Частни училища -информативно - дискусионна тема- 67

• 41 506
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Изобщо не се намират трудно Книга за учителя. Има ги свободно на пазара - стор бг например. Има ги и в електронно четим вариант на сайтовете на издателствата - например https://klett.bg/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1 … -2000-cat291.html
Могат да се справят и сами, но няма лошо да потърсят и помощта на начален учител, ако не се чувстват уверени или ако детето не би седнало да работи с мама сериозно.

Санса, езикът е само средство и не може да бъде основна образователна цел. А и се научава отлично и извън Британското.

# 61
Наистина съм много объркана.

Мислех си, че понеже моето дете е по-несериозно и малко мързеливо, за него е по-подходящо по-прогресивно училище.  Мъжът ми пък държи преди всичко на английския. И след много  спорове за 1 клас, осъмнахме в ПБ.

Но сега не съм вече сигурна. Аз искам да поучи повечко,  баща му вече е готов да подпише в канадското или британското (БСС), дори и с риск да няма бг диплома,  защото  " поне ще знае език". А дребното не иска в мечето, защото децата "били гадни", а пък в ПБ му се смеели, че няма айфон16.

Абе ...... ако не беше за моето дете, щях да ги оставя да си чупят главите по мъжки и двамата.

Лека- смята, с двуцифрени числа. От Британика казаха, че не умеел да съставя условия по текстови задачи.  В БЕЛ имал проблем с препинателните знаци.
То бая народ има проблем с препинателните знаци😆 Сядайте да решавате задачи и го местете като намерите вашето училище. Не се хвърляйте на първия вариант. Детето усеща вашето колебание и става още по-зле. Е Мечето ще научи английски перфектно, гаранция, но за другото трябва да си работи доста самостоятелно, за да държи ниво, а ако не го прави, ще затъне. Няма да го изгонят от училище, но НВО-то след 7 клас няма да ви хареса. Седнете с таткото и решете кое ви е важно и се целете там. Ако е само английски ок, но ако искате някоя от държавните гимназии с топ резултати и високо академично ниво, работете в тази посока. МБ не е лежерно училище, но не работят целенасочено за академични резултати макар че има тенденция в тази насока (работи се и с амбициозните деца и с тези, които не се стремят към високи постижения). Но сега с увеличението на таксата не знам дали и те няма да завият към айфон 16.

# 62
  • София
Ама мъжете нямат работа да се бъркат в образованието на децата. Joy

# 63
Аз бих потърсила учител, начален педагог, кадърен човек, да прегледа и препита детето по материала и изискванията за дете във втори клас и като арбитър, лице без някакъв специален интерес, да каже какво-що. Да работи целенасочено после по поставените проблеми и желания на родителите. И тогава решете накъде.

# 64

Виж, тук съм напълно съгласна Sweat Smile

Но навсякъде искат и двамата да се подпишем под договора,  не мога да заключа  мъжа ми в килера , докато аз си избера училище според моите желания Satisfied

# 65
  • в страната на чудесата
В общия случай, Санака, книгите за учители не се продават освен с училищен акаунт

Нооо си вземам думите назад и поднасям извинения щото на тези издателства са онлайн вс класове
И се редактирам.

И ако детето е момче бащата е мн по-важен.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 21:43 от Leika_moja

# 66
  • София

Виж, тук съм напълно съгласна Sweat Smile

Но навсякъде искат и двамата да се подпишем под договора,  не мога да заключа  мъжа ми в килера , докато аз си избера училище според моите желания Satisfied
Наистина ли? ММ не е подписвал нито един договор с училище.

Лейка, в линка, който съм дала, има книгите за учителя на Булвест и Анубис до 12 клас включително. Просвета също ги предлагат.

# 67
Има ги електронно книгите, поне аз съм намирала, когато е трябвало. Друг е въпросът, че работа не вършат. Бих накарала детето да решава задачи пред мен, да видя къде бърка. Обикновено е нещо неразбрано. Може да не знае таблицата. Някои деца имат проблеми с ученето наизуст и трябва друг подход.
 Ако трябва, бих върнала назад до визуалните материали.

# 68
Тъкмо идвах да кажа, че книга на учителя на "Klett/Булвест" по всякакви предмети и за всякакви класове се намират свободно в Озон, като са по програмата за 2023/2024 г. Преди време не беше така, нямаше ги за свободна продажба, заявяваха се от директорите към издателствата в началото на учебната година и изобщо бяха апокрифна литература, но сега има всичко, общо взето, включително и електронно някои неща.

# 69
  • в страната на чудесата
Да да, видях и се редактирах

Мин година имах мн търсене и ми обясниха че не е разрешено да са СВ достъп
И издателствата и РУо на които вечно звъня. То пак тези които ми трябват не става. Между другото ако отидеш в борсата на Сиела няма да ти продадат също.

# 70
Вярвам ти, аз преди 100 години толкова си блъсках главата за моя стаж и разни уроци, учителките не си ги дават, в библиотеката няма, в книжарницата ми казват, че изобщо не минават през тях, чудо беше. Виж, методическите ръководства на чуждоезиковите системи никога не съм имала проблем да си намеря (от чужбина).

# 71
  • София
Обикновено е нещо неразбрано.
Или нещо неразбрано, или нещо необяснено, или нещо недостатъчно упражнено. Най-често - комбинация от трите.

# 72
Е благодаря

# 73
Аз също не бих местила детето от трън на глог след като няма други драми. Работете сега и лятото, догодина кандидатствайте пак на места, които харесвате. Ако вие нямате подход, в началото наистина може някоя начална учителка да даде старт.
Английски ще научи със сигурност и това пък съвсем не е довод за местене на фона на другите пропуски.

# 74
  • София
Е благодаря
Просто я чаках тази реакция. Joy

Общи условия

Активация на акаунт