Частни училища -информативно - дискусионна тема- 67

• 41 660
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
НАРЕДБА № 11 ЗА ОЦЕНЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ОБУЧЕНИЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ
Чл. 19. (1) (Доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите и за информация на родителите.

Третата алинея на тази разпоредба предвиждаше задължение на учителите да съхраняват писмените работи до края на годината. Тази алинея е отменена още през 2018.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 19:24 от sanaka

# 646
  • София
Нямате ли платформа за връзка с учителите и/или ръководството?.Школо, ако ползват в училището , също става. Пишете лично съобщение до учителя с молба да ви прати тестовете, за да погледнете какви са пропуските на детето. Той  може и в Школо да ги прикачи към съобщението. Няма как да ви откаже, ако го направи, се обръщате към ръководството.

# 647
Здравейте! Към родители на деца в гимназия-връщат ли ви се тестове ? Става дума за учител, който системно НЕ връща на децата тестове , не само за да се видят, ами и на родител.И да, очевидно има проблем, защото се пишат ниски оценки, а въпросният ученик ходи на уроци. Помолила съм класен ръководител  за съдействие.Такова не получих.Та какво трябва да направя, защото се чувствам като натрапник, че се интересувам от детето си, а за това удоволствие  заплащам  достатъчно:(
В гимназията? На родител?
Децата са достатъчно големи да си видят грешките и да разберат какво са сбъркали.

Ако вие имате необходимост да контролирате гимназист, просто се срещнете с учителя. Най-вероятно ясно ще ви информира за пропуските на детето.

# 648
  • София
Аз доколкото разбрах от поста, учителят не дава на децата да си видят проверените тестове. Ако е така, доста странно.

# 649
Нямате ли платформа за връзка с учителите и/или ръководството?.Школо, ако ползват в училището , също става. Пишете лично съобщение до учителя с молба да ви прати тестовете, за да погледнете какви са пропуските на детето. Той  може и в Школо да ги прикачи към съобщението. Няма как да ви откаже, ако го направи, се обръщате към ръководството.
Е, мислите ли, че не съм изпратила съобщение на госпожата в школо? Тъкмо напротив.Познайте дали получих отговор.🙂
Magenta, дадени са на децата да ги видят.Дотам.

# 650
  • София
Ама това звучи несериозно. Поискайте среща с нея първо чрез класната, после чрез ръководството ако трябва. Чак пък такъв фантом да е тази учителка... Само с нея ли имате такъв проблем? Или и с други учители нямате контакт? Защото ако  е така... направо подозирам кое може да е училището Joy

# 651
Ама това звучи несериозно. Поискайте среща с нея първо чрез класната, после чрез ръководството ако трябва. Чак пък такъв фантом да е тази учителка... Само с нея ли имате такъв проблем? Или и с други учители нямате контакт? Защото ако  е така... направо подозирам кое може да е училището Joy
Аз проблем нямам.Опитвам се да бъда тактична  и възпитана, но търпението ми се изчерпва.И да, само с въпросната учителка е...
Hope for two,  изобщо не става въпрос за контролиране.Просто искам да знам къде са му пропуските, защото оценките са слаби.Кое е толкова сложното за проумяване?🙂

# 652
  • София
Щом е само с въпросната учителка - говорете с ръководството за среща. Аз също намирам за съвсем естествено да имате достъп до писмените работи, пък дали ще ги гледате или не си е ваша работа. Те ДС досиетата разсекретиха, а тук едни контролни...

# 653
  • София
Пак да попитам за позната, която не пише тук – в кои частни училища приемат деца с дислексия? Детето е към края на начален курс, много интелигентно, но му трябва по-положителна среда с разбиране към дислексията.

# 654
  • София
Пак да попитам за позната, която не пише тук – в кои частни училища приемат деца с дислексия? Детето е към края на начален курс, много интелигентно, но му трябва по-положителна среда с разбиране към дислексията.

Би трябвало в повечето частни училища да приемат. Не виждам защо не. Може би само в някои с изпит за ПУК няма да може. Трябва да звънят на училищата и да питат.

# 655
  • София

Би трябвало в повечето частни училища да приемат. Не виждам защо не. Може би само в някои с изпит за ПУК няма да може. Трябва да звънят на училищата и да питат.
В сериозните частни гонят за нисък успех. Дете с дислексия няма как да има високи резултати на писмени изпитвания и се води СОП, затова питам ако някой знае училище, което да не е пълна дупка, но да имат опит с това и да се славят с подкрепяща среда, т.е. приятни отношения и между децата.

# 656
  • София
Хрумва ми само "Светлина" - те май имат обучени педагози в това отношение. Могат да видят и Рьорих, но там много много не се учи, та да не вземе да го закъса детето.

# 657
  • София
Хрумва ми само "Светлина" - те май имат обучени педагози в това отношение. Могат да видят и Рьорих, но там много много не се учи, та да не вземе да го закъса детето.

Мерси! Валдорфското? Май от него тук не съм чела отзиви никога, а гледам, че вече имат и гимназия.
За Рьорих и аз и казах, че директно отпада. Детето е много умно, хубаво е да има възможност наистина да учи, а не просто "да го завършат" някъде.

# 658
  • София
Бояна, ако не се лъжа (от прочетено тук), мисля че и може да се провери и в ОТ.

# 659
В КО, доколкото знам не гонят.
Това, че гонят, не е признак за сериозност, a червен флаг за печалба на всяка цена.
Аз искам да се учи сериозно, но да няма стрес. При затруднения, да се подкрепя детето.
ОТ, Джани Родари.

Общи условия

Активация на акаунт