Частни училища -информативно - дискусионна тема- 67

• 39 928
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • София, България
Да, следобедните часове в СС определено не са занималня.
Потвърждавам, че таксите за втори клас са каквито написа Татко Мецан. Не виждам как някой може да плати по-малко от обявеното.

# 31
Санса Старк, в кое ЧУ е детето? Притеснително е, че не покрива изисквания и знания, а има оценки 5 и 6. Може да си писала някъде, но да съм пропуснала. Важно е да се знае кое е това място.

СС - 2025/2026 - 6900 евро / 13500лв

Здравейте,

В момента детето е в Петър Берон.

ЧУ-тата, на които се провали на изпитите са Българско школо и Британика (като тук ми бяха дали и % от верни отговори - срам ме е да кажа, но мат беше 25%, БЕЛ 70%, а английски 85%).  

ЧУ-то, което ми каза, че е на ниво над изискуемото за класа е Канадското мече.

Та така - сега съм в огромна дилема - приеха ни в канадското, но базирайки се на отзивите,  не съм сигурна дали няма да попадна на същото ниво на учене.  
А двете, които са сериозни  - ами, не можем и да мечтаем.  

Много ме е срам и яд, но когато колата е в реката, "ако" не ни помага Disappointed Relieved

Дори не знам къде да търся. Ще си платим депозита за мечето, за да сме спокойни, но ....

А не знам, дали е само заради училището или просто детето ми е .. добре де - не особено умно. Flushed

# 32
Просто не е учило милото.

# 33
  • София, България
Санса, отказват ли в КО? ТЕ?
Честно казано аз бих потърсила от по-скромните училища, може нещо да се хареса, отколкото просто да платя за Мечето. Давам пример, Меридиан 22, тук съм чела само лоши неща, една майка чух пред СС, хвалеше го, голямото й дете било там, било супер.

# 34
Мона Лиза, в КО ни казаха, че засега нямат места.
В ТЕ не сме пробвали, защото .... ами 25% по математика- за никъде не сме ...

За Меридиан- дори не съм се сетила. То ни е доста далеч, но пък и за БШ бяхме готови да направим компромис с пътуването.

# 35
  • София, България
Аз не казвам, че е хубаво Меридиан, просто го дадох за пример, че някое училище може да се хареса на някой, а на друг не.

# 36
Санса Старк, в кое ЧУ е детето? Притеснително е, че не покрива изисквания и знания, а има оценки 5 и 6. Може да си писала някъде, но да съм пропуснала. Важно е да се знае кое е това място.

СС - 2025/2026 - 6900 евро / 13500лв

Здравейте,

В момента детето е в Петър Берон.

ЧУ-тата, на които се провали на изпитите са Българско школо и Британика (като тук ми бяха дали и % от верни отговори - срам ме е да кажа, но мат беше 25%, БЕЛ 70%, а английски 85%).  

ЧУ-то, което ми каза, че е на ниво над изискуемото за класа е Канадското мече.

Та така - сега съм в огромна дилема - приеха ни в канадското, но базирайки се на отзивите,  не съм сигурна дали няма да попадна на същото ниво на учене.  
А двете, които са сериозни  - ами, не можем и да мечтаем.  

Много ме е срам и яд, но когато колата е в реката, "ако" не ни помага Disappointed Relieved

Дори не знам къде да търся. Ще си платим депозита за мечето, за да сме спокойни, но ....

А не знам, дали е само заради училището или просто детето ми е .. добре де - не особено умно. Flushed
Е, сега, не било умно. В Британика е изкарало прилични проценти (с изключение на математиката) като се има предвид, че те дават заявка за академично училище и гледат да се отърват от слаби ученици.
В БШ какво ви казаха? Те нали бяха прогресивни, би трябвало да работят с всички деца?
В Мечето на пробни дни ли бяхте? Вероятно детето се е справило със задачите, които са му поставили, но и няма как да го сравнявате с Британика. Просто изискват различни неща. Вие трябва да решите според детето дали търсите строго академично училище или не толкова. Не напразно всички строго академични си търсят определен профил деца и си ги пресявят през годините. В другите просто средата е различна и не винаги по-ниските резултати са по вина на учител или училище (това го твърдя най-отговорно). Вижте и Дорис Тенеди. Имам добри отзиви от познати за начален етап. Пробвайте и в ТЕ. Все си мисля. че ако училището види потенциал в детето, ще преглътнат някой и друг пропуск, който може да се навакса.

# 37
  • София
Вижте и Образователни технологии.

# 38
Дорис става, там не се напъват докрай, пък и не е нужно.

# 39
  • София
Вижте началното на Образователни технологии. От гимназията не съм доволна, но за по-малките не съм чула оплаквания.

# 40
  • София

Предвид, че детето е било с 5-ци и 6-ци в училището, по-скоро бих заложила на "заради училището".

# 41

Предвид, че детето е било с 5-ци и 6-ци в училището, по-скоро бих заложила на "заради училището".
Е, български и английски не са зле. Само математиката, но все пак става въпрос за малко дете в непозната среда. И големи хора са се издънвали на изпити, за които са подготвени. На НВО-то след 7 клас също съм ставала свидетел на провали на наистина знаещи и подготвени деца.
Между другото, какви проценти отговарят на шестица? Има ли някаква общоприета скала или всеки учител/училище си решава?

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 20:29 от mauvette

# 42
  • София
Е, то е било в същата среда на всички изпити.

# 43
  • в страната на чудесата
Ами оставете го една година и му вземете допълнителна подготовка
Догодина в нормално училище
Ако мечето е под ПБ бягайте с 200, ако е заради детето що ще го местите? Други драми ли има?
С тая математика за ТЕ няма шанс
Всички останали изброени с нищо не се различават от ПБ, осен че в някои битовите условия са по-зле.

# 44
  • София
И аз съм на мнението на Лейка.

Общи условия

Активация на акаунт