята стоеше перфектно и да се върна към това състояние е най-голямата ми цел в момента.

Реших да започна режим с калориен дефицит, 1600 ккал дневно, умерена физическа активност всеки ден (ходене, колело вкъщи) и 3 пъти в седмицата фитнес с кардио плюс тежести.

Ще се радвам да се подкрепяме с други жени. Имам нужда да споделям с някого по време на това предизвикателство. Времето ме притиска и се тревожа, че няма да сваля толкова килограми навреме...

# 99
  • Пловдив
ghostvessel искрено ти пожелавам успех !
Абсолютно постижими са тези 12кг ,но всеки метаболизъм е различен и ти познаваш най-добре тялото си -дали бързо наддаваш и отслабваш .
Това ми припомни за приятел.,който се прибра от Канада за сватбата на сестра си ,купи си костюм и 3 седмици по-късно се наложи да избира друг ,защого це качил 8кг .Тогава доста се посмяхме  с него ,че майка му няма как да  ремонтира и отпусне панталона до новите изваяни форми .

Най-накрая прозрях ,че дори и да отслабвам бързо ,дори и да ям джънк храни и това да не ми пречи на кг ,онова ужасно шкембенце си е там и нама отърване .
 Влизам в нов режим -супер изчистена храна +упражнения и тежести .
След едни клекове и планкове в неделя се сдобих с най-ужасната мускулна треска .Е,незнаех че има такава - все едно краката са нечии другиза цели 3 дни  .Ще купувам и тежести и смятам 2 месеца така ,с домашни тренировки ,за да доизчистя бъдещите мускулни трески и да стартирам в зала .

Имам въпроси ,след като попаднах  на този пост във ФБ група (отворена)

Така излиза ,че само на обяд мога да ям "друг" протеин ,освен млечен ,защото само тогава имам точно 6 часа от млечен продукт .Следобед пак имам протинов бар с изолат ,но и малко пресно мляко .

За разликите между казина в млечните и суроватълния протеин ,открих това .

Извинявам се , че стана доста дълго ,но да питам като вас ,по-запознати с нутриентите ,как ви се вижда този ориз ?Има ли по-добър вариант ?

# 100
в моята диета са ми сложили черен ориз, виж и него в гугъл ако искаш
вкусен е и засища, 50 гр суров ми е дозата

# 101
Това дали да се смесват или не и по колко вида храни си има феновете... и нефеновете също си има. Всеки си преценява дали да следва такива съвети или не.

# 102
И аз съм чувала, че не е много добре за храносмилането да се смесват различните видове протеини. Но, аз почти винаги към месния протеин имам малко млечен - извара, котидж, сирене. Не обичам много месо, ям в малки количества, но вкусова ситост получавам след хапването на нещо от вида на сирене. Никога не съм имала дис комфорт със работата на стомаха. Разбира се всичко е относително спрямо всеки.

За контролиране на апетит, на мен ми помага едно варено яйце - след консумиране мога да изкарам 4-5 ч. без друго и дори след това време нямам силен апетит, т.е не ям като за "последно".

# 103
Аз също смесвам въпреки, че знам, че не е добре. Понякога след хранене си "дояждам" с протеинов шейк. Предполагам, че е още по-лошо, защото съм чувала, че той е добре да се консумира преди твърдата храна и на разстояние от нея. От друга страна съм виждала рецепти с протеинови шейкове, но ми се струва затруднително да готвя с тях.

# 104
Моят апетит е хитър, с едно яйце не се лъже Joy Но аз и не гледам да го "лъжа" де, храня се 2 пъти на ден (понякога и само един), така че малко количество храна на едно хранене не ме устройва, трябва да са си стабилни порции. Супер са си яйцата, много ги уважавам... просто в други бройки.

Общи условия

Активация на акаунт