Частни училища -информативно - дискусионна тема- 67

• 41 656
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Да, в КО не гонят.
Както бях писал, два набора преди нашия имаше 2 деца с много нисък резултат на НВО, за които се знаеше, че ще имат такъв - отговарящ на тройки, като смъкнаха много общия успех на училището нея година. Е не ги изключиха, дондуркаха си ги докрая, после директорът редовно ги даваше като пример по род. срещи как не гонят деца.

# 661
  • София
Бояна, нека да проверят и във Фюжън.

# 662
  • София
В КО, доколкото знам не гонят.
Това, че гонят, не е признак за сериозност, a червен флаг за печалба на всяка цена.
Аз искам да се учи сериозно, но да няма стрес. При затруднения, да се подкрепя детето.
ОТ, Джани Родари.
Точно това се търси и в случая. Да се учи, но да няма агресия, излишен стрес и да има някакво разбиране как се работи с умно дете с дислексия.

Много благодаря за предложенията! Попита  ме позната и аз казах, че ще попитам тук, защото знаете най-добре къде как се случват нещата.

# 663
  • София
Ами то зависи и от степента на дислексията. Аз съм сигурна, че деца с такава може да има във всяко едно училище, макар и с повече труд. Ако въпросът е къде специално обръщат внимание на такава особеност и работят върху нея, то нямам отговор. В КО, обаче задължително да опитат. Със сигурност няма да бъдат изгонени заради затруднения поради дислексия.

# 664
И в нея година въпреки техните резултати КО пак беше в десятката на НВО🤣 при все че са под 20 деца на випуск. Смятайте какъв е бил резултатът на другите...всички учители още преди началото на 7 клас са били наясно какъв ще им е резултата, но си ги оставиха в училището. Просто и в договора клауза за изключване поради нисък успех няма.

# 665
Моя син с дислексия преди 3 години не го приеха в ОТ, но аз не бях споделила с тях. Отказаха му прием, понеже на изпитите по мат и Бел изкара под 5.

# 666
Здравейте, бихте ли ми препоръчали частен учител, който да се занимава с дете, което от септември ще бъде в първи клас, за да може за втори да се опитам да го преместя в по-академично училище. Не съм доволна от настоящото, но вече предплатихме за следващата година. Знам, че във втори клас е трудно да се наместиш някъде, но все пак искам да опитам.

# 667
Здравейте, бихте ли ми препоръчали частен учител, който да се занимава с дете, което от септември ще бъде в първи клас, за да може за втори да се опитам да го преместя в по-академично училище. Не съм доволна от настоящото, но вече предплатихме за следващата година. Знам, че във втори клас е трудно да се наместиш някъде, но все пак искам да опитам.
Всеки начален учител ще свърши работа. Вие също може да работите с детето.
Защо не сте доволни от сегашното училище? И защо не го преместихте преди 1 клас? “По-академичните” училища си обявяват бройки за 1 клас.

# 668
На мен ми е трудно да работя с него, често се разсейва, лигави се, не ме слуша (аз съм по-мек родител, не мога да съм строга). Затова и залитнах към неакадемичните училища, не е такъв тип дете засега, което да е концентрирано дълго време и да се занимава с книжки цял ден, иначе е спокоен, но го отчитам като грешка. Първо, исках частно, защото е чувствителен, притеснителен и предпочитам по-контролирана среда и по-малко деца в клас. Но в момента в ПУК имат няколко по-буйни деца, на които никакъв контрол не успяват да приложат, дисциплина дефакто няма. Базата също е компромисна, имахме проблем с безопасността, ръководството нищо не предприе, за да се вземат някакви мерки, глас в пустиня. А първи клас ще бъде там, защото ни накараха да подновим договора от февруари, а от тогава много вода изтече…общо взето много съм разочарована и търся алтернатива.

# 669
Това, че гонят, не е признак за сериозност, a червен флаг за печалба на всяка цена.
Аз искам да се учи сериозно, но да няма стрес. При затруднения, да се подкрепя детето.
ОТ, Джани Родари.
Точно това се търси и в случая. Да се учи, но да няма агресия, излишен стрес и да има някакво разбиране как се работи с умно дете с дислексия.

Много благодаря за предложенията! Попита  ме позната и аз казах, че ще попитам тук, защото знаете най-добре къде как се случват нещата.
Според мен по-скоро търсете училище със специалисти, които могат да работят с тези деца.
А не училище където не гонят.
Светлина знам, че имат такива преподаватели.

# 670
  • София
ОТ, Джани Родари.

Според мен по-скоро търсете училище със специалисти, които могат да работят с тези деца.
А не училище където не гонят.
Светлина знам, че имат такива преподаватели.
Майка това търси. И в момента не го гонят. Просто отбелязах, че в по-академичните училища имат изисквания за успех, не само, че не работят със СОП.

Благодаря на всички за препоръките! Ще предам идеите на моята позната, за чието дете става въпрос.

# 671
На мен ми е трудно да работя с него, често се разсейва, лигави се, не ме слуша (аз съм по-мек родител, не мога да съм строга). Затова и залитнах към неакадемичните училища, не е такъв тип дете засега, което да е концентрирано дълго време и да се занимава с книжки цял ден, иначе е спокоен, но го отчитам като грешка. Първо, исках частно, защото е чувствителен, притеснителен и предпочитам по-контролирана среда и по-малко деца в клас. Но в момента в ПУК имат няколко по-буйни деца, на които никакъв контрол не успяват да приложат, дисциплина дефакто няма. Базата също е компромисна, имахме проблем с безопасността, ръководството нищо не предприе, за да се вземат някакви мерки, глас в пустиня. А първи клас ще бъде там, защото ни накараха да подновим договора от февруари, а от тогава много вода изтече…общо взето много съм разочарована и търся алтернатива.
Това с безопасността звучи сериозно. Правили ли сте обща родителска среща относно дисциплината? Как така са ви накарали да подновите договора? Все си мислех, че частните училища са по желание, а не по принуда. Ако е толкова зле положението, търсете алтернатива или държавно училище. Ако все пак останете, говорете с ръководството и ги принудете да вземат мерки.

# 672
Аз съм взела категорично решение да го преместя. Въпросът е кога да започна да го подготвям за изпитите. По кое време излизат свободните места след първи клас и кога се кандидатства за тях? Около януари-февруари заедно с ПУК и първи клас или по-късно през учебната година?

# 673
Зависи кога подписват договорите за следващата година.
Най-добре се обадете да питате в училищата. В СС ги обявяват през май, но може вече да се запишете през януари, веда февруари е приемът, КО май и те тогава, Архимед/ПЧМГ заедно с изпитите за прием 4/7 клас обикновено.
Не чакайте с подготовката. Дори и да не се местите, важно е детето да няма пропуски.

# 674
Аз съм взела категорично решение да го преместя. Въпросът е кога да започна да го подготвям за изпитите. По кое време излизат свободните места след първи клас и кога се кандидатства за тях? Около януари-февруари заедно с ПУК и първи клас или по-късно през учебната година?
Свържете се директно с училищата, които сте си набелязали. Може да го преместите и сега в някое по-непретенциозно училище. За по-академичните, ако имате предвид СС, следете кога си обявяват свободните места. И запомнете, че никой не ви кара насила да си държите детето в което и да било училище. Поне в София има огромен избор.

Общи условия

Активация на акаунт