Частни училища -информативно - дискусионна тема- 67

• 39 827
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
В Света София обучението от 5-ти клас да не би да е целодневно?

# 16
А защо да не е? Разбира се, че е, както във всички добри ЧУ с изключение на ПЧМГ.
Единствено в 7 клас имат два дни, в които са до обяд - сряда и петък, за да могат следобед да ходят на уроци предимно за АК или и аз не знам защо всъщност, едва ли заради уроците точно, но децата се възползват.
Разбира се, че са целодневно.
Един от факторите, които ни отказаха от пчмг е точно това, че не са.

# 17
  • София
То и в ПЧМГ не е толкова различно. В СС имат по 9 учебни часа, в ПЧМГ - по 8 в повечето дни, два дни по 7, като школите им са отделно над тези часове. ПЧМГ започват часовете по-рано и имат по-малки междучасия.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 16:16 от sanaka

# 18
Аз мислех че имат нещо като занималня, като в начален етап. Това имах предвид целодневно

# 19
  • София
Не, не е занималня. Редовни учебни часове са. Последните часове са предимно по-разтоварващите - ИИ, музика, ФВС. То и в начален етап няма занималня.

# 20
Дъщеря ни в момента е ПУК в СС. За учебната 2024/2025 г. цената беше 6500 евро + 650 евро за храна. За следващата още не сме подписвали договора. Транспорт не ползваме и за него не мога да кажа.

# 21
Не, не е занималня. Редовни учебни часове са. Последните часове са предимно по-разтоварващите - ИИ, музика, ФВС. То и в начален етап няма занималня.

Именно. За занималня не знам колко пъти сме обяснявали в темата, че в ЧУ занималня НЯМА! Нито в начален етап, нито в ПУК. Имат си редовни часове, няма такова животно занималня.

# 22
В ДУ занималнята също са си часове, в които работят самостоятелно върху домашното. После учител проверява и разяснява. Проблемът е, че следобяд децата са много уморени.

# 23
  • София
Няма нищо общо със занималнята в ДУ. Нямат домашни през седмицата.

# 24
Дъщеря ни в момента е ПУК в СС. За учебната 2024/2025 г. цената беше 6500 евро + 650 евро за храна. За следващата още не сме подписвали договора. Транспорт не ползваме и за него не мога да кажа.

Добре бе, отстъпки ли ползвате?
Ето официална информация от сайта им - 7490 евро за началните класове и 7910 за прогимназия.

https://www.svetasofia.com/finansovi-uslovia/

И то при плащане наведнъж. За тази, настоящата учебна година.
Сумата, която сте посочили, е 7150. Различава се значително.

_------_
Точно така. Не само по отношение на домашните, а и във всяко отношение, както правилно си посочила, няма нищо общо със занималнята в ДУ.
Не само за СС, и за КО важи, а мисля и за повечето ЧУ.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 17:48 от Татко Мецан

# 25
В провинциалния ми град едно от училищата са в целодневна форма на обучение, имат някакви блокове часове, междучасия, време за подготовка, после пак часове, обяд, следобяд, и т.н. до 16:30, като има включено време за игра, почивка, стая за занимания и прочие. Децата изглеждат добре в края на деня, не изглеждат преуморени или нещо подобно. Доколкото знам в начален етап имат домашни само за уикендите. Така че има и ДУ с подобни форми на обучение, които НЕ са занимални.

# 26
А кога работят са остоятелно по изучавания материал?

# 27
  • София
През уикенда. Но и това според мен е излишно. Всяко решаване на задачи и упражнения в час, всеки тест или контролно също е самостоятелна работа.

# 28
В часовете. В КО имаше часове, наречени "самоподготовка", но си бяха редовни учебни часове с учител. Учителите преценяват и им дават време да работят самостоятелно.
Някои деца може би работят и в къщи, но след цял ден на училище лично аз не съм го причинявал на моето.
Е, през уикендите да, но основно да си пише домашните.

# 29
  • София
И в момента има часове по самоподготовка до 4 клас в КО. И в горните класове има, но са 2часа в седмицата.

Общи условия

Активация на акаунт